Acasă IT-Tehnologia informației cu aplicații în economie Evenimentul ZF (Ziarul Financiar) Mobilio 2023. „Ce face România pe mobil? Tendinţe...

Evenimentul ZF (Ziarul Financiar) Mobilio 2023. „Ce face România pe mobil? Tendinţe şi oportunităţi. Provocările 5G. Aplicaţii – de la IoT la consumer” în parteneriat cu Jurnalul Bucureștiului (cu participarea jurnalistului Geo Scripcariu – Radio Punct Londra)

Ediţia cu numărul 11 a conferinţei anuale ZF Mobilio, miercuri-26 aprilie 2023, Hotel JW Marriott, sala Constanta, ora 09h30  are în plan să aducă împreună experţi şi profesionişti din domeniu pentru a dezbate pe de o parte-cum poate fi stimulată construcţia şi creşterea performanţei reţelelor de comunicaţii mobile-iar pe de alta şi cum sunt şi pot fi exploatate la maximum aceste infrastructuri, de la aplicaţiile de tip Internet of Things până la cele dedicate zonei consumer. Prin acest eveniment, dorim să oferim o platformă de dialog şi schimb de idei între actorii-cheie din industria mobile, pentru a contribui la creşterea şi dezvoltarea acestui sector în România.

În cadrul evenimentului, vom explora şi contextul global al industriei mobile, bazându-ne pe informaţii precum cele oferite de raportul „State of Mobile 2023″ realizat de Data. Acest raport oferă o imagine de ansamblu asupra tendinţelor şi evoluţiilor în domeniul mobile la nivel mondial, precum şi o perspectivă asupra pieţei din România şi a oportunităţilor pe care le oferă aceasta.

Potrivit raportului, utilizarea şi angajamentul în domeniul mobile continuă să crească la nivel global. Timpul petrecut pe dispozitivele mobile a crescut cu 5% în 2022 faţă de anul anterior în primele zece pieţe mobile, incluzând China, Germania, Franţa şi altele. Totuşi, descărcările şi cheltuielile consumatorilor au arătat rezultate mixte. La nivel mondial, descărcările de aplicaţii mobile au crescut cu 11% în 2022, iar pieţele emergente au condus creşterea. Se preconizează că cheltuielile globale pe publicitatea pe dispozitive mobile vor ajunge la 326 Md$US în 2023, cu o creştere estimată de 7,5%. Deşi piaţa a fost uşor temperată în 2022 în comparaţie cu 2021, raportul prevede o creştere continuă şi apariţia unor noi pieţe în 2023.

În cadrul evenimentului invitaţii vor analiza modul în care aceste tendinţe globale influenţează piaţa locală şi vor identifica provocările şi oportunităţile pe care le prezintă aceasta pentru companiile care activează în domeniul mobile în România. Pe lângă subiectele legate de industria mobile şi conectivitate, evenimentul va aborda şi teme relevante pentru domeniul Internet of Things (IoT). IoT reprezintă o componentă importantă a transformării digitale şi are un impact semnificativ asupra modului în care trăim şi lucrăm în era digitală.

În cadrul evenimentului, vom discuta şi despre evoluţia pieţei IoT în România şi la nivel global, analizând cu ajutorul invitaţilor trendurile emergente, provocările de securitate şi impactul pe care îl au tehnologiile IoT asupra diferitelor sectoare de activitate, precum industria, transportul, energia sau sănătatea. Un aspect important în dezvoltarea IoT îl reprezintă infrastructura de reţea şi tehnologiile de comunicaţie, care permit conectarea şi schimbul de date între dispozitive şi sisteme. Vom explora rolul reţelelor mobile şi al tehnologiilor precum 5G în dezvoltarea soluţiilor IoT şi vom discuta despre oportunităţile pe care acestea le oferă pentru dezvoltarea afacerilor şi a serviciilor inovatoare.

Speakeri

Viorel Mohorea (Condominium Sales Project Manager la SVN® Romania)

Photo de profil de Viorel Mohorea

Cu o experienţă de peste 10 ani pe piaţa rezidenţială nouă din România, Viorel Mohorea este Condominium Sales Manager în cadrul companiei de consultanţă imobiliară SVN România. De-a lungul carierei sale, Viorel oferit consultanţă pentru numeroase proiecte rezidenţiale de renume din Capitală şi împrejurimi, precum Belvedere Residences, Art City sau Arbo Residence, şi a vândut şi coordonat vânzarea a peste 2.500 de locuinţe noi.

Articol asociat

Conferinta ZF (Ziarul Financiar) High-Tech Innovation Summit 2022 (Ediția a 4-a)

Nota redacției

Ziua Planetei Pământ: „You’re a Miracle” Live Performance by Indiggo Twins in Times Square” (Corespondență de la Mihaela & Gabriela Modorcea, SUA – New York)

Ziua de 23 Aprilie – „Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor” și „Ziua Bibliotecarului din România”, la Academia Română (cu participarea prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, redactor șef adjunt al trustului de presă cultural – educațional și de cercetare științifică în științele socio – judiciare Jurnalului Bucureștiului și Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Lansarea cărții „Istoria literaturii neînregimentate” – cel de-al 120-lea volum al scriitorului și cineastului Grid Modorcea (Dr. în Arte – SUA, New York, corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului) de către Fundația Culturală „Șansă & Egalitate”

Lansarea cărților cineastului Ionel (Nelu) Udrescu (președintele asociației „Bucureștiul creativ”, corespondentul Jurnalului Bucureștiului) și al fiului său Emanuel – Mihai Udrescu, în prezența ziaristului și editorului Emil Stanciu (Director coordonator al Jurnalului Bucureștiului și Manager PR al Fundaţiei Culturale Art Promo)

Ziua Mondială a Sănătății. „Eradicarea osteomielitei cronice – Procedeul Burnei” (Corespondență de la prof. dr. med. Gheorghe Burnei, lucrare prezentată la cel de-al 33 Congres internațional al Universității Apollonia din Iasi „Pregătim viitorul. Promovăm excelența” 2-5 martie 2023)