Acasă Filozofie politică Ziaristul Viorel Patrichi: „Trăi-v-ar Putin! Trebuie să naționalizăm Petrom și BCR…”

Ziaristul Viorel Patrichi: „Trăi-v-ar Putin! Trebuie să naționalizăm Petrom și BCR…”

Ce era previzibil s-a întâmplat: Austria a votat contra aderării României la spațiul Schengen, iar noi ne gândeam la Olanda. Viena a invocat ca pretext numărul mare de imigranți, deși s-a dovedit că asiaticii au venit prin Bulgaria și prin Serbia, nu au trecut prin țara noastră. Așa-i și la geografieUnii susțin că valsul de la Viena este provocat de alegerile din ianuarie 2023 și că partidul premierului Karl Nehammer nu dă strălucit în sondaje. Alții cred cu înverșunare că Putin și-a băgat coada, mai ales că premierul Neciocanu s-a dus glonț la Kremlin după ce a început invazia Rusiei în Ucraina.

Până la urmă, imperiile se înțeleg între ele, pe seama țărilor mici, cum spunea Eminescu. Pe de altă parte, România mai are tain de dat și Austria are aceleași reflexe imperiale, ca Rusia. După ce a luat BCR, a luat și Petrom, cu frații ruși, să creadă fraierii de la București că au venit investitorii strategici din Occident. Mai avem de dat Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Hidroelectrica și, de ce nu? Sarea noastră imemorială. Nu e prea multă pomană pentru o țară cât trei landuri și-un cătun, însă o țară a tenebrelor în salonul de virgine din Uniunea Europeană. Oare noi am uitat că austriecii au tras cu tunurile în bisericile ortodoxe din Transilvania și din Bucovina? Nu am uitat că atunci, din cauza ungurilor și a austriecilor, Moldova și Valahia s-au umplut de localități noi, cu numele edificator „Slobozia”… Nu am uitat.

În 2006, Mihai Răzvan Ungureanu afirma într-un interviu pentru publicația „Die Presse”Austria a devenit cel mai important investitor în România, motiv pentru care România trebuie considerată ca un nou land federal (austriac), a cărui aderare ar constitui „o şansă de amplificare a bunăstării austriecilor”. „Hub”-ul gazelor și al agenturilor străine, Austria este împânzită de spioni ruși, țară de fugă inclusiv pentru securiști români. Iar ei au lucrat totdeauna pentru patrie și, dacă Adrian Năstase a dat Austriei Petromul, știe el pentru cât, nu a făcut-o nici el singur, binecuvântat fie numele său. Avea destule „tink-tenkuri” pe-acolo, toate cu subordonare Mossad și cu șorț.=0f, rabinul şef iudeo-conservator al Austriei, spune că Austria este „sluga intereselor sioniste“, iar noi trebuie să credem în asemenea surse oneste. Au vrut austriecii s-o cotească la alegeri? Ați văzut ce furtună s-a abătut asupra Vienei după ce a fost ales naționalistul Jörg Haider. Viena devenise proscrisa Europei, chiar dacă fusese un vot democratic. Toți politicienii Uniunii Europene au eludat atunci noțiunea de democrație de parcă poporul austriac nu mai avea voie să voteze după propriile convingeri. Toți jurnaliștii lumii, inclusiv românii, rumegau aceleași inepții propagandistice, dar „deviația” a fost rezolvată magistral de Mossad care l-a introdus lângă Haider pe Peter Sichrovski, un ofițer evreu. Și Jörg Haider a fost ucis, s-a lansat chiar și o poveste sordidă despre un conflict între poponari, apoi s-a lăsat iar valsul peste Viena…

Pe 16 noiembrie 2022, Karl Nehammer afirma că „susține cu tărie” intrarea României în Spațiul Schengen, iar pe 18 noiembrie a declarat că se opune categoric. Să-i fi provocat băieții lui Putin această revelație? Eu nu elimin nicio variantă de pe Valurile Dunării… Sigur că oficialii noștri s-au strofocat rău, Bogdan Aurescu a chemat-o la MAE pe ambasadoarea Austriei.

„Ministerul Afacerilor Externe respinge ferm ca total inadmisibilă poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen astăzi, 8 decembrie 2022, în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Austria s-a singularizat și autoizolat în cadrul Uniunii Europene. MAE consideră că acest rezultat este complet injust și lipsit de orice motivare obiectivă, mai ales în condițiile în care România a acționat cu deschidere și transparență în relația cu toți partenerii europeni, inclusiv Austria, iar gradul de pregătire a țării noastre în aplicarea prevederilor acquis-ului Schengen a fost confirmat, în repetate rânduri, de experții UE și ai statelor membre, cel mai recent cu prilejul celor două misiuni de evaluare care au avut loc în lunile octombrie și noiembrie 2022. Poziția Austriei este cu atât mai inadmisibilă cu cât această poziție de neacceptare a României a fost exprimată pentru prima dată pe 18 noiembrie 2022, în condițiile în care cu numai două zile înainte, pe 16 noiembrie 2022, Austria exprima sprijin deplin pentru aderarea României în mod formal și oficial la reuniunea de la București a Forumului Salzburg, prin Declarația Comună a miniștrilor de interne adoptată cu acel prilej, inclusiv de Austria, text care menționează ,,sprijinul, prezentat în acest format, pentru o decizie pozitivă legată de aderarea României, Bulgariei și Croației în decembrie 2022. Invocarea de către partea austriacă a problemei creșterii fluxului migraționist, ca justificare a opoziției față de aderarea României la Schengen, este inacceptabilă, incorectă și injustă, având în vedere că toate datele furnizate oficial de Agenția Frontex a UE indică cu claritate faptul că România nu este pe ruta migratorie a Balcanilor de Vest, nu se confruntă cu o presiune migraționistă și nu este o sursă de mișcări secundare migraționiste. Dimpotrivă, România contribuie activ la gestionarea riscului de migraţie ilegală, iar modul exemplar în care a gestionat fluxul de refugiați ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei reprezintă o dovadă în plus în acest sens, apreciată de toți partenerii europeni și euroatlantici. Din dispoziția ministrului afacerilor externe, ambasadoarea Republicii Austria la București a fost convocată în această seară la sediul MAE pentru a i se comunica poziția României expusă mai sus și protestul MAE față de atitudinea nejustificată și inamicală a Austriei, care va produce consecințe inevitabile asupra relațiilor bilaterale. Ambasadoarei Austriei i s-a transmis că votul negativ al Vienei surprinde cu atât mai mult în contextul existenței unor relații diplomatice îndelungate, cu o tradiție de peste 100 de ani, între țările noastre, precum și al cooperării bilaterale substanțiale în special în domeniul economic–Austria fiind unul dintre partenerii economici cei mai importanți ai României și al doilea investitor străin pe piața românească.””

Rareș Bogdan sau Bogdan Rareș (nu știu care este numele real de familie…) a fost la întâlnirea cu Karl Nehammer, care i-a adus aminte că „Austria a fost imperiu”. Adică vine un păduche de pe Dâmbovița ca să?… Mă?! „Să fim realiști. Avem mai mult de 75.000 de migranți neînregistrați nicăieri. Granițele UE nu funcționează, dacă noi avem 75.000 de migranți neînregistrați. Nu e o discuție politică, de partid, ci una de securitate internă”, a precizat cancelarul Austriei. Adică toți asiaticii au trecut prin România. Sigur că trec, așa cum trec prin coloniile Franței, prin Italia sau Cipru.

Mai este un motiv pentru care austriecii s-a manifestat atât de xenofob și pe față, un motiv bine ascuns în cutele corectitudinii politice de la Viena sau din Olanda: țiganii din România. Dacă noi nu am reușit sute de ani, de ce nu-i civilizează ei? Mai ales că țiganii au devenit o moștenire a întregii Europe, nu doar a României. Să-i primească, să-i școlarizeze, să le dea de lucru și vor vedea ce iese fiindcă și țiganii sunt oameni. Nehammer „a fost destul de șocat de primirea grupuului PPE, care e, în general, destul de prietenos. A fost încolțit. A avut un șoc când i-am zis să aibă grijă cu sentimentul care se poate crea într-o țară profund proeuropeană și să nu creeze euroscepticism acolo unde nu există. A zis că și el știe istorie și că se bucură că știu istorie și că Austria a fost imperiu, ceea ce m-a șocat. Într-o discuție normală nu amintești de o chestiune de acum 120 de ani. I-am spus că nu e cazul să ne întoarcem și că e bine să privim lucrurile care ne apropie”, a spus Rareș Bogdan.

Snobii de prin București au menințat că nu mai merg la schi, măi, în Austria, măi. Așa înțeleg ei să pedepsească Viena, în loc să-i lovim acolo unde îi doare, adică direct în profitul de 40 Md€ pe an, bani pe care austriecii îi sug de pe spinarea românilor. Sigur, dacă imperialii vin spre noi cu zâmbete și cu florete, putem și noi să ieșim cu ghioaga, nu ca snobii: să naționalizăm Petrom din motive de criză energetică, mai ales că este controlat de Putin, să luăm înapoi BCR și tot ce le-am dat pe daiboj imperialilor. Numai așa putem răspunde la asemenea mitocănie.

Notă. Este bine de știut că 11 companii din Austria au datorii față de bugetul României în valoare de 90 Md lei. Ne putem imagina cam de când nu au plătit acești nemernici taxe și impozite către statul român. Toate guvernele „tehnocrate” și „politice” au mers pe burtă în fața austriecilor, ca niște „untârtani”. De ce oare? Putem doar bănui. De ce oare Klaus cel Lung ca o prăjină ne-a ordonat ritos să nu cumva să ne atingem de companiile austriece după ce primise copita Vienei între felinare? Putem doar bănui, nu avem dovezi deocamdată. Din cauza unor asemenea inepți, care au condus România peste 30 de ani, am ajuns chilerul Austriei. Nu land austriac, cum visa Mihai Răzvan Ungureanu, alt client de la OMV Petrom. Chilerul Austriei, un fel de magazie din dos…Din când în când, nemernicii de la conducerea țării trimit câte un contabil pe la televiziuni ca să ne asigure că nu mai avem bani pentru salarii, pensii și alocații…

Bine, toți guvernanții au fost cumpărați pe 30 de arginți. De ce niciun partid de opoziție nu i-a dat în judecată pe șefii companiilor austriece, care nu plătesc datoriile către stat? Când voi vedea un asemenea partid că naționalizează Petrom, că îi plimbă prin tribunale pe mahării în costume Armani de la companiile austriece, îl voi vota. Poate să vină și din șanț, îl voi vota. Un prieten dintr-un sat îndepărtat avea în 1990 un „carnet de economii cu dobândă” la CEC, bancă rrrromânească! I-a strâns toată viața. Și el, ca orice țăran adevărat, fără datorii la nimeni, a lăsat banii la CEC, „să fie acolo”!… În 2022, a primit de la CEC Bank (bancă rrrromânească!) o hârtie de impunere, prin care i se cere să plătească o datorie către CEC în valoare de 1 leu și 85 de bani. CEC Bank explica acolo că banii depuși s-au cam duuus pe „comisioane de administrare a fondului”. Omul dăduse în bâiguială. Strict autentic. Ia spuneți, dragi pesediști, dragi liberali, dragi ude-mereu, cu cine va vota prietenul meu de departe?…

A se vedea și articolele

Notă. Alte articole ale autorului Viorel Patrichi  în Jurnalul Bucureștiului

Nota redacției