Acasă Muzică, concerte, spectacole Concertul memorabil al celebrului tenor italian, Alessandro Safina pe scena Sălii Palatului...

Concertul memorabil al celebrului tenor italian, Alessandro Safina pe scena Sălii Palatului din București (cu Jurnalul Bucureștiului)

Alessandro Safina va susține un concert de excepție alături de o orchestră simfonică pe data de 26 mai 2023 pe scena Sălii Palatului din București, începând cu ora 19h30. Tenorul Italian va interpreta în cadrul concertului compoziții noi, dar și hituri celebre care i-au adus faima mondială. După o pauză de câțiva ani, celebrul tenor Alessandro Safina revine în România și promite un show de excepție. Este primul concert solo pe care tenorul îl susține în țara noastră, după pandemie și promite că va fi unul unic.

Alessandro Safina este unul dintre cei mai apreciați tenori în România, a colaborat cu Loredana Groza și cu Zsuzsana Cerveni (una dintre participantele la Vocea României). Un alt moment de neuitat pentru care a primit ovațiile publicului din România a fost duetul cu Andrea Bocelli, al cărui invitat special a fost în turneul mondial al acestuia.

Alessandro Safina a devenit faimos în întreaga lume prin vocea sa unică, farmecul natural și curajul creativ. Interesat de muzică încă din copilărie, la 12 ani a început studiile muzicale în cadrul unei academii, iar vârsta de 17 ani, a intrat la Conservatorul de muzică „Luigi Cherubini” din Florența. În 1989, a câștigat premiul I la „Concorso Lirico Internazionale” din Mantova, un concurs dedicat sopranei italiene Katia Ricciarelli. Premiul a marcat începutul unei cariere strălucite în lumea operei. Câțiva ani mai târziu, Safina a devenit solist al celor mai bune teatre muzicale din Europa și a continuat să cânte în unele dintre cele mai prestigioase locuri din lume, inclusiv Barbican din Londra, Teatrul Bibiena din Mantova, Basel, Strasbourg, Marsilia și la Festivalul Internațional Wexford din Irlanda.

Deși Alessandro este în întregime învăluit în dragostea lui pentru muzica clasică și în special iubitor al legendarul tenor Enrico Caruso, el este inspirat și de muzica pop modernă precum U2, Genesis, Depeche Mode și The Clash. Astfel și-a arătat dorința de a combina cele două genuri muzicale, clasic și pop, aducând astfel muzica clasică mai aproape de oameni.

În anul 1999 Alessandro Safina s-a lansat albumul de debut „Insieme a te”, un disc plin de elemente clasice, soul și muzicale pe care interpretul îl numește „Opera-Rock”.  Safina a reușit să obțină afirmarea definitivă în Olanda, în luna noiembrie 2000, când a fost invitat să cânte în cadrul prestigioasei gale Night Of The Proms. Single-ul Luna de pe albumul „Insieme a te” a rămas în topul hiturilor muzicale olandez timp de 14 săptămâni. Albumul în sine a câștigat de patru ori discul de platină în Olanda și a fost lansat în alte treizeci și șase de țări.

De-a lungul timpului, Alessandro a dăruit lumii duete muzicale uimitoare cu Sarah Brightman, Elton John, Ewan McGregor, Barbara Hendricks și Sumi Jo. În plus, a apărut în filme și pe coloane sonore de film, inclusiv în „Moulin Rouge!” al lui Baz Luhrmann. Biletele pentru concertul pe care Alessandro Safina  îl va susține pe 26 mai, ora 19h30 la Sala Palatului, se găsesc în format electronic pe www.eventim.ro și format printat la casa de bilete a Sălii Palatului sau în magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay.

Nota redacției

Ziua Mondială a Sănătății. „Eradicarea osteomielitei cronice – Procedeul Burnei” (Corespondență de la prof. dr. med. Gheorghe Burnei, lucrare prezentată la cel de-al 33 Congres internațional al Universității Apollonia din Iasi „Pregătim viitorul. Promovăm excelența” 2-5 martie 2023)

Ziua de 23 Aprilie – „Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor” și „Ziua Bibliotecarului din România”, la Academia Română (cu participarea prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, redactor șef adjunt al trustului de presă cultural – educațional și de cercetare științifică în științele socio – judiciare Jurnalului Bucureștiului și Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog (absolut inedit) cu eruditul promotor „brașovean” (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea I)

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor „brașovean” (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea II)

Lansarea cărților cineastului Ionel (Nelu) Udrescu (președintele asociației „Bucureștiul creativ”, corespondentul Jurnalului Bucureștiului) și al fiului său Emanuel – Mihai Udrescu, în prezența ziaristului și editorului Emil Stanciu (Director coordonator al Jurnalului Bucureștiului și Manager PR al Fundaţiei Culturale Art Promo)