Acasă Opinii Opinii la articolul intitulat „Problema vaccinării obligatorii sau facultative contra Covid-19”...

Opinii la articolul intitulat „Problema vaccinării obligatorii sau facultative contra Covid-19” (Corespondență de la Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița)

109
0

Nota Redacției (Thomas Csinta, Chief Editor)

Avertisment. După părerea mea, păstrarea anonimatului autorilor mesajelor din articol (ceea ce, evident, îi absolvă pe aceștia  de asumarea răspunderii), constituie punctul (foarte) slab al acestuia, motiv pentru care, punctul de vedere al autorului trebuie interpretat cu (multă) precauție.

În data de 17.11.2020 am transmis mai multor personalități articolul intitulat „Problema vaccinării obligatorii sau facultative contra Covid-19”, după care am primit mai multe opinii, dintre care unele, pe care le consider ca fiind cele mai relevante, le prezint în cele ce urmează.

  1. 1. De la o distinsă doamnă doctor, recunoscută și apreciată ca o elită autentică într-o anumită specialitate medicală, cu activitate științifică inclusiv pe plan internațional

Da, graba justificată de evoluția pandemiei nu justifică și introducerea unor vaccinuri ieftine la producere, ușor de produs în cantități uriașe, dar relativ scumpe pentru beneficiari și incerte că efecte adverse pe termen lung. De regulă, efectele adverse în vaccinari menționate de producători se referă la cele imediate (durere la locul administrării, ușoară febra, mialgie trecătoare, etc) și la efecte pe termen scurt de 2-3 zile. Am văzut însă, de exemplu în vaccinarea contra cancerului de col uterin la fetițe prepubertare sau la debutul pubertății, că au apărut efecte adverse tardive între care paralizii ale membrelor inf  (Sindromul Guillan-Barre asociat infecției cu SARS-COV2 și alte modificări), sau în vaccinul antirujeolic din anii 90 care nu producea totdeauna imunitate dar determina hiperergie/hiperreactivitate alergică cu meningo-encefalite autoimune la cei vaccinați când se infectau ulterior.  Și alte vaccinuri, între care cel hexavalent de după Revoluție, sau un Vaccin BCG (antrenor pentru imunitatee), antituberculos, au avut efecte adverse nementionate de producător. Riscul acelor vaccinuri a fost mai mic, pentru că s-au adresat unor grupe mai reduse de populație.

Acum însă, în pandemie, un vaccin cât mai rapid autorizat aduce pe de o parte un profit uriaș unor concernuri și organisme politice, dar și un risc mondial de afectare a bazei genetice de tip ARN a populației globului, insufucient justificat și evaluat. Chiar dacă nu ar fi acest risc, există altul mai probabil, anume declanșarea unor boli autoimune la cei vaccinați, datorită faptului că celulele noastre normale sunt puse să fabrice o proteină virală, genetic străînă, care s-ar împrăștia pe suprafață celulelor noastre care nu vor mai fi sănătoase deci, vor fi că o grefă de celule străine, iar limfocitele noastre T le vor ataca și distruge, învățând să recunoască și viitoarele celule virale pe care ar trebui să le distrugă în viitor. Mă întreb, de ce să produc uu vaccinul în corpul meu, punând niște celule Umane normale să fabrice ele înseși proteine virale străine și nu mă vaccinez direct cu un vaccin produs de cei care îl vând, care să conțînă el acele proteine și să nu îmi mai distrugă limfocitele mele T killer propriile mele celule anterior normale? Pentru că este mai greu de fabricat, dar mai sigur? Așa, cine îmi garantează că acel  mRNA (moleculă de ARN care are rolul de a copia informația genetică a unei catene de ADN, proces numit transcripție), se va distruge complet, nu vor apare mutații în propriul ARN uman, mai ales la fetițe și femeile în vârstă de proceare? Căci tot ARN-ul uman este transmis doar pe linie maternă, prin ovocit, spermatozoizii neavând organite celulare și deci nici ARN. La scară mondială, ne putem gândi la o omenire modificată genetic. Consumăm alimente modificate genetic. Suntem infectați intestinal cu bacterii modificate genetic, care ne determina cele mai multe boli digestive. Trebuie să fim și noi toți modificați genetic?

Nota. Redacției. La procariote (bacterii) ARN mesager copiază informația genetică a mai multor gene situate alăturat. La eucariote ARN mesager copiază informația genetică a unei singure gene. Poartă mesajul genetic înscris în secvența sa de ribonucleotide. ARN mesager este monocatenar și are o lungime variabilă, în funcție de lungimea genei (ADN) pe care a transcris-o, de mărimea mesajului genetic purtat. El se asociază cu ribozomii din citoplasma celulară, la nivelul cărora dictează secvența de aminoacizi din catena polipeptică. După ce molecula de ARN  își îndeplineste rolul său de mesager, el este supus hidrolizei enzimatice si depolimerizat.  Dar să ne gândim că va trebui să ne revaccinam, Coronavirusul SARS-COV2 va avea mutații, înseamnă că vom introduce periodic alte ARN -uri virale în corp, până când? Până când toate agresiunile acestea recombinate ne vor fi transformat ireversibil, fără să fi avut vre-o vină decât că ne-am purtat că turmele conduse de asini (voiam să spun “asasini”).

  1. 2. De la un om de afaceri, inginer, cu o prosperă firmă în unul din domeniile de vârf ale electrotehnicii:

Sper că glumiți când spuneți că sunteți de acord cu vaccinarea obligatorie! Păi bineînțeles că se vor găși „studii temeinice recunoscute la nivel internațional”  care „vor garanta”, doar paranoia asta mediatică nu a fost pusă în operă degeaba de establishmentul globalist. Nu degeaba l-au dat jos pe Trump, nu că i-aș fi fan. Și ce-i cu naivitatea asta că guvernatorii „se vor vaccina efectiv și în mod real cu vaccinul” impus iar nu „oferit populației” așa cum eronat spuneți. De albă – neagră sau de iluzionism la TV n-ați auzit încă? La același posturi TV care fac parte din media globală de care vorbeam mai sus? Vaccinarea obligatorie este o crimă infinit mai gravă decât camerele de gazare ale lui Hitler. Văd că sunteți de acord cu ea. Eu nu. N-au decât să se vaccineze prostii!

  1. 3. De la o personalitate din mass-media:

Stimate Domnule Conf. dr. N. Grigorie Lăcrița,

Va mulțumesc pentru mesajul trimis și materialul atașat referitor la Problemele vaccinării antiCovid19. Am citit mai multe informații pe această tema și constat că și în rândul medicilor există câteva opinii contrare. Dar cred că nu este oportun să propagăm și să susținem atitudinea anti/vaccin, câtă vreme organizațiile internaționale de sănătate și cele naționale ale statelor suverane consideră că acest vaccin este o prima soluție de combatere a virusului și pandemiei produse de acesta. Consider că propagarea în medii oficiale sau credibile a acestei atitudini care să fie indusă cetățenilor poate fi considerată la fel de vinovată că și atitudinea pasivă a autorităților române față de combaterea acestui virus prin metodele obișnuite pe care le aplică măcar majoritatea țărilor europene. De aceea eu unul mă abțin de la a da curs unor astfel de informații și cred că o atitudine responsabilă și profesionistă se impune a fi urmată de orice jurnalist onest. Cu mulțumiri,…

Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița

Articolele autorului Nicolae Grigorie-Lăcrița în Jurnalul Bucureştiului

Completările din text (inclusiv, hyperlinkuri) aparțin, în exclusivitate, redacției deci eventuale greșeli de interpretare (reprezentare) nu pot fi imputate autorului.

Sisteme complexe. Subiect de teză de doctorat inter-pluri și transdisciplinar. Formalismul (modelul) matematic al algebrei și analizei matriciale în contaminarea unui „human specimen” cu un virus (agent patogen inframicrobian, inclusiv, Covid-2019/SARS-CoV-2). Aplicații la crearea unui vaccin rezistent contra acestuia. [Subject of inter-pluri and transdisciplinary doctoral thesis. Mathematical (model) of algebra and matrix analysis in contamination of a „human specimen” with a virus (inframicrobial pathogen, including Covid-2019/SARS-CoV-2). Applications to create a resistant vaccine against it. (Multi-and inter-disciplinary dissertation topic. The mathematical algebraic and matrix model in the contamination of a human specimen with a virus)].

 

Lucrări științifice ale autorului publicate sub egida  Jurnalul Bucureştiului

Articolul precedentPrimul telefon din lume a fost instalat pe 1 decembrie, la Casa Albă. Numărul la care putea fi apelat
Articolul următorTehomir, o proză fantastică de Horațiu Mălăele (Corespondență de la Grid Modorcea, scriitor, Dr. în Arte)
Matematician şi fizician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.