Acasă Evenimente culturale Zilele Sculpturii București

Zilele Sculpturii București

Invitație la Zilele Sculpturii București

Partenerii media Intell News și Jurnalul-Bucurestiului („Le Petit Parisien”) – al căror Senior Editor sunt-recomandă un nou program de evenimente și acțiuni culturale dedicat artei plastice contemporane: Zilele Sculpturii București.

Afișul evenimentului
Comunicat de presă
Expoziție de sculptură contemporană, masă rotundă și concurs de modelaj între 16-18 aprilie 2022
Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public–Monument for, lansează un nou program de evenimente și acțiuni culturale dedicat artei plastice contemporane: Zilele Sculpturii București.

Aflat la prima ediție, evenimentul își propune să devină o platformă de dialog și promovare pentru patrimoniul cultural, având o dublă misiune: pe de o parte, să aducă în atenția publicului un tip de patrimoniu urban adesea ignorat–sculptura monumentală, prezentă în oraș prin monumentele de for public – și, pe de altă parte, să promoveze sculptura, sculptorii români și nu numai.

Organizat în parteneriat cu Filiala de Sculptură a Uniunii Artiștilor Plastici București, cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Institutului Cultural Român, Combinatului Fondului Plastic, combinat.ro și Galeria UNA, Zilele Sculpturii București aduce laolaltă 31 de artiști români de renume–în cadrul expoziției de sculptură contemporană Perspectiva 31, dezbate rolul monumentelor de for public în cadrul mesei rotunde Monumentele din București, de la devenire la protejare și promovează artiștii în formare, prin concursul de modelaj Sculptori pentru viitor, dedicat elevilor de la licee de profil, ,,Dimitrie Paciurea” și ,,Nicolae Tonitza”.

Organizarea evenimentului este strâns legată de data de 18 aprilie, când este celebrată Ziua internațională a monumentelor și siturilor–eveniment instituit de UNESCO și organizat anual de Comitetul Internațional al Monumentelor și Siturilor (ICOMOS). Evenimentul se înscrie în misiunea Monument for de a apropia bucureștenii de memoria și poveștile orașului.

Parteneri media: Agerpres, Radio România Internațional, TVR 1, Propagarta, Modernism, Intell News, Jurnalul Bucureştiului. A consemnat pentru Jurnalul Bucureştiului („Le Petit Parisien”) Claudiu Victor Gheorghiu  

Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor Jurnalul Bucureştiului(„Le Petit Parisien”)

Nota redacției