Acasă Nutritionist Zmeura favorizează moartea celulelor canceroase. În ce cantitate o putem consuma?

Zmeura favorizează moartea celulelor canceroase. În ce cantitate o putem consuma?

În ultimul timp, zmeura a fost redescoperită, fiind fructul preferat al vedetelor de la Hollywood, ridicat în slăvi pentru virtuţile sale terapeutice. Conţine o cantitate impresionantă de vitamina C, apoi e bogat în vitamina B, A, în magneziu, potasiu, fosfor, calciu.  Dar zmeura este importantă în principal datorită conţinutului mare de antioxidanţi puternici, care dau şi culoare acestui fruct și care împiedică îmbătrânirea prematură, iar fenolii opresc dezvoltarea celulelor cancerigene, acţionând ca un scut puternic în faţa radicalilor liberi–afirmă dr. în științe farmaceutice Anca Daniela Raiciu.

Mâncați în sezon cât de multă zmeură crudă, iar în extrasezon consumați ceai! „Zmeura are efecte considerabile în special în prevenirea şi tratarea cancerului de colon, deoarece are și un conţinut mare de fibre care acţionează puternic asupra intestinelor, curăţindu-le de toate depunerile. Fructul este diuretic şi folosit de persoanele care vor să slăbească, elimină celulita şi ajută la vindecarea infecţiilor urinare.

Dar zmeura–și acesta este aspectul pe care vreau să-l subliniez cel mai mult conține acid elagic care în sinergie cu polifenolii săi produc fenimenul de inhibare a angiogenezei, adică a acelor vase de sânge care alimentează tumorile. De asemenea, mai conține substanțe care produc apoptoza, adică moartea celulelor canceroase.

De aceea recomand cu toată insistența ca în sezon să se consume cât de multă zmeură crudă, putând să se meargă și până la 800 de grame pe zi! Din păcate doar din iunie până în septembrie este timpul ei, de aceea Hofigal a valorificat la maximum proprietățile fructului într-un ceai care poate fi consumat și în restul anului.  

Mă refer SicFruct zmeură care are o listă lungă de proprietăți benefice,  printre care calmarea şi tratarea problemelor digestive,  efectul său alcalin fiind un protector pentru mucoasa gastrică. Conţinutul de quercitină opreşte reacţiile alergice, reuşind să liniştească organismul şi să întărească imunitatea. Ceaiul SicFruct zmeură consumat de trei ori pe zi, reuşeşte să regleze ciclul menstrual, să oprească hemoragiile şi să elimine durerile specifice.”