Acasă Apărarea Drepturilor Cetățenilor (Omului) Alegerile din 9 iunie 2024 – oportunități și responsabilități civice. Comunicat din...

Alegerile din 9 iunie 2024 – oportunități și responsabilități civice. Comunicat din partea OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite) acreditată de Guvernul României în calitate de „observator” la alegerile din 9 iunie 2024

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose! Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events. The principles that will be at the basis of this publication are: 
–  Democracy cannot exist without opposition
– Elected representatives are our representatives and not our masters
– Criticism fosters progress
– Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

Tot pe 9 iunie 2024, alegem și membrii Parlamentului European. Acești reprezentanți nu numai că vor contribui la adoptarea legislației europene, dar vor și influența direcția politică a Uniunii Europene în probleme esențiale precum schimbările climatice, securitatea, economia digitală și politica externă. Participarea noastră la aceste alegeri este o modalitate de a ne face vocea auzită la nivel european și de a contribui activ la modelarea viitorului Uniunii Europene. Parlamentul European este un organism esențial al Uniunii Europene, unde se dezbat și se decid politici care ne influențează viața de zi cu zi. De la reglementări privind protecția datelor, la norme de mediu și politici de migrație, deciziile luate la Bruxelles au un impact direct asupra României. Prin urmare, este esențial să alegem reprezentanți care înțeleg aceste probleme și care sunt capabili să lupte pentru interesele tuturor cetățenilor români, indiferent de origine sau orientare politică, în cadrul Uniunii Europene.

Votul nu este doar un drept, ci și o responsabilitate civică. Prin vot, ne exprimăm opiniile și alegem lideri care să ne reprezinte valorile și aspirațiile. Indiferent de preferințele politice, fiecare vot contează și poate face diferența. Este esențial să votăm cu discernământ, analizând programele partidelor și candidaților, ținând cont de valorile noastre personale și de nevoile comunității. Într-o societate democratică, puterea este în mâinile cetățenilor. Fiecare vot reprezintă o voce în formarea direcției politice a comunității și a țării. Este vital să ne informăm din surse credibile, să participăm la dezbateri publice și să ne formăm opinii bine fundamentate. Candidații ideali sunt cei cu reputație de integritate și lipsă de implicare în scandaluri de corupție sau abuzuri, competenți, buni profesioniști în domeniul lor de activitate, care au capacitatea de a identifica și promova proiecte și politici benefice pentru cetățeni. Discernământul în alegerea candidaților este esențial pentru a ne asigura că cei aleși vor lucra în interesul nostru, promovând transparența, integritatea și dezvoltarea durabilă.

Alegerile din 9 iunie sunt, de asemenea, o ocazie de a spera la un viitor mai bun. Ne dorim lideri integri, capabili și dedicați, care să promoveze drepturile omului, să lupte împotriva discriminării și să asigure o societate echitabilă și prosperă. Drepturile omului nu sunt doar o teorie, ci o realitate pe care o putem susține prin vot. Alegând lideri care să apere libertatea, justiția și demnitatea umană, contribuim la construirea unei societăți care respectă și valorifică diversitatea și egalitatea. Scrutinul din iunie 2024 reprezintă o oportunitate de a ne exprima și de a contribui la modelarea viitorului nostru comun. Fiecare vot contează, iar implicarea fiecăruia dintre noi este esențială pentru a asigura o democrație funcțională și pentru a promova drepturile omului. Exprimăm speranța că aleșii noștri vor acționa în interesul comun, apărând valorile fundamentale ale democrației și umanității. Încurajăm toți cetățenii să participe la aceste alegeri cu încredere și să aleagă cu discernământ. Doar printr-o participare activă și responsabilă putem contribui la o societate mai bună, în care fiecare dintre noi are un rol important de jucat. Pe 9 iunie, haideți să ne exercităm dreptul de vot și să ne asumăm responsabilitatea de a modela viitorul României și al Europei.

Corespondenţă de la Lordul Sir Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite

Redactat de Cătălin Asavinei Președinte–fondator al OADDR (Organizația pentru Apărarea Deținuților din Diaspora Română) partener al Jurnalul Bucureștiului în anchete (investigații criminale)

ODPD (Organization for the Defense Prizoners form the Diasopra) – Organizația pentru Apărarea Deținuților din Diaspora Română (OADDR) partener de anchete (investigații) al ICIS (International Criminal Investigation Service) al Jurnalului Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română cu caracter academic, specializată în științe socio – judiciare, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe ca sursă sigură de informare)

Notă. Articolele Lordului Sir Florentin Scaletchi în Jurnalul Bucureştiului Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Aspecte juridice privind pensia alimentară din străinătate

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist, Knight of the Order of the Golden Cross the Defender of Human Rights – United Nations (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations – Monitor of the Organization) Paris

Activitatea internațională a OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite), prin intermediul prof. univ. dr. Thomas CSINTA – jurnalist de investigații criminale, atașat de presă OADO în Franța Metropolitană (inclusiv în Corsica) și în țările francofone (Belgia și Elveția) în parteneriat cu Jurnalul Bucureștiului (specializat în investigații jurnalistice criminale în domeniul socio – judiciar, inclusiv, în apărarea victimelor erorilor judiciare)

Nota redacției

Remember. „Asociații” mei Michel Ardouin („Porte–Avions ”) și Charlie Bauer (revoluționarul „Robin Hood”) – asociații lui Jacques Mesrine („inamicul public n°1 al societății civile”), autori de pagini remarcabile în istoria criminală franceză contemporană. Mon „associé” Michel Ardouin („Porte–Avions ”) l’associé de Jacques Mesrine (L’ennemi public n°1) et Charlie Bauer (révolutionnaire d’extrême gauche) auteurs des pages remarquables dans l’histoire de la grande criminalité française contemporaine

Simpozionul internațional „Lucian Blaga” – Ediția a II-a – Satul românesc izvor de spritualitate și inspirație. „Conceptul marelui anonim și dialogul cu transcendentul. Pledoarie pentru o disciplină centrată pe opera lui Lucian Blaga” (Lucrarea prof. dr. Narcis Zărnescu, membru al Academiei Germano-Române și al Academiei Oamenilor de Știință din România, membru titular al CRIFST – Comitetul Român pentru Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii al Academiei Române, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

Prezentarea (recenzia) cărții „Analiza geopolitică și securitară a Orientului Mijlociu. Studiu științific.” – autor Alba Iulia Catrinel Popescu (prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” și redactor șef adj. al revistelor „Cunoașterea științifică”, „Intelligence Info”, „Studii și Comunicări” și „Noesis” ale CRIFST al Academiei Române, membru al Academiei Germano – Române și al Academiei Oamenilor de Știință din Româmia, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

„Etică și Intelligence” – lucrare prezentată la Sesiunea Anuală a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Germania) de către corespondentul nostru permanent profesorul Narcis-Stelian Zărnescu (redactorul șef al Revistei Academiei Române „Academica”, secretar științific al Secției X – Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR – Academia Oamenilor de Știință din România)

Conferința CRIFST (Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii) a Academiei Române. „Impactul AI, din perspectiva binomului foucaultian episteme – techne” (Prof. dr. Narcis Zărnescu, membru titular al CRIFST, redactor șef al revistei „Academica”, redactor șef Adjunct al revistei de Sudii și comunicări și al revistei Noesis al CRIFST, secretar științific al Secției X– Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR–Academia Oamenilor de Știință din România, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

„Viitorul cărții și al suporturilor de carte” la CRIFST (Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii) – DIS (Divizia de Istoria Științei) de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autori

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 2). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 1). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…