Sunt acre, ni se face gura pungă doar la gândul de a le mânca. Preferăm compot, gem, tarte, orice, numai cu zahăr să fie.
Dar dacă aţi afla că sunt anticancerigene, că dr. Oz, faimos în întreaga lume, a declarat că vişina e fruct antioxidant prin excelenţă?
Calităţile vişinelor nu se păstrează complet dacă sunt prelucrate termic, aşa că ar fi bine să facem o cură de fructe proaspete. Într-adevăr, prima şi a doua sunt acre, dar următoarele, dacă le alegem bine coapte, sunt chiar plăcute la gust.
Efectele curei de vișine pentru sănătate
Vişinele conţin antocianini, cei care dau culoarea roşie acestor fructe, substanţe care favorizează circulaţia sângelui şi blochează cancerul de colon. Antocianinii împiedică formarea cristalelor de acid uric, responsabile pentru apariţia gutei, o boală extrem de dureroasă a articulaţiilor, în timp ce conţinutul bogat în vitamina C întăreşte imunitatea, asigurând organismului o platoşă naturală împotriva bolilor.
Dar poate cea mai importantă substanţă conţinută în aceste fructe este quercitina, cu proprietăţi antiinflamatorii, un puternic antioxidant care distruge celulele canceroase şi combate afecţiunile respiratorii, inclusiv astmul.
Vişinele conţin pectină, substanţă care reduce colesterolul şi protejează corpul împotriva apariţiei diabetului. Aceeaşi substanţă previne apariţia bolilor de inimă şi îndepărtează riscul accidentelor vasculare.
Prin cantitatea mare de becateroten, consumul de vişine luminează şi hrăneşte pielea, menţinând elasticitatea şi prevenind apariţia ridurilor.
Sucul de vişine întăreşte musculatura, având efecte rapide împotriva febrelor musculare, după eforturi fizice intense. Şi tot vişinele stimulează producerea melatoninei, asigurând un somn odihnitor, atât de important pentru refacerea completă a organismului.
Deci, nu uitaţi, în timp ce pregătiţi gemuri şi compoturi, mâncaţi vişine crude sau pregătiţi-vă câte un pahar de suc, efectele vor fi vizibile.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Sursa: aquiahora.ro