Acasă Medic Salina Hofigal din București, alternativă naturală pentru creșterea imunității întregii familii

Salina Hofigal din București, alternativă naturală pentru creșterea imunității întregii familii

Doar pentru că o avem la îndemână și astăzi nu mai reprezintă o problemă, au fost uitate proprietățile de excepție ale sării. Să ne reamintim că însuși cuvântul „salariu” vine din latinescul salarium, sarea  fiind principala moneda de schimb de-a lungul multor secole. De fapt, banala sare care se găsește astăzi în orice magazin la un  preț extrem de accesibil, este foarte bogată în elemente chimice, peste 40, printre care iodul, magneziul, calciul, fierul, potasiul, sulful, sodiul, seleniul, litiul sau manganul.

Cel mai bun mod de a valorifica proprietățile sării este acela de a inhala aerosoli. În București, pe șoseaua Colentina, la numărul 76 se află salina de suprafață Hofigal. Pentru doar 10 lei pensionarii și copiii și 20 lei salariații, puteți beneficia de efectele profilactice și terapeutice ale salinoterapiei, metodă larg acceptată mai ales de către cei mici, încântați să înlocuiască injecțiile și medicamentele cu aerosolii.

Ce este, de fapt, salinoterapia?

Dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu ne dă amănunte: „Este o metodă alternativă dar și complementară de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii, cu beneficii demonstrate asupra întregului organism: ajută la detoxifiere, îmbunătățește funcționarea aparatului digestiv, susține regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii și stresului. Combate insomnia și disfuncțiile tiroidei, ameliorează bronșitele, rinitele și sinuzitele, ajută la recuperarea simțului olfactiv. Este una dintre cele mai plăcute terapii, care reușește, în timp ce te relaxează, să-ți crească imunitatea generală a organismului.

Așa cum știe toată lumea, sarea este o substanţă cu puternice proprietăți bactericide, în care nu se pot dezvolta microbi. Ea acţionează ca un dezinfectant, iar în anumite condiţii de temperatură şi umiditate emană aerosoli salini. Petrecând timp în interiorul saline, inhalezi aerosoli, de fapt niște micro-particule aflate în suspensie într-un mediu gazos. Toate bolile aparatului respirator, de la nas până la piele, beneficiază din plin! Sunt eliminate focarele de infecție, afecțiunile respiratorii, cele ORL sunt ameliorate și chiar vindecate, sunt prevenite gripele și răcelile prin creșterea imunității generale. Unele persoane scapă și de sforăit! Alergiile  pot fi și ele date uitării,  întrucât se poate căpăta rezistență prin simpla curățare a căilor respiratorii.  Depunerile de pe plămânii fumătorilor se pot fluidifica și descongestiona, și au existat destul cazuri când, după o cură de salinoterapie, fumătorii au renunțat la țigări – punctează specialistul.

Mergeți la salină ori de câte ori puteți!

O recomandare pe care o fac părinților cu copii, la pachet, este ca întreaga familie să meargă la salină la sfârșit de săptămână sau ori de câte ori pot face acest lucru în timpul săptămânii, dacă vor să țină la distanță gripa și răcelile, să ajute la vindecarea tusei, și să accelereze diminuarea manifestărilor dureroase și epuizante ce însoțesc un episod acut de răceală, mai ales în anotimpul rece. În restul anului aceste cure se pot repeta de 3-4 ori, câte 10-12 ședințe. Dacă vor fi făcute la fiecare schimbare de anotimp, beneficiile se vor vedea în starea de sănătate a întregii familii” – conchide interlocutoarea noastră.

Aerosoli salini pentru o piele frumoasă!

Pe lângă faptul că salina contribuie la vindecarea sau profilaxia vreunei unei palete largi de afecțiuni, trebuie știut că aerosolii salini au efecte excelente și pentru piele. Pătrunzând în profunzime,  mineralizează și hidratează celulele, accelerând refacerea stratului lipidic.

Programul de funcționare al salinei de suprafață Hofigal

Programul de funcționare al Salinei Hofigal este de luni până vineri 8.30-19, sâmbăta 8.30-13. O ședință durează în medie 35-40 de minute. Telefon: 021 240 73 40, 004 0730 087 694, e-mail: contact@hofimed.ro

Salina Hofigal din București, alternativă naturală pentru creșterea imunității întregii familii

Interviu realizat de Adriana Caranfil, Senior editor, Director Comunicare PR-Marketing la Aqui Ahora

Nota redacției

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra