Acasă Anchete Despre Coronavirus si alte dandanale cu prof. dr. Ioan Gherghina

Despre Coronavirus si alte dandanale cu prof. dr. Ioan Gherghina

În după-amiaza acestei zile, prof. dr. Ioan Gherghina de la Spitalul de Pediatrie Tei (București), vice-președinte fondator al Societății Române de Pediatrie, a avut amabilitatea să ne ofere în exclusivitate un interviu despre Coronavirus, pandemii, epidemii, starea sistemului de sănătate din România, riscurile privatizării galopante a acestuia și multe alte teme conexe.

Un mare umanist dar și un om pasionat de știință, prof. dr. Gherghina era cu ochii pe Internet, ca un Millenial de avid de cunoaștere, când am pășit în cabinetul domniei sale, răsfoind, citind cele mai recente articole din domeniul sau, dar și alte teme de știință.

Veți auzi că interviul debutează cu o scurtă conversație despre viață în Univers, găuri negre, exoplanete, unde gravitaționale, LIGO.

Articolul precedentLiderul forțelor naționaliste, Silviu Crăescu, revoltat! Nu veți scapa de judecată poporului!
Articolul următorProtejat: Răscumpărarea ostatcilor francezi şi români din Irak! Teoria generală a crizelor de ostatici în zonele de conflict.
Fizician teoretician și matematician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.