Acasă Opinii Dreapta: Triplă victorie în România, Franța și SUA (Corespondență de la Generalul...

Dreapta: Triplă victorie în România, Franța și SUA (Corespondență de la Generalul Bartolomeu – Constantin Săvoiu)

Weekend-ul din 26-27 septembrie 2020, a adus un triumf a Dreptei în mai multe țări. În România, alegerile locale, au permis alianței de Dreapta, PNL-USR-PLUS, obțină victoria, pe ansamblul țarii și în mod simbolic, obțină funcția de Primar General al Bucurestiului, Domnului Nicusor Dan, reprezentant al USR-PLUS. În țară, peste tot, PSD-ul, este mai degrabă în pierdere. Se poate discuta fară îndoială, în ce măsură se poate considera, un partid de dreapta, USR-PLUS. Știind principalii sai lideri, incusiv un fost Prim-Ministru, sunt foști membrii, ai Fundației pentru o Societate Deschisă ( Foundations For Open Society) a faimosului miliardar, George Soros. Acesta este considerat inamicul public numărul unu, al Societății Tradiționale Iudeo-Creștine și al Civilizației Occidentale. El sprijină în lumea întreagă, mișcările neomarxiste, neocomuniste, extremiste. Începând cu greparea considerată de autoritățile americane, ca teroristă, ANTIFA, BLM, până la toate mișcările extremiste din Europa, ele au primit și primesc, bani de la acest megaloman, care are ca scop, istaurarea influenței sale personale. În SUA, el finanțează Partidul Democrat, devenit neomarxist și a investit zeci de milioane de dolari, în campania contra Președintelui Trump.

Previziunile mele, din articolul precedent, s-au adeverit din păcate. Acest scrutin, cu un singur tur, a demonstrat caracterul său anti-democratic și irațional. Se poate constata, cu ușurință, din numeroase exemple, astfel din cele 6 Sectoare ale capitalei București, numai un singur Primar, Sectorul 6, este ales cu peste 50% (56%). Toți ceilalți Primari, sunt aleși cu scoruri intre 30-40%, recordul este atins de Primarul Sectorului 5, care va fi ales cu 27%. Însuși Primarul General al Bucurestiului, este ales cu mai puțin de 50%. Principiul general, admis de societățile cu adevărat democratice, este încălcat în picioare. Minoritățile conduc majoritățile. Același lucru se verifică, în cea mai mare parte a orașelor din țară, în care primarii sunt aleși cu mai puțin de 50%.

Consilile locale, la rândul lor, sunt compuse din diferite partide, în general, primarul ales, nu are majoritate. Aceasta va face ca și până acum, ca primarul facă compromisuri, pentru a găsi majorități, în măsură de a vota proiectele sale. În contextul României, este clar ce înseamnă aceste compromisuri!!!

Soluția nedorită din păcate de partide, este fară îndoială, scrutinul cu două tururi, care permite în al doilea tur, formarea a două coaliții, cea câștigătoare fiind majoritară, 50+1, iar opoziția, fiind de asemeni unită și puternică. În această situație, primarul care este ales, de majoritatea din cosiliul municipal sau județean, are posibilitatea de a implementa, proiectele și politica sa edilitară. Oricum este clar, STÂNGA, este în plin reflux în țoață țara. Suntem convinși acest lucru se va verifica, și în alegerile legislative din 6 decembrie de anul acesta.

O a doua victorie netă, este cea din Franța, pentru alegerile senatoriale.


Senatul, camera înalta a parlamentului, înființat de Împăratul Napoleon I, își reinoieste din 3 în 3 ani, membrii aleși, pe 6 ani. Ei sunt aleși printr-un vot indirect, de un corp de 87.000 de Mari Electori: Consilieri Municipali, Județeni, Regionali, Deputații și Senatorii. Senatul care începând cu a V-a Republică, instaurată de Generalul De Gaulle, în 1958, a avut întotdeauna, o majoritate de dreapta, cu excepția anilor 2011-2014. El este un factor de echilibru și de continuitate, apărător al societății tradiționale, și a unui număr de valori societale. Camera deputaților are însă ultimul cuvânt, în cazul unui dezacord, privind votul legilor. Președintele Senatului, este protocolar, a doua persoană a statului.

Duminică 27 septembrie, Dreapta Senatorială, în care partidul Gaullist, (Les Republicains – Republicanii ), are 127 de membrii (Partid din care am făcut parte 32 de ani alături de Jacques Chirac), a câștigat noi mandate, asigurând astfel realegerea confortabilă a Președintelui Larcher Gerard, pentru un al patrulea mandat.

Terminăm palmaresul victoriilor Dreptei, pe plan international, cu numirea în postul de judecător al Curții Supreme a SUA, sâmbăta 27 septembrie, de către Președintele Tromp, a doamnei Judecător, Amy Coney Barett.

Judge Amy Coney Barrett in the Rose Garden on Sept. 26, 2020.

La 48 de ani, Doamna Barett este o personalitate cunoscuta în SUA. De religie RomanoCatolică, fervent credincioasă, Doamna Barett are 7 copii, din care ultimii doi, sunt orfani de culoare, adoptați în urma cutremurului devastator din Haiti. Doamna Barett, este cunoscută pentru pozițiile sale, în favoarea societății tradiționale, contra avortului și pentru valorile societății Iudeo-Creștine. Curtea Supremă a SUA, care are 9 membrii aleși pe viață, va avea prin numirea Doamnei Barett, 6 judecători de dreapta, contra 3 judecători de stânga. Fapt rarisim în istoria Președinților Americani, Președintele Trump, a putut numească în timpul primului său mandat, 3 Judecători. Curtea Suprema are un rol extrem de importantin viața societății americane. Ea tratează de toate marile probleme de societate și hotărârea ei este irevocabilă, impunandu-se tuturor. În cadrul unor contestații provocate de alegerile Prezidențiale, hotărârea ei decide, soarta Președintelui. Este de amintit în Noiembrie 2000, în timpul alegerilor pentru primul mandat al Președintelui George Bush Jr., Curtea Supremă, a oprit recontarea pentru a treia oară, a buletinelor de vot din Florida, asigurând astfel victoria lui George Bush Jr., în fața concurentului lui, Al Gore, fost Vice Președinte Democrat.

Ținând cont de lupta neobișnuită dacă nu chiar violentă, care se desfășură pentru alegerile Prezidențiale Americane, din 3 noimebrie 2020 și față de contestațiile care fară îndoială vor fi depuse de cele 2 partide, o Curte Supremă Conservatoare, este un atuu decisiv, pentru Președintele TRUMP. Se socotește, multe din voturile prin corespondență, datorită Administrației Poștale Americane, în care Partidul Democrat are o majoritate printre salariații poștali, multe din voturi, riscă fie falsificate.

Senatul va audia, și va vota în următoarele două săptămâni, alegerea Doamnei Judecător, Barett. Ținând cont de majoritatea Republicană din Senat, alegerea sa este deja asigurată. Am dori ca aceste victorii ale unei Drepte Tradiționale, apărătoare ale valorilor fundamentale, care sunt Dumnezeu, Patria, Familia, Munca, Cinstea, Onoarea, Educația și Respectul, față de toate ființele umane, se repete și în alte tari, pentru întărirea lumii noastre libere, nedominate de Forțele Răului.

Autor: General Bg. (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU

Patria Româna

Bibliografie

De ce Patria Română?

Mesajul Generalului Bartolomeu – Constantin Săvoiu cu ocazia centenarului Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920 – 4 iunie 2020). „O Românie unită pe veci”!

Vizita Generalului (r) Bartolomeu – Constantin Săvoiu, la Sanctietatea sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului

Luptele de stradă Paris [Dezbatere televizată dintre G-ral (r) Constantin-Bartolomeu Săvoiu si Thomas Csinta, scientist and research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social–Economic and Engineering Sciences]

Mesajul Generalului Constantin – Batolomeu Săvoiu cu ocazia acordării unor înalte distincții la Napoli și Vatican (Roma) în perioada 10 – 13 ianuarie 2019

Lucrări publicate sub egida Jurnalul Bucureştiului

 

 

 

Articolul precedentAm votat cu inocența (Corespondență de la Grid Modorcea, scriitor, Dr. în Arte)
Articolul următorCreșterea pensiilor cu 40% va afecta grav echilibrul bugetar al României
Fizician teoretician și matematiciancian de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.