Acasă Justiție Israel, dat în judecată pentru genocid de Africa de Sud în fața...

Israel, dat în judecată pentru genocid de Africa de Sud în fața Curții Internaționale de Justiție

Africa de Sud dă în judecată Israelul în fața Curții Internaționale de Justiție pentru un presupus genocid împotriva palestinienilor din GazaPeste câteva zile, judecătorii ar putea ordona un armistițiu imediat, dar Israelul încearcă să împiedice acest lucru. Hai să mărim presiunea pentru a pune capăt războiului îndemnându-i pe liderii mondiali să susțină această inițiativă de a opri vărsarea de sânge! Hai să punem capăt acestei orori chiar acum!

Guvernul sud-african tocmai a cerut Curții Internaționale de Justiție să ordone un armistițiu imediat pentru Gaza, susținând că Israelul comite genocid. Dar guvernul lui Netanyahu pare hotărât să se lupte pe viață și pe moarte ca să întârzie decizia. În timp ce milioane de oameni nevinovați blocați în Palestina stau cu sufletul la gură, sperând la un verdict rapid, noi avem o misiune urgentă: să ne convingem guvernele să susțină inițiativa Africii de Sud pentru a opri vărsarea de sânge. Oriunde te afli, indiferent ce afilieri politice ai, dacă în următoarele 24 de ore, noi toți, cetățeni ai lumii, dezlănțuim o susținere masivă pentru oprirea bombardamentelor în Gaza, avem o șansă să ajutăm și să oprim ceea ce „ar putea deveni un genocid”, așa cum a avertizat un expert din panelul ONU. Ar putea fi ultima dată când putem face asta.

Israelul neagă atrocitățile comise împotriva palestinienilor, spunând că acțiunile sale sunt necesare pentru a învinge Hamas după atacul nemilos de pe 7 octombrie 2023. Dar există o teamă din ce în ce mai mare la nivel global că atacul brutal al Israelului asupra Fâșiei Gaza constituie crime majore de război și chiar risc de genocid. Peste 23.000 de palestinieni au fost deja uciși, și rapoarte că dintre aceștia cel puțin 10.000 de copii au căzut victime.

Acum, Africa de Sud a intentat o acțiune esențială la CIJ, cerând Curții să oprească războiul. Cererea de chemare în judecată, care se întinde pe 84 de pagini sfâșietoare, acuză Israelul de genocid și solicită o intervenție imediată. Fiecare rând exprimă urgența situației: opriți omorurile, opriți suferința poporului palestinian în Gaza. Dacă națiunile noastre se unesc și depun declarații de susține a cererii Africii de Sud de a opri acest război, putem să zădărnicim încercarea Israelului de a discredita cazul și să încercăm să grăbim decizia Curții de a pune capăt suferinței. Fiecare secundă contează. Hai să fim vocea de care Gaza are nevoie atât de disperată! Am luptat pentru drepturile omului în toată lumea, din Sudan în Myanmar și în Ucraina. Vocile noastre unite au mai învins puterea militară și înainte. Hai să ne mobilizăm pentru Gaza. Să câștige umanitatea, pacea, compasiunea și dreptatea!

Cu hotărâre nestrămutată,
Fadi, Ruth, Patri, John, Will, Abdelrahman, Bieta, Mo și echipa Avaaz

Notă. Ca organizație mondială care organizează campanii și mișcare civică, Avaaz se bazează pe opiniile experților legate de posibilitatea ca situația din Gaza să reprezinte un genocid. Până în prezent, nu s-a stabilit acest lucru cu privire la acțiunile Israelului în Gaza. Cu toate acestea, organizații ale drepturilor omului, precum Amnesty International, au semnalat „amploarea cutremurătoare a morților și distrugerilor” din Gaza, precum și „intensificarea înspăimântătoare a retoricii dezumanizante și rasiste împotriva palestinienilor din partea anumitor rmembri ai guvernului și armatei israeliene”. În noiembrie 2023, experții ONU au avertizat că există un „risc grav de genocid” al poporului palestinian. Zeci de state și-au exprimat susținerea față de cererea detaliată de chemare în judecată depusă de Africa de Sud.

Fondată în 1961 de avocatul britanic Peter Benenson și un Quaker numit Eric Baker și distinsă cu  premiul Nobel pentru pace în 1977Amnesty International este o organizație neguvernamentală internațională care are țelul de a promova drepturile omului, mai ales cele menționate în Declarația Universală a Drepturilor Omului a ONU. Ceea ce a început ca un scurt apel a devenit în curând o mișcare internațională permanentă care lucrează pentru a-i proteja pe cei închiși pentru exprimarea non-violentă a opiniilor lor și pentru a asigura recunoașterea la nivel mondial a articolelor 18 și 19 din DUDO (Declaraţia Universală a Drepturilor Omului). La mijlocul anilor 1960, Amnesty International este din ce în ce mai prezentă pe scena injustiției  mondiale și au fost înființate, un Secretariat Internațional și un Comitet Executiv Internațional, iar pentru a gestiona organizațiile naționale ale acesteia, au fost create „filiale (secțiuni)”, în mai multe țări. Sprijinite în secret de către guvernul britanic la acea vreme,  Mișcarea internațională a devenit, astăzi, cea mai importantă organizație la nivel mondial care luptă pentru respectarea drepturilor omului în lume conform Declarației Universale a Omuliu. Activitatea și influența sa de prim rang asupra organizațiilor interguvernamentale i-a conferit statut consultativ de către Națiunile Unite, Consiliul Europei și UNESCO înainte de încheierea deceniului.

Mai multe informații

Notă. Președinte-fondator al OADDR–Organization for the Defense of Prisoners from the Romanian Diaspora și purtător de cuvânt al grupului de presă „Jurnalul Bucureștiului” (Director prof. univ. dr. Thomas Csinta) și „Patria Română” (director G-ral Bartolomeu Constantin F. Savoiu) vă anunț candidatura noastră la Marele Premiu ONU (echivalentul Premiului Nobel) pentru contribuția adusă într-o serie de dosare criminale de mare anvergură (în Franța și în spațiul francofon) cu scopul restabilirii adevărului istoric, care au la bază investigații jurnalistice desfășuarte de dl. prof. univ. dr. Thomas Csinta (jurnalist de investigații criminale, atașat de presă al OADO-Națiunile Unite, detașat la Curțile cu Jurați ale Tribunalelor franceze) și dl. G-ral Bartolomeu Constantin Săvoiu (Prea puternic Suveran, Mare Comandor si Mare Maestru al Marii Loje Naționale Române 1880), cetățeni franco-români recunoscuți la nivel mondial.

Profit de ocazie și menționez că noi, OADDR (scindat din OADO), oferim sprijin moral și socio-judiar deținuților din Diaspra Română și îi asistăm în fața Curților cu Jurați ale tribunalelor franceze și francofone. Intervenim însă, în exclusivitate, numai în dosare criminale de mare anvergură sau corecționale (foarte) grave plasate din punct de vedere juridic la frontiera dintre infracțiunile criminale și corecționale. Intervenim și în transferul deținuților români încarcerați în străinătate conform acordului internațional ale statelor semnatare.

Cătălin Asavinei Președinte–fondator OADDR (purtător de cuvânt, comunicate de presă, legătura cu partenerii media–cultural și societăți comerciale– Jurnalul Bucureștiului).

Articole asociate

Organizația pentru Apărarea Deținuților din Diaspora Română (OADDR) partener de anchete (investigații) al ICIS (International Criminal Investigation Service) al Jurnalului Bucureștiului

Activitatea internațională a OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite) în Franța Metropolitană (inclusiv în Corsica) și în țările francofone (Belgia și Elveția) în parteneriat cu Jurnalul Bucureștiului (specializat în investigații jurnalistice criminale în domeniul socio – judiciar, inclusiv, în apărarea victimelor erorilor judiciare)

Apărarea Drepturilor Omului – „Merită să mori pentru ceea ce te face să trăiești” (Corespondenţă de la Lordul Sir Prof. dr. Av. Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Ecosoc – Naţiunile Unite)

Speranțe pentru drepturile omului și oportunități pentru noul an – 2024. Comunicat din partea președintelui – fondator al OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului) – Ecosoc (Națiunile Unite), Lord Sir Prof. dr. Av. Florentin Scalețchi

Conflictul Israelo – palestinian din Fășia Gaza – Ciclu inflamabil de suferință și distrugere (Corespondenţă de la Lordul, Amiral Prof. dr. avocat Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite)

Nota redacției

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)