Acasă Construcții civile & industriale-drumuri Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, „cel mai modern şi mai frumos Aeroport...

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, „cel mai modern şi mai frumos Aeroport din România” va fi operațional începând cu 1 noiembrie.

Aeroportul Internaţional Braşov–Ghimbav va fi operaţional începând cu data de 1 noiembrie 2022, au spus reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov. Pentru primul an de activitate, pe Aeroportul Internațional Brașov, este aşteptat un trafic de 300.000 de pasageri, iar estimările au fost calculate în funcţie de discuţiile pe care le-au avut autorităţile locale din Braşov cu operatorii aerieni.

Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliul Judeţean Braşov, spune că se află permanent în discuţii cu operatorii aerieni precum Compania Naţională Tarom, Blue Air, Wizz Air, Lufthansa, Lot, Turkish Airlines, El Al, Air Bucharest. În primul an de activitate, autorităţile locale se aşteaptă ca de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav să fie operate 5 destinaţii. Cu toate că autorităţile estimează că aeroportul va putea fi deschis în luna no­iembrie a acestui an, mai sunt de finalizat activităţi de ordin tehnic, juridic, organiza­toric, ceea ce ar putea duce la întârzieri cu impact asupra datei propuse.

În perioada 2017-2021, Consiliul Judeţean Braşov a executat lucrări în valoare de 311.102.500 lei. Din suma aceasta, 105.000.000 de lei au pro­venit din alocările guvernamentale cu această destinaţie din anii 2020 şi 2021, iar 27.000.000 de lei au fost utilizaţi dintr-un credit bancar accesat de administraţia jude­ţeană“, spun reprezentanţii Consiliului Jude­ţean Braşov. În perioada 2010-2016, în proiectul AIBG s-au făcut investiţii de 51.571.090 lei, fonduri provenind exclusiv din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Braşov.

Ultimul mare contract necesar imple­mentării proiectului a fost semnat pe data de 29 decembrie 2021 de către Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Cristian-Ionuţ Costea, directorul general al UTI Construction and Facility Management SA, şi Raul Doicescu, preşedintele SC BOG’ART SRL, fiind o asociere între două companii care se vor ocupa de acest proiect. Contractul face referire la realizarea turnului virtual de control, de altfel Aeroportul Internațional Brașov va fi singurul aeroport din ţară cu un astfel de turn de control.

Mobilitatea urbană în Zona Metropolitană Brașov – probleme și identificarea de soluții (Conf. dr. ing. Stelian Țârulescu – Universitatea „Transilvania” Brașov). Lista zonelor metropolitane românești (peste 100.000 de locuitori) și franceze (peste 500.000 de locuitori)

Turnul virtual de control vine să îl înlocuiască pe cel clasic, având costuri operaţionale mult mai mici. Un turn virtual presupune un ansamblu format din camere video de înaltă definiţie, sisteme de comunicaţii şi de radionavigaţie, senzori, staţie meteo şi un centru de dirijare a zborurilor, echipat cu o aplicaţie software extrem de performantă, care să permită dirijarea zborurilor de la distanţă.

 „Este vorba despre contractul privind „Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice)”, contract care vizează instalarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor specifice necesare furnizării informaţiilor de care au nevoie aeronavele, cât şi serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav””.

Bibliografie

Aeroportul Brașov, „sperietoare” pentru Sibiu, București, Cluj și Târgu Mureș

 

Nota redacției

Cartea „Investigații Jurnalistice” dedicată Generalului Constantin – Bartolomeu Săvoiu. Cultură generală prin intermediul „faptului divers” din lumea contemporană franceză și internațională (marea criminalitate–crima organizată, terorism–jihadologie, crime de sânge, crime sexuale–kidnapping, crime economico–financiare, erori judiciare–revizuirea condamnărilor penale–repararea detenției și a erorilor judiciare). Lansarea cărții va avea loc la BCU (Bibliotreca Centrală Universitară) din București

Premieră mondială absolută: „Investigații jurnalistice în serial” Vol.10 (Educație și Învățământ). Subiecte de Teze de Masterat de Cercetare şi de Doctorat în Științe Sociale. Studiul fenomenelor socio–judiciare și economice cu ajutorul teorei haosului (Sisteme complexe – fractali) și a sistemelor formale (de tip Gödel)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.