Acasă Distincții cu caracter religios Jurnal politic (6) – Ziua de 9 mai – Nicio șansă...

Jurnal politic (6) – Ziua de 9 mai – Nicio șansă să fie pace! (Corespondenţă de la H.E. HRH Lord Sir Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite – Ecosoc)

Sunt și rămân un naiv, crezând că oamenii au sentimente, suflet și respect pentru semenii lor, suferind și rezonând cu durerile umane, cu dorința de a fi bine și a face bine. Inițial am crezut că Rusia nu va invada Ucraina și am greșit, eu părăsind această țară cu trei zile înainte de operațiunea militară specială. Apoi, deși nimeni nu credea că acest conflict va fi de durată, nici măcar rușii, iată că au trecut deja două luni și jumătate și perspectiva încetării conflictului este incă departe, „rezultatul” concret nefiind decât distrugeri fără seamăn, orașe și sate fiind practic rase de pe fața pământului, bombardamentele lăsând în urmă zeci de mii de morți și răniți din rândul civililor, dintre care circa 200 copii!

Nimeni nu ar fi putut crede că în Europa anilor 2022 vom avea o conflagrație ca în perioada finală a celui de-Al Doilea război mondial, când Berlinul a fost bombardat casă cu casă, clădire cu clădire, transformându-l într-un morman de ruină, doar pentru a-l captura pe Hitler, Führer-ul (liderul) nazist, care însă s-a sinucis în buncărul său, în timp ce asculta muzică simfonică, după un „ospăț”, împreună cu toată familia lui. La fel s-a întâmplat în zilele noastre cu orașul ucranian Mariupol!

Adolf Hitler – un fost dictator meloman –„clasic” și modern!

Deși se fac demonstrații de solidaritate în toată lumea, deși se cere mereu și mereu încetarea focului, nimic nu sensibilizează atitudinea liderului rus. Mă întreb, ca unul care de 32 de ani se agită și luptă pentru pentru apărarea drepturilor omului din România și din întreaga lume ca reprezentant al Ecosoc-ONU și al Consiliului Europei, cum le sunt respectate cetățenilor ucraineni drepturile universal-valabile când peste ei cad zi și noapte bombe, rachete și grenade?

Iadul e pe pământ!

Milioane de refugiați și-au părăsit locuințele, locurile de muncă, și-au luat copiii cărora le-a schimbat destinul, plecând în pribegie fără să știe ce îi așteaptă în viitor. Cine putea crede că acum, când scriu aceste rânduri, există indivizi pe care nu-i interesează viața altora. Am trăit 45 de ani de comunism și am cunoscut ce înseamnă oprimarea, indiferența, teroarea ideologică, călcarea în picioare a demnității umane, împotriva cărora m-am revoltat și am suferit, am fost pedepsit, am fost trimis în fața plutonului de execuție de două ori, dar la ce bun?! Lumea nu a înțeles, ori pur și simplu a uitat, cât de periculoasă este o dictatură! Din păcate omenirea nu rezonează unitar pentru eradicarea acestei plăgi sociale, fiecare individ fiind preocupat doar de propria existență.

O lume întreagă asistă la atrocități ce frizează imaginația!

Rămâi mut, paralizat, când vezi ce s-a putut întâmpla la Irpin, la gara din Kramatorsk – unde au căzut rachete balistice, apoi atrocitățile de la Borodyanka, de la Bucha, unde s-au identificat 650 de cadavre, dintre care 42 de copii. Să nu mai vorbesc de orașul Donețk, distrus și lipsit de drumuri și căi ferate. Am rămas stupefiat când an văzut localitățile Makariv și Buzova, unde s-a identificat o groapă comună. Mai nou, am văzut cum pista aeroportului din Odesa, perla Mării Negre a Ucrainei, a fost distrusă de un tir concertat de rachete.

Azi, 09 mai 2022, ziua în care Federația Rusă a pregătit o paradă în Piața Roșie pentru a marca Ziua Victoriei împotriva nazismului, la care Kremlinul nu a invitat nici un lider străin, declarându-se că este sărbătoarea sfântă a poporului rus, toată lumea spera că va fi și ziua în care conflictul armat va înceta. Dar faptul că ministrul rus de externe a declarat că Rusia nu vizează încheierea operațiunilor militare împotriva Ucrainei, mă duce la concluzia că nebunia, atrocitățile și dezastrele războiului sunt departe de a lua sfârșit. Dimpotrivă, dacă nu suntem foarte atenți și prudenți, s-ar putea-ceea ce niciun om rațional, nici un stat democratic, nu-și dorește, ca situația să escaladeze și să asistăm, în calitate de martori contemporani, la al Treilea război mondial, prezis cu mult timp în urmă de marele Nostradamus.

Corespondenţă de la H.E. HRH Lord Sir Prof. dr. avocat Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite

Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (Națiunile Unite- Ecosoc)

Notă. Articolele Lordului Florentin Scaletchi  în  Jurnalul Bucureştiului, Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Articole asociate

Jurnal Politic (1) – Inevitabilul s-a produs (Corespondenţă de la H.E. HRH Lord Sir Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite – Ecosoc)

Jurnal Politic (2) – Urgia continuă: 12 zile de calvar (Corespondenţă de la H.E. HRH Lord Sir Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite – Ecosoc)

Jurnal politic (3) – Criza umanitară se adâncește (Corespondenţă de la H.E. HRH Lord Sir Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite – Ecosoc)

Jurnal politic (4) – Bântuie teama peste tot în lume (Corespondenţă de la H.E. HRH Lord Sir Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite – Ecosoc)

Jurnal politic (5) – Drama umană se adâncește (Corespondenţă de la H.E. HRH Lord Sir Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite – Ecosoc)

Nota redacției