Acasă Expoziții cultural-artistice Recomandări ale UAP (Uniunea Artiștilor Plastici) din România, partenerul cultural – educațional...

Recomandări ale UAP (Uniunea Artiștilor Plastici) din România, partenerul cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului

UAP (Uniunea Artiștilor Plastici) din România vine în întâmpinarea iubitorilor de frumos și recomandă pentru acest sfârșit de săptămână mai multe evenimente excepționale realizate de membrii săi: La Galeria Romană din București, pictorul Christian Paraschiv, artist stabilit la Paris și câștigător al Marelui Premiu UAP în anul 2021, realizeză un dalog cu grupul de pictori Noima, înființată la Timișoara, în urmă cu 20 de ani și din care fac parte: Sorin Scurtulescu, Andrei Rosetti, Ciprian Bodea, Dan Gherman, Sorin Neamțu și Sorin Oncu. Dialogul pe care se sprijină expoziția „Locul inimii noastre” evocă un demers al lui Christian Paraschiv intitulat „Dansmon Coeur”. În contextul unor realități trăite-investigații și intervenții medicale-Paraschiv construia în 2017, pornind de la o arhivă de imagistică medicală, un proiect de pictură și alte media. Întâlnirea cu Noima aduce o nouă perspectivă asupra tandemului inimă-privire. Vernisajul va avea loc vineri, 10 februarie 2023, ora 19h00, Bd. Lascăr Catargiu, nr. 1, sector 1, București, iar expoziția va fi admirată până pe 10 martie 2023.

„Târgu’ Ieșilor” – prin intermediul Universității Apollonia – din nou Capitala Culturală a Cercetării Internaționale. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarului Realitatea – partener media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP (Uniunea Artiștilor Plastici) din România organizează vineri, 10 februarie 2023, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, un triplu eveniment cultural la care sunt invitați atât iubitorii artelor plastice, cât și cei ai muzicii și ai literaturii pentru copii. La ora 18h00 în Galeriile Artex, Cozia Pasaj 1 și Cozia Pasaj 2 va fi vernisată expoziția anuală de grup „Semne de Primăvară”, curatoriată depictorul Gheorghe Dican și realizată cu participarea membrilor filialei  și a invitaților lor. Cu această ocazie va avea loc și lansarea cărții de poezii pentru copii „Balul jucăriilor”, semnată de Elena Dican. În încheiere, vizitatorii se vor delecta cu un mini-concert susținut de pianista Galina Nemțanu și invitații ei.

Sâmbătă 11 februarie, de la ora 11h00, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București (sala Victor Ion Popa, șos. Kiseleff, nr. 28-30) are loc finisajul celei de-a doua ediții a Salonului de Miniatură, organizat de Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Pavel Șușară. Curatori: Dalina Bădescu și Pavel Șușară. Cu acestă ocazie vor fi acordate premiile Davino și premiile speciale ale salonului.

La Timișoara la Galeriile Park (str. George Enescu, nr.1) și Helios (Piața Victoriei, nr.6) continuă până pe 23 februarie cea de-a 92-a ediție a Salonului Artelor Vizuale. La acest eveniment de tradiție expun alături de membrii filialei, absolvenți ai facultăților de arte și artiști membrii ai  UAP (Uniunea Artiștilor Plastici) din România din filialele din țară. Un juriu alcătuit din: Gloria Grati, Constantin Catargiu, Bogdan Nueleanu, Petrică Ștefan, Mihai Moroz și preziat de Vasile Pintea a selectat 103 participanți și a hotărât de asemenea acordarea a două premii: „Primus Inter Pares” a revenit  lui Ștefan Kelemen pentru lucrarea „Camuflaj”, iar „Premiul pentru Tineret” a fost obținut Ovidiu Marius Batista pentru creația  „La Dictadura de la Belleza”

Sebastian Crăciun, Expert PR (Public Realtions) al UAP (Uniunea Artiștilor Plastici) din România, Preşedintele Asociatiei Pro Valores

Articole asociate

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Piatra Neamț – „Eternul Eminescu” (Corespondență de la Sebastian Crăciun – Președintele Asociaţiei Cultural – Sportive „Pro Valores”)

Ziua Culturii Naționale. „Citadele culturale” ialomițene – spectacole de Ziua Culturii Naționale (Corespondență de la Sebastian Crăciun – Președintele Asociaţiei Cultural – Sportive „Pro Valores”)

Ziua Culturii Naționale. „Citadele culturale” ialomițene – spectacole de Ziua Culturii Naționale (Corespondență de la Sebastian Crăciun – Președintele Asociaţiei Cultural – Sportive „Pro Valores”)

Marele pictor Gheorghe Petrașcu onorat de orașul natal la 150 de ani de la naștere. Simpozionul „Gheorghe Petrașcu–150″. Laureații Concursului Internațional de Artă Plastică „Gheorghe Petrașcu” (Corespondență de la Sebastian Crăciun – Preşedintele Asociaţiei Cultural Sportive Pro Valores)

Nota redacției