Acasă Concerte Orchestra Maester Hiram vrea să aducă în lumină ambientul muzicii de salon...

Orchestra Maester Hiram vrea să aducă în lumină ambientul muzicii de salon și pe scenele din România

MH OrchestraSingura orchestră de salon profesionistă din țară, care respectă etalonul ce se regăsea în saloanele civile și sălile de bal între anii 1880–1950. La inițiativa G-ral Bartolomeu Constantin SavoiuRadu Petrovici, a înființat Asociația Maestrul Hiram pentru a promova muzica de calitate.

Un proiect care vrea să aducă în lumină ambientul muzicii de salon și pe scenele din România. Muzica clasică orchestrată pentru formațiile muzicale de salon, au adus un plus  aerului aristocrat din  sălile de bal și saloane, unde a atins apogeul popularității în Europa secolului 19. MH Orchestra vine cu un repertoriu bogat și variat, special orchestrat pentru ansamblul de gen, fiind interpretat de instrumentiști profesioniști din București.

În funcție de programul concertului, instrumentele sunt folosite în diferite combinații. Caracteristica specială a acestei configurații este pianul.
În timp ce pianul nu mai este folosit în orchestrele mari, MH Orchestra îl susține ca un covor sonor pe care celelalte instrumente se pot „așeza”, creând astfel volumul sonor al unei mari orchestre.
MH Orchestra menține tradiția genului pe cale de dispariție, a marilor orchestre de salon din Berlin și cântă într-o formulă originală.

Un avantaj deosebit: în perioada 1880-1950, un număr mare de lucrări din Germania au fost rescrise pentru orchestra de salon, iar altele au fost nou compuse de compozitori. Deoarece nicio orchestră nu mai cântă în această formulă, publicul orchestrei Maester Hiram poate auzi numeroase lucrări uitate care nu mai sunt cântate în altă parte! Accentul principal al repertoriului este pe compozitorii relevanți perioadei 1880-1950, cum ar fi Paul Lincke, Joe Rixner, Helmut Ritter, Hans Zander, Willi Richards, Hand Bund, etc.

Conștientă de tradiție, dar în același timp orientată spre viitor M.H. Orchestra (Orchestra Maester Hiram) are un repertoriu vast, cu aproximativ 600 de piese din toate stilurile, de la baroc până la modern inclusiv și muzică românească. Ascultătorii se pot bucura de transcripții și aranjamente special concepute pentru orchestra de salon, datorită cărora multe lucrări scrise pentru marile orchestre simfonice pot fi interpretate și de acest ansamblu mai mic. Fie că vorbim de uverturi de Richard Wagner, simfonia a 6-a de Piotr Ceaikovski, operete și opere, valsuri sau polci, concertele Orchestrei Maester Hiram au câte ceva pentru fiecare iubitor de muzică!

MH Orchestra – Un proiect care vrea să aducă în lumină ambientul muzicii de salon și pe scenele din România

Cartea „Investigații Jurnalistice” dedicată Generalului Constantin – Bartolomeu Săvoiu. Cultură generală prin intermediul „faptului divers” din lumea contemporană franceză și internațională (marea criminalitate–crima organizată, terorism–jihadologie, crime de sânge, crime sexuale–kidnapping, crime economico–financiare, erori judiciare–revizuirea condamnărilor penale–repararea detenției și a erorilor judiciare). Lansarea cărții va avea loc la BCU (Bibliotreca Centrală Universitară) din București

Premieră mondială absolută: „Investigații jurnalistice în serial” Vol.10 (Educație și Învățământ). Subiecte de Teze de Masterat de Cercetare şi de Doctorat în Științe Sociale. Studiul fenomenelor socio–judiciare și economice cu ajutorul teorei haosului (Sisteme complexe – fractali), a sistemelor formale (de tip Gödel), teoria (algebrică a) grafurilor și cercetări operaționale