„Dragă Christian,
Îți mulțumesc pentru frumoasele traduceri din prima parte a poemelor selectate împreună. Din păcate nu am avut încă timp să termin ineditele pentru partea a doua. De îndată ce le voi avea îl voi ruga pe Chișu să le expedieze pentru a fi gata, după cum am discutat, până la toamnă. Mulțumesc și pentru lucrarea […]: Meșterul Manole… cât și pentru frumoasa selecție pe care le-am primit cu mare bucurie. Și fotografiile au ieșit cât se poate de bine… mai ales acela cu tabloul! E bine că pe copertă apare câinele, o caracterizare mai bună nici că se poate. Sper să mă întremez puțin și îți voi transmite și cele discutate. Tabloul ce l-ai ales te așteaptă. Dacă nu vine cineva cu mașina voi găsi eu o modalitate să-l primești.
Te îmbrățișează și bătrânii…Cu amiciție
Marin Sorescu”
Dr. Dr. Christian W. Schenk (medic, poet, eseist, editor și traducător trilingv, Germania, Boppard–Renania-Palatinat)
Nota redacției. Vasile Spiridon est un scriitor român, membru al USR (Uniunea Scriitorilor din România), autor a 8 volume și aproape a 700 de publicații (Studii, eseuri, cronici literare, recenzii, articole, traduceri din limba franceză în cele mai importante reviste literare din țară: „Ateneu“, „Convorbiri literare“, „Hyperion“, „Antiteze“, „Poesis“, „Porto Franco“, „Viața românească“, „Luceafărul“, „Familia“, „Vatra“, „Zburătorul“, „Cronica“, „România literară“, „Caiete critice“ ș.a. (la primele patru dintre aceste reviste deține rubrici permanente) și distins cu o serie de premie literare
Mircea Zaciu (1928-2000) a fost un critic și istoric literar român (autor a 25 de volume), membru de onoare al Academiei Române. A format la Cluj o școală de critică și istorie literară. Editor coordonator al colecției „Restituiri” a Editurii Dacia din Cluj. A colaborat la diverse reviste din țară: „Tribuna”, „Convorbiri literare”, „Steaua”, „România literară”, „Apostrof, „Vatra” etc. Este autorul unui Jurnal intim în patru volume, care cuprinde și perioada de la sfârșitul anilor optzeci, anii cei mai sumbri ai dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. În volumele sale de eseuri critice a abordat mai ales literatura scrisă în Transilvania, s-a ocupat de opera lui Ion Agârbiceanu într-o monografie separată, dar chintesența acestor preocupări se găsește în volumul „Ca o imensă scenă, Transilvania…. ”
Articole asociate
Notă. Articolele poetului și traducătorului Christian Scenk în Jurnalul Bucureștiului
Nota redacției
Parteneriat Jurnalul Bucureştiului
