Acasă Conferințe - Seminarii - Dezbateri - Simpozioane „Future Energy Europe Summit” – ediția a IV-a cu Jurnalul Bucureștiului (publicație...

„Future Energy Europe Summit” – ediția a IV-a cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe ca sursă sigură de informare)

290
0

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose!  Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events.
The principles that will be at the basis of this publication are: 
– Democracy cannot exist without opposition
–Elected representatives are our representatives and not our masters
– Criticism fosters progress
–Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv vor organiza marți, 10 decembrie 2024, Future Energy Europe Summit (FEES), ediția a IV-a. Dezbaterea se va desfășura în Aula Carol I, etajul 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București – Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București (peste drum de Palatul Băncii Naționale a României din Str. Doamnei).

Agenda

  • 09h00–09h30: Înregistrarea participanților & Networking
  • 09h30–12h30: Prezentări și dezbateri

Speakeri

  1. Dan-Dragoș Drăgan, Secretar de Stat, Ministerul Energiei
  2. Sorin Elisei, Director General, Ministerul Energiei
  3. Lucian Rusu, Secretar General Adjunct al Guvernului
  4. Silvia Vlăsceanu, Directorul Executiv al Asociației Producătorilor de Energie Electrică–Henro
  5. Daniel Apostol, Director General, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG)
  6. Reprezentanți companii private și experți din sectorul energetic
  7. Reprezentanți asociații patronale și profesionale din energie

Înregistrare

  • Precizăm că invitația este gratuită (fără taxă de participare).
  • Pot participa doi reprezentanți din cadrul companiei/organizației dumneavoastră.
  • Înregistrarea se poate face și la locul evenimentului.
  • Cerințe de Participare: Pentru a asigura un nivel ridicat de discuții și interacțiuni, participarea este limitată la persoane din conducerea companiilor, antreprenori, specialiști sau reprezentanți ai unor companii/organizații. Aceasta cerință garantează că participanții au un nivel de expertiză și interes adecvat pentru subiectele abordate. De asemenea, rugăm colegii din presă să participe și să disemineze mesajul mai departe. Participarea se face pe baza confirmării din partea organizatorilor.
  • Am aprecia o confirmare până luni, 9 decembrie 2024, la ora 19h00.

Înregistrarea se poate face printr-un răspuns la acest e-mail sau utilizând informațiile de contact de mai jos. De asemenea, trebuie să ne furnizați numele și funcția participanților. Contact: Mircea Fica, Fondator, Club, telefon Antreprenor, 0732.903.216, office@clubantreprenor.ro. Vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare.

Notă. Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv sunt proiecte înfrățite. Parteneriatul dintre Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv fiind unul bazat pe valori comune. Calendarul Evenimentelor din 2024-2025 îl puteți găsi aici. Revista Club Antreprenor – Ediția a XVI-a – poate fi descărcată de aici.

Club Antreprenor Logo

Echipa Club Antreprenor (CA) editează revista tipărită Club Antreprenor (cu apariție trimestrială-martie, iunie, septembrie și decembrie) și administrează site-ul Club Antreprenor  care contribuie la dezvoltarea unei culturi a antreprenoriatului în țara noastră, cultură bazată pe inovație, viziune, tenacitate, gândire pozitivă, educație financiară, educație juridică și educație civică. Acesta se distinge prin calitatea articolelor, analizelor și interviurilor publicate. Totodată, pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, organizează conferințe B2B axate pe diverse domenii: construcții, achiziții publice, concurență, deșeuri/mediu, exporturi, transporturi și infrastructură, energie, fiscalitate, agricultură, medicină și farmacie, proprietate intelectuală, criminalitate cibernetică, turism/HoReCa, etc. 

ZiarulPozitiv.ro

Ziarul Pozitiv (ZP) este un proiect independent, democratic, care susține societatea civilă, dezvoltarea mediului de afaceri, educația, cultura, sănătatea, sustenabilitatea și toate inițiativele cu impact pozitiv, lansat în anul 2020. Într-un ocean de știri negative, acesta este o oază de normalitate, care îi ajută pe cititori să vadă partea plină a paharului, prezentând realizările companiilor, instituțiilor, ONG-urilor și persoanelor fizice. Site-ul sprijină societatea civilă și promovează afacerile inovatoare, educația, cultura și tot ce înseamnă progres și bunăstare pentru comunitatea noastră.

Evenimentul următor  (Viitorul asigurărilor în domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii)

Viitorul asigurărilor în domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii – 19 decembrie 2024

Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv organizează marți, 19 decembrie 2024, prima ediție a evenimentului „Viitorul asigurărilor în domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii”. Evenimentul se va desfășura în Aula Carol I,  etajul 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, situat pe Strada Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul Băncii Naționale a României din Strada Doamnei).

Industria de transporturi și expediții a evoluat într-un ritm alert, în ultimii ani. La fel și cea de logistică. Asigurările de profil constituie o garanție a consolidării acestor sectoare strategice pentru economia românească. Parteneriatul dintre profesioniștii care lucrează în asigurări și companiile din domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii este esențial în expansiunea sustenabilă a acestor industrii, care au un patrimoniu valoros de active, angajați, mașini, depozite, echipamente, etc. Organizatorii își propun ca în cadrul evenimentului cu tema Viitorul asigurărilor în domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii, experții din instituțiile care reglementează sectorul, din asociațiile patronale și profesionale, precum și din societățile de asigurări și firmele de brokeraj să răspundă într-un mod exhaustiv (în întregime) întrebărilor profesioniștilor din domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii privitoare la ultimele evoluții în asigurări.

Evenimente – Club Antreprenor (CA) și Ziarul Pozitiv (ZP)

Nota redacției (Thomas Csinta-redactor șef și director al publicației)

Lucrare (carte) de mare anvergură consacrată marilor și tradiționalelor concursuri de admitere (la matematici și științe fizice) în școlile superioare franceze de înalte studii inginerești (GEIPI – Polytech, Advance, Avenir și Puissance Alpha, 2020 – 2024). Les Grands Concours classiques des „Grandes Ecoles” d’ingenieurs (GEIPI – Polytech, Advance, Avenir et Puissance Apha). Maths – Sciences physiques (2000-2024)

  • Cartea Oglinzilor-Thrillerul lui Eugen Ovidiu Chirovici (tradusă în 39 de limbi, publicată în 40 de țări și vândută în aproape 500.000 de exemplare), într-o singură zi, a fost vândută în Germania în 20.000 de exemplare după apariția lui în librării. De asemenea, romanul este bestseller în Olanda și Italia. Volumul care a luat cu asalt marea piață internațională de carte, este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în 38 de țări. Scriitorul Eugen-Ovidiu Chirovici a năucit lumea literară cu primul său roman în limba engleză considerat „un fenomen editorial internațional”. (The Guardian). Până în momentul de față, drepturile de publicare au fost cumpărate în 38 de țări, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Italia, Spania iar criticii se întrec în elogii la adresa romanului. Cartea a fost senzația Târgului de la Frankfurt, în 2015 și a adus autorului în jur de 1,5 Mil$US. În martie 2024 a fost prezentat filmul Sleeping Dogs, în coproducție australo-americană, după romanul Cartea oglinzilor, în regia lui Adam Cooper și cu Russel Crowe în rolul principal. „Drepturile de difuzare în SUA au fost achiziționate de The Avenue/Paramount (…). Până în prezent, drepturile de difuzare în cinematografe au fost cumpărate în: România, SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Spania, Rusia, Turcia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Israel, Grecia, India, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, America latină, Australia, Noua Zeelandă”.

Dramaturgul brașovean modern, trilingv Elise Wilk – „o voce esențială în peisajul teatral românesc și internațional” cu Jurnalul Bucureștiului, publicație cultural – educațională și științifică franco – română, agreată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe (de la corespondentul nostru poetul, scriitorul și fotograful Ovidiu-Cristian Dinică)

Agresorii sexuali nemonitorizați – O amenințare pentru comunitate. Contribuția OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite) într-o serie de dosare criminale sexuale în spațiul francofon european (Corespondenţă de la Lordul Sir Prof. dr. Av. Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al OADO, partener al Jurnalul Bucureștiului, publicație cultural – educațională și de cercetare în științe socio – judiciare franco – română, agreată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe). „Fără 6 mile” (cea mai spectaculoasă încercare de evadare de sub regimul Ceaușescu) difuzat de TVR (partenerul al Jurnalul Bucureștiului)

„Sesiunea științifică anuală a Academiei Germano-Română din Baden-Baden – 2024” (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de cultură „Friedrich Schiller” din București (partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului)

„Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de înățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Subiectele de concurs (Modelizare matematică) – 2024 pentru doctori în științe (matematice)

„Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de învățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Subiecte (de tip „concurs” – Subiecte „Zero”) propuse pentru doctori în științe (matematice) și cele de „Concours de l’ Agrégation” din anii 2017 – 2023

Corrigé du „Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de învățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Soluții & Raportul Juriului pentru Subiecte (de tip „concurs” – Subiecte „Zero”) propuse pentru doctori în științe (matematice) și cele de „Concours de l’Agrégation” din anii 2017 – 2023

  • Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră,…

  • Români francezi: Vladimir Cosma, Emil Cioran, Matei Vișniec, Tristan Tzara, Victor Brauner, Elvira Popescu, Gherasim Luca, Dinu Flămând, Vasile Șirli, Elena Văcărescu, Constantin Virgil Gheorghiu, Ion Vlad, Thomas Csinta, Paul Barbăneagră, Bogdan Stanoevici, Ariel Moscovici, Luminița Cochinescu, Alice Cocea, Roxana Eminescu, Irina Ionesco, Eli Lotar, Alexandre Revcolevschi, Radu Mihăileanu, Horia Surianu, Haim Brézis. Extras: Vladimir Cosma (n. 13 aprilie 1940, București) este un violonist, compozitor și dirijor francez, născut la București, România, într-o familie de muzicieni. Tatăl său, Teodor Cosma, este pianist și dirijor, mama sa, Carola, autor- compozitor, unchiul său, Edgar Cosma, compozitor și dirijor, iar una dintre bunici a fost pianistă, elevă a celebrului Ferrucio Busoni. După câștigarea primelor sale premii la Conservatorul Național de la București, Vladimir Cosma ajunge la Paris (unde emigrase unchiul Edgar), în 1963, unde își va continua studiile cu Nadia Boulanger și la Conservatorul Național din Paris. Pe lângă formația clasică, s-a simțit atras, de foarte tânăr, de muzica de jazz, muzica de film și toate formele muzicilor populare. Începând din 1964, a efectuat numeroase turnee în lume concertând ca violonist, dar, curând, se va consacra din ce în ce mai mult compoziției. Scrie diferite lucrări printre care: „Trois mouvements d’été” pentru orchestră simfonică, „Oblique” pentru violoncel și orchestră, muzică pentru scenă și balet („olpone” pentru Comedia Franceză, opera „Fantômas”, etc.). În 1968, Yves Robert îi încredințează prima muzică de film: „Alexandre le Bienheureux”. De atunci, Vladimir Cosma a compus mai mult de trei sute de partituri pentru filme de lung metraj sau serii TV. Cinematografia îi datorează numeroase succese în colaborare în special cu: Yves Robert, Gérard Oury, Francis Veber, Claude Pinoteau, Jean-Jacques Beineix, Claude Zidi, Ettore Scola, Pascal Thomas, Pierre Richard, Yves Boisset, André Cayat…