Acasă Medic Realizări științifice remarcabile în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol...

Realizări științifice remarcabile în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București

473
10

Medicii militari ridică ștacheta performanțelor chirurgicale prin intermediul unei premiere greu de egalat, privind contribuția a doi chirurgi toracici români, în calitate de editori, la un tratat internațional de chirurgie toracică intitulat Thoracic Surgery – Cervical, Thoracic and Abdominal Approaches, publicat de Editura Springer, în luna octombrie a acestui an. 

În luna octombrie a acestui an, Editura Springer a publicat Tratatul internațional de chirurgie toracică, în două volume, intitulat Thoracic Surgery – Cervical, Thoracic and Abdominal Approaches“.

Col. dr. Claudiu Nistor

Doi dintre editorii tratatului sunt medici militari din Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila” din  București, Col. dr. Claudiu Eduard Nistor (șeful secției clinice de chirurgie toracică) și Col. dr. Adrian Ciuche (chirurg toracic în aceeași secție). Este pentru prima dată când doi chirurgi toracici români și-au adus contribuția, în calitate de editori, la un tratat internațional de chirurgie toracică, tratat care este recunoscut ca fiind de mare anvergură și de largă distribuție pe plan mondial, datorită prestigiului de care se bucură editura Springer.

Alături de cei doi medici români sunt prezenți, în calitate de editori, alți patru chirurgi, personalități recunoscute pe plan internațional ale chirurgiei cardio-toracice precum Dr. Steven Tsui și Dr. Giuseppe Aresu (Universitatea Cambridge, UK), Dr. Kaan Kirali (Universitatea din Instambul, Turcia) și Dr. Gregor Kocher (Universitatea din Berna, Elveția).

Col. dr. Adrian Ciuche

Tratatul include date de anatomie combinate cu tehnici chirurgicale atât ale toracelui, cât și ale celor două regiuni de graniță ale acestuia, respectiv regiunea cervico-toracică și cea toraco-abdominală.

Informația medicală publicată în tratat este de una de maximă actualitate, interesând atât chirurgii toracici, cât și pe cei cardio-toracici, cardio-vasculari, generaliști, laringologi, pe chirurgii care abordează patologia glandelor endocrine, cea a transplantui pulmonar și, nu în ultimul rând, pe medicii anesteziști și pe cei implicați în utilizarea tehnicilor de asistare pulmonară extracorporeală. Pe lângă medicii specialiști, au fost incluși în aria de interes și studenții la medicină și rezidenții din specialitățile mai sus menționate, printr-o serie de exerciții de învățare și de întrebări de autoevaluare cu care se încheie fiecare capitol al tratatului.

În cele 1.114 de pagini, autorii celor 95 de capitole ale cărții au reușit să îmbine, într-un mod atractiv, textul descriptiv cu imagini sugestive intraoperatorii, redate în sute de imagini de înaltă calitate grafică așa cum este de altfel realizat întreg tratatul. Acestea sunt argumentele pentru care vă lansăm invitația de a parcurge Tratatul internațional Thoracic Surgery–Cervical, Thoracic and Abdominal Approaches“, cele două volume fiind disponibile atât în varianta electronică, cât și în cea tipărită, ambele fiind realizate la cea mai înaltă calitate, așa cum ne-a obișnuit editura Springer.

Premieră medicală – Intervenție de implantare de stent aortic la un pacient diagnosticat cu Coarctație de aortă 

Lt. Col. Alexandru Botezatu
Col. dr. Liviu Stan

                    

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.