Acasă Economie Studenții premiați la USH Accel impresionează prin ambiție și dedicație

Studenții premiați la USH Accel impresionează prin ambiție și dedicație

Un număr de 9 studenți au fost finaliști în USH Accel, primul accelerator de afaceri pentru studenții Universitații Spiru Haret (USH), eveniment organizat prin USH Pro Business-centrul antreprenorial al USH, în colaborare cu Institutul de Excelență în Antreprenoriat (idEA).

Felicitări premianților: Andrei Alexandru Petrescu (Travel To Desk), Anda Pătrașcu (Cartonel) și Adela Bulai (LearnySelf), dar și tuturor finaliștilor: Anca Mirodone (Dorințe mici), Daniel Agapie (Kiki Corner), Diana Lungu (Artemis Essence), Cosmin Bodeanu (Essential Olil by Psihovita), Remus Laurențiu Ispas (Muscle Sharp), Alexandra Iacob (Cofetaria Clam). După lansarea USH Accel, am primit  160 de expresii de interes în participare, ceea ce dovedește că studenții sunt implicați în dezvoltarea lor personală și vor să-și asume riscurile inevitabile pornirii unei afaceri. Juriul de prestigiu a fost format din Dragoș Nicolaescu  (Tech Angel Investor), Cristina Dăianu (Partner at Dentons), Daniela Aldescu (Partner at Smart Impact Capital) și Bogdan Pasca (INvestment Manager at RocaX). La eveniment au fost alături de noi reprezentanții companiilor Phoenixy (Gusto), Cooperativa Bio Cătina și Casa Neacșu, oameni de afaceri care au un business format și de succes și care susțin  inițiativa noastră de a crește ecosistemul de startup-uri în România. Au fost evocate începuturile lor și degustate  produsele ecologice care în prezent fac față exigentelor exportului.

După 3 luni de lucru intens la ideea lor de afaceri,  am ajuns la evenimentul final Demo Day, cu 9 tineri antreprenori. Astfel, în data de 9 iunie a.c., studenții care au dovedit că au învățat să valideze o idee, să dezvolte un produs, cum să aplice marketing-ul într-un business, cum să creeze o firmă precum și despre partea financiară a unui startup, au venit să-și prezinte ideile de business în fața juriului, investitorilor și partenerilor. Ne-a impresionat angajamentul acestor tineri și decizia lor de a-și asuma riscurile unei afaceri. Premianții și participanții provin din centrele noastre universitare din București și din țară și suntem mândri că universitatea noastră  le-a oferit această șansă, atât prin expertiza dezvoltată de USH Pro Business, cât și a partenerilor noștri. La eveniment, am avut investitori de excepție care au dat încredere tinerilor care vor păstra cu aceștia relații de consiliere și eventuală finanțare în viitor. Toți studenții participanți, indiferent de deciziile luate de investitori, vor beneficia și ulterior de susținere prin centrul nostru antreprenorial USH Pro Business” a declarat Conf. dr. Costin Lianu (Președinte ACEX, Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export. Coordonator național Strategia Națională de Export 2004-2015, Coordonator științific Programul de cooperare elvețiano-român de promovare a exportului la nivel de IMM-uri. Autor „Managementul Strategiilor de export la nivel național, regional și sectorial”, Editura Economică, București, 2010. Co-autor „Perspective şi provocări ale exporturilor româneşti în perioada 2010-2014, prin prisma relaţiilor comerciale bilaterale şi regionale ale Uniunii Europene”, Insitutul European Român, 2012. Titular de curs universitar „International Market Access Strategies & Branding” UNESCO Chair, 2008-2021).

Universitatea Spiru Haret este o universitate cu puternic profil antreprenorial, atât prin centrul său antreprenorial USH Pro Business cât și prin programe de start up și de pregătire antreprenorială desfășurate de centrele din București și din țară ale universității.

USH Pro Business (Evenimente, Comunicare și Internaționalizare)
A se vedea și articole conexe

USH Accel – Primul pas spre antreprenoriat – Demo Day

Accelerarea afacerii prin „USH Accel”. De la idee la afirmarea pe piață!

„USH Accel”, primul accelerator de business universitar: Din păcate, 12 afaceri noi au trecut de prima faza

Nota redacției

Lansare de carte la BCU București. Cultură generală contemporană prin intermediul faptului divers. Carte de investigaţii jurnalistice din actualitatea internaţională dedicată Generalului Bartolomeu–Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor–Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române fondată în 1880

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.