Acasă Anunturi Comunicat al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului: Necesitatea urgentă de a lua...

Comunicat al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului: Necesitatea urgentă de a lua o măsură echitabilă de protecţie a celor care sunt încarceraţi            

199
5
Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)  este organizaţie neguvernamentală de interes naţional şi utilitate publică, specializată în problematica complexă a ceea ce înseamnă cunoaşterea, promovarea şi apărarea drepturilor fundamentale ale omului, aşa cum sunt ele stipulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului de la 10 decembrie 1948.
OADO a fost înfiinţată imediat după Revoluţia din 1989, în aprilie 1990, şi are ca scop promovarea principiilor Cartei ONU şi Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului în procesul de restaurare democratică şi de reforme economice şi sociale post-totalitare din România.

Organizaţia, în conformitate cu Legea nr. 554/2004 a Contenciosului Administrativ, funcţionează în regim de putere publică, se manifestă activ atât în cadrul societăţii civile interne, cât şi internaţionale, păstrând o permanentă legătură cu instituţiile Europene şi cu principalele organisme ONU implicate în promovarea drepturilor şi libertăţilor fiinţelor umane, fiind instituţie juridică de interes naţional şi utilitate publică, membru cu Statut Special Consultativ  al ONU–ECOSOC, cu reprezentant permanent la New York, Geneva şi Viena, membru Participativ al Consiliului Europei, cu reprezentant permanent la Strasbourg şi Bruxelles şi membru colectiv al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, beneficiară a nenumăratelor Protocoale de parteneriat cu instituţiile statului român -ministere şi agenţii- şi cu o multitudine de organizaţii aparţinând societăţii civile, dar şi cu instituţii intenaţionale de răsunet mondial,  precum Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor. Consecventă principiilor  pentru care ne- am creat şi funcţionăm de 30 de ani încoace, în România, mai precis din mai 1990, şi anume de cunoaştere, promovare şi respectare a drepturilor fundamentale ale  omului.

Ca urmare a  condiţiilor creeate de  această pandemie planetară de coronavirus, cu mare îngrijorare, OADO supune atenţia opiniei publice din România, necesitatea urgentă de a lua o măsură echitabilă de protecţie a celor care sunt încarceraţi chiar dacă suntem în situaţia excepţională prin care România a cerut să fie suspendate o mare parte din drepturile fundamentale ale omului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Ne gândim, în acest moment, la persoanele, bărbaţi şi femei, în limita de risc maxim, precum cei peste  vârsta de 65 de ani, cei care au boli în fază terminală sau a mamelor a căror  copiii sunt  rămaşi acasă fără protecţia lor, precum şi a minorilor, care sunt destul de  vulnerabili în faţa  unui asemenea virus devastator.

Sigur, suntem conştienţi că, nu pot beneficia de o eventuală clemenţă a statului român toţi cei care au infracţiuni grave, precum cele contra integrităţii corporale sau sănătăţii, infracţiuni săvârşite asupra unui membru de familie sau asupra fătului, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni precum traficul de persoane sau de minori şi desigur traficul şi consumul ilicit de droguri, etc.

Stă în puterea dumneavoastră, domnule Preşedinte, stimaţi guvernanţi şi parlamentari,  să luaţi o decizie urgentă, echilibrată şi bine gândită în aceste momente grele pentru ţară, până nu este prea târziu. Poate fi un act de graţiere sau unul de suspendare a pedepselor pe timpul carantinei de pandemie. Alegeţi, varianta cea mai bună şi desigur agreată de Societatea Civilă şi politicieni.

Suntem alături de dumneavoastră cu expertiza de care dispunem, după 30 de ani de experienţă în domeniu.

Consiliul Director

Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului Omului

 Bibliografie

Paradigma Covid-2019 (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)

 

Articolul precedentProtejat: Repararea erorilor judiciare în Franţa și responsabilizarea magistraţilor! (Thomas CSINTA – Corespondență din Franța)
Articolul următorTraiască autosclavia!
Matematician şi fizician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.