Acasă Aranjamente florale - grădini - parcuri Tot ce trebuie să știți despre florile roșii, albe și albastre (Florentina...

Tot ce trebuie să știți despre florile roșii, albe și albastre (Florentina Csinta – Manager general al Jurnalul Bucureștiului)

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose!  Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events.
The principles that will be at the basis of this publication are: 
– Democracy cannot exist without opposition
–Elected representatives are our representatives and not our masters
– Criticism fosters progress
–Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

Fiecare persoana are o culoare preferată si cu toții avem preferințe diferite când vine vorba de ceea ce ne place să vedem. Culorile pot exprima o mulțime de lucruri diferite. Ele au fost folosite de oameni încă din cele mai vechi timpuri pentru a oferi lucrurilor o dimensiune mai semnificativă. Sa alegem culorile potrivite în viața noastră, este întotdeauna o sarcină importantă. Culoarea pe care o alegem pentru case, haine și chiar obiecte poate avea un impact semnificativ asupra noastră, fie că este unul pozitiv sau negativ. Aceeași regula se aplică și atunci când alegem culorile florilor pe care vrem să le avem în gradina sau să le oferim.

Florile au fost dintotdeauna un simbol puternic în diverse culturi și tradiții. Fiecare culoare poartă o semnificație unică și poate transmite mesaje subtile în funcție de context. Designerii floristi de la Romanian Flower Shop explica ce semnificatie au florile roșii, albe și albastre si cum să alegem florile potrivite în funcție de persoana și evenimentul vizat. Atunci când alegeți o culoare, trebuie să vă asigurați că nu vă plictisiți repede de ea. De asemenea, este important să alegem culori care să reprezinte ce tip de persoană suntem. Culorile hainelor sau cele din casă sunt fundamentale pentru că le vedem tot timpul. În zilele noastre, culorile sunt peste tot și este mult mai accesibil tuturor să aleagă culori pentru tot ceea ce deține. Mai mult, fiecare dintre noi are chiar un stil specific care definește personalitatea. În trecut, de exemplu, hainele colorate erau costisitoare și doar oamenii nobili și le puteau permite. Roșul este o culoare care reprezenta lux și putere în vremuri străvechi, deoarece pigmentul era greu de găsit. Albastrul și albul erau, de asemenea, culori care ar fi putut exprima o nuanță nobilă.”

Ce exprimă culorile rosu, albastru si alb?

Știm cu toții că roșul înseamnă pasiune sau dragoste, dar poate avea și o mulțime de alte semnificații diferite. Roșul poate reprezenta, de asemenea, curajul, puterea și puterea datorită impactului său vibrant asupra ochilor. Acestea sunt câteva dintre implicațiile care se aplică în mod universal acestei culori. Chiar dacă oamenii nu se concentrează atât de mult pe ceea ce înseamnă culorile, ele încă au un impact substanțial asupra noastră și asupra psihologiei noastre. A vedea roșu prea mult timp, de exemplu, poate produce o mulțime de emoții negative. Când vine vorba de culoarea albastră, lucrurile pe care le reprezintă sunt de obicei complet opuse celor pe care le exprimă roșul. Albastrul este culoarea cerului și a apei și se spune că albastrul induce o stare de calm, pace și seninătate. De asemenea, poate exprima un sentiment de loialitate și responsabilitate. Albul este de obicei cunoscut pentru a reprezenta puritatea și lumina. Se spune că albul este cea mai puternică culoare datorită clarității pe care o exprimă. Albul este o culoare care ne poate da un sentiment de încredere și de plenitudine și poate reprezenta, de asemenea, un nou început.

Semnificații diferite, culori diferite si flori diferite

Atunci cand sunt associate cu florile, semnificațiile acestor culori pot fluctua cu ușurință. „Florile roșii pot avea o mulțime de semnificații diferite, în funcție de tipul de floare despre care vorbim. Știm deja că trandafirii roșii sunt cel mai frumos simbol al iubirii și pasiunii, dar si alte flori roșii ne pot face să simțim si sa exprimam lucruri diferite. De exemplu, orhideele roșii pot exprima noblețe, opulență și prosperitate și pot fi o alegere excelentă pentru casa sau un cadou.” În timp ce florile roșii au adesea semnificații asociate cu pasiunea și dragostea, cele albastre vin cu interpretări mai raționale. „Florile albastre simbolizează încredere și angajament și pot fi mult mai semnificative decât florile roșii atunci când sunt oferite persoanei dragi. Florile albastre pot fi dăruite pentru a crea un sentiment de bucurie și calm celui care le primește. De asemenea, pot asigura casei o stare de liniștite. Unele dintre cele mai cunoscute flori albastre sunt trandafirii, delphiniums, asteriile, garoafele si orhideele”.

Florile albe sunt cel mai frecvent asociate cu flori de diferite culori pentru a crea contrast în cadrul unui aranjament floral. Cu toate acestea, ele pot fi folosite și individual. „Florile albe sunt o alegere excelentă pentru un eveniment important, dar pot avea și un rezultat pozitiv atunci cand le integram  în viața de zi cu zi. Unele dintre cele mai frumoase flori albe sunt desigur trandafirii albi, dar si cameliile, anemonele japoneze, orhideele, nuferii, lalelele, narcisele și magnoliile.”

Alegerea florilor potrivite

Pentru a face alegerea corectă când vine vorba de flori, este necesar să tinem cont si de semnificatia culorilor.  „Dacă vreti să oferiti flori unei persoane speciale, puteti alege între cele roșii, albe sau albastre, în funcție de starea relației cu persoana respectivă. Tipul de floare pe care îl oferiti și culoarea pot arăta și care sunt intențiile. Florile albastre la prima întâlnire pot fi prea mult, așa că albul sau roșu sunt mult mai potrivite. A oferi cuiva trandafiri roșii de la început poate fi un clișeu, așadar o alegere mai bună pentru un prim cadou ar putea fi lalelele albe sau roșii.”

Florile Roșii. Sunt adesea asociate cu pasiunea, iubirea și romantismul. Roșul este o culoare intensă care atrage atenția și simbolizează puterea, curajul și dorința. Buchetele de trandafiri roșii sunt cele mai populare cadouri de Ziua Îndrăgostiților, simbolizând dragostea profundă și pasiunea. Pentru aniversări, florile roșii precum lalele, garoafe sau maci, sunt o alegere excelentă pentru a sărbători dragostea durabilă. Crăciunul și alte sărbători festive sunt, de asemenea, ocazii potrivite pentru a oferi flori roșii, care adaugă o notă de căldură și bucurie.

Florile albe. Simbolizează puritatea, inocența, pacea și noile începuturi. Albul este o culoare versatilă, fiind adesea folosită pentru a exprima sinceritate și simpatie. Florile albe precum trandafiri, crini, margarete sau orhidee, sunt foarte populare la nunți, simbolizând puritatea și începuturile noi ale vieții de cuplu. Albul este o culoare potrivită pentru botezuri, reprezentând inocența copilului. Florile albe sunt adesea alese pentru a exprima simpatie și respect în momentele de doliu.

Florile albastre. Simbolizează pacea, calmul, loialitatea și încrederea. Albastrul este o culoare rar întâlnită în natură, făcând florile albastre să fie deosebit de speciale și apreciate. Florile albastre precum hortensiile, irisii, albastrelele, sunt perfecte pentru a celebra prietenia și loialitatea. În mediul de afaceri, florile albastre pot fi oferite pentru a exprima încredere și profesionalism. În anumite culturi, florile albastre sunt folosite în ceremoniile de bun venit sau în sărbătorile tradiționale. „Florile pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Fiecare floare și culoarea ei are o semnificație aparte si ne poate face să simțim lucruri diferite. A avea anumite flori in casa sau gradina, ofera mult sprijin emotional prin simtul vizual. Florile albastre, de exemplu, pot fi foarte linistitoare și pot crea o stare de bine; florile roșii ne pot face să ne simțim încrezători și puternici și pot fi grozave să le am în grădina si in cele din urmă, florile albe ne pot face să ne simți curati și mereu pregătiti pentru un nou început, evocând puritatea. Indiferent de culoarea pe care o alegeți, florile pot fi o modalitate frumoasă de a vă îmbunătăți starea de spirit.”

Alegerea florilor potrivite poate transforma complet o ocazie specială și poate transmite mesaje subtile dar puternice. Înțelegerea semnificațiilor florilor roșii, albe și albastre vă poate ajuta să faceți cele mai potrivite alegeri pentru fiecare eveniment și persoană. Indiferent dacă este vorba de o sărbătoare romantică, un eveniment solemn sau o reuniune de afaceri, florile potrivite vor adăuga întotdeauna un plus de frumusețe și semnificație.

Notă. La Romanian Flower Shop scopul nostru este să livram cele mai frumoase buchete de flori din România, un gest emoționant și personal care face că florile oferite să fie o ocazie cu adevărat specială. Prin urmare, am conceput o colecție unică de aranjamente florale, susținută de o garanție de satisfacție 100%, care poate fi livrată oriunde în lume. Profesionalismul ridicat și calitatea serviciilor, respectul față de clienții noștri, promptitudinea și grija deosebită pentru detalii definesc tot ceea ce facem în fiecare zi. Ne propunem să fim cea mai apreciată companie din domeniul nostru de activitate și pentru a vă oferi cele mai bune servicii și cele mai frumoase flori, suntem foarte pretențioși atât cu noi, cât și cu partenerii noștri. Din 2002, Romanian Flower Shop are misiunea de a face ca livrarea de flori să fie simplă și distractivă, indiferent de ocazie sau împrejurare. Prin mixul unic de flori și accesorii prezent pe site, oferim o selecție exclusivă de aranjamente florale și o experiență de cumpărături rapidă, simplă și convenabilă. Designerii noștri de talie mondială din Olanda creează exclusiv pentru Romanian Flower Shop asigurându-se că selecția noastră este cu adevărat unică. Fiecare aranjament floral este livrat de o persoană atentă și politicoasă. Fiecare buchet achiziționat este însoțit de un card personalizat, care poartă mesajul prețios al expeditorului. Situat în București, studioul floral personalizat, Romanian Flower Shop Studio efectuează livrări în toată țara, precum și în întreaga lume.

Păstrarea florilor în vază pentru o perioadă mai lungă de timp (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Cele mai frumoase flori perene perfecte pentru orice gradină (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Magia Dragobetelui – Sărbătoarea iubirii la români (cu Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Ghidul semnificațiilor culorilor trandafirilor (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Notă. Alte articole despre Romanian Flower Shop și Famous Roses

Nota redacției

Mihail Moruzov și Mișcarea Legionară (Corespondență de la Lect. dr. Tănase Tiberiu, secretar al CRIFST – Comitetul Român pentru Istoria & Filosofia Științei & Tehnici – Academia Română, directorul revistei „Intelligence Info” – partener al Jurnalului Bucureștiului)

Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…