Acasă Opinii Paradigma Covid-2019 (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator...

Paradigma Covid-2019 (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)

În timp ce suntem sesizaţi zilnic, cu tot felul de scenarii, care mai de care mai apocaliptice, mai futuriste, mai lipsite de sens şi rupte de realitatea cotidiană, făcute de tot felul de specialişti din zona medicală dar şi din cea politică sau administraţie locală sau centrală despre pandemia de coronavirus, în acelaşi timp în spatele uşilor închise ale potentaţilor lumii moderne, care îşi permit luxul să facă tot felul de simulări şi experimente cu populaţia planetei. Mai ales, după ce am aflat din mass-media internaţională, că acest COVID 19 este o armă biologică.

Dupa ce, NU, am aflat de fapt de unde a apărut acest virus ucigaş, COVID 19, ori a fost făcut în laboratoare şi scăpat din greşeală sau intenţionat, ori de la lilieci sau de la chinezi, americani, italieni sau spanioli, am să încerc şi eu, fără pretenţia unui adevăr peremtoriu să vă prezint un scenariu care are în spate o încercare de schimbare de atitudine a puterilor lumii prin reconversia surselor de energie, ale omenirii. Celebrul futurolog, Alvin Toffler în, în una din ultimele sale lucrări „ Avuţia în mişcare”, căci din păcate, a plecat la cele veşnice, ne previziona, o schimbare totală a vieţii noastre la nivel familiar şi planetar prin noua informatizare şi digitalizare, prin comunicările la distanţă cu ajutorul sateliţilor, sau prin munca de la domiciliu dar şi prin nevoia schimbării surselor de energie de la cele bazate astăzi pe hidrocarburi, o sursă pe cale să se epuizeze pe zi ce trece cu cea de tip nou, alternativă, precum solară, eoliană , hidro, cea nucleară, a hidrogenului sau cea bazată pe baterii de puteri şi capacităţi tot mai mari. Încă din anul 2008, de pe vremea Preşedintelui SUA- Obama, s- a încercat să se facă acest lucru, forţându-se declanşarea unei crize economico- financiară la nivel planetar şi implicarea băncilor şi instituţiilor transnaţionale. Şi atunci s- a dorit această schimbare care inevitabil ar fi urmat să vină. Dar cum să o faci, dacă nu eşti ajutat de mass-media internaţională şi de platformele sociale. Trebuia găsit un alibiu, dar cum s- a făcut? 

Încă, de la începutul anului, China, anunţa întreaga lume că oraşul chinezesc, de circa 2 milioane şi jumătate de locuitori, Wuhan, a fost închis şi izolat şi declarat în carantină totală după ce au fost identificate câteva mii de persoane contaminate cu coronavirusul COVID 19, dar şi pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a acestui virus. Măsurile de restricţie au fost draconice de- a dreptul. La nici o lună distanţă, aflăm cu toţii că, acest virus a fost identificat şi în America, şi în Europa, dar şi în Asia, şi America Latină. Zi de zi, în toată lumea, se vorbeşte de teama acestui virus, de numarul de infectaţi şi de numărul de morţi. Nicăieri, nimeni nu mai moare de altceva decât de coronavirus. Toţi oamenii, cu vârste de regulă peste 70 de ani, nu mai mor de boli de cancer, de inimă, de plămâni, de comoţii cerebrale ci doar de COVID 19. Chiar nici nu am mai auzit de nici un fel de accident, de mijloace de transport, de muncă sau de ce nu, de inaniţie.
În România, am avut chiar un caz de cancer în fază terminală, de la Filiaş, operat la Paris şi lăsat să- şi petreacă ultimele zile acasă în România. Cu toate acestea nu a mai murit de cancer ci de coronavirus la vârsta de 72 de ani fiind băgat în carantină, la spital, căci venea dintr- o zonă contaminată şi desigur că, neavând COVID 19, nu a mai contaminat şi pe alţii, cu care a intrat în contact direct în salonul de spital. Pe unul l- a călcat trenul şi a murit de coronavirus. E de râsul lumii, fraţilor. În oricare loc de pe glob te- ai afla va trebui să suporţi rigorile unor noi reguli restrictive de convieţuire, a îngrădirii sau suspendării unora din drepturile fundamentale ale omului. Economiile statelor se prăbuşesc, industria şi comerţul mondial şi- au încetat activitatea, turismul a dispărut, transporturile au pralizat. E clar că, ne aflăm în situaţia când, de ani buni, planeta din cauza poluării exagerat de mare, prin consumul de hidrocarburi s- a încălzit ducând la modificări climatice de- a dreptul periculoase, la topirea calotelor glaciare, de la polul Nord şi Polul Sud. S- a gândit cineva, de ce oare SUA nu a semnat tratatul de la Kyoto cu privire la scăderea poluării actuale până în 2030 la 35% din cea actuală?. Desidur, ca să nu fie bănuită, de oarece conspiraţie mondială.Cel mai mare exportator de hidrocarburi şi gaze din lumea actuală este Rusia, în timp ce ţările arabe, precum Arabia Saudită, nu mai are cui să- şi vândă ţiţeiul fiind nevoită să- şi scadă preţul, astăzi când scriu acest articol, la puţin peste 20 de dolari bariul, fiind de fapt cel mai mic preţ din ultimii ani.


Industria auto va falimenta şi va fi forţată să- şi readapteze producţia, cu automobile electrice, pe hidrogen, cu motoare cu fiziune nucleară la micro, de mult inventate, şi eventual hibridele, lucru care va fi posibil odată cu repornirea economiilor. Nu s- a făcut această schimbare, în 2008, căci, în industria hidrocarburilor, pe lanţul trofic al exploatării, rafinării şi desfacerii către beneficiari, pe orizontală şi verticală, din cei 7 miliarde de oameni, cât are populaţia actuală a Terei, 2,8 miliarde dintre ei sunt angrenaţi în aceste activităţi legate de hidrocarburi ceea ce este foarte greu şi chiar periculos, să determini o schimbare mondială, fără un motiv cât de cât plauzibil, aşa cum e acum pandemia.
Se pot creea convulsii sociale deosebit de periculoase pentru guvernele ţărilor deţinătoare de aceste resurse. E o decizie de nivel planetar care va schimba faţa planetei noastre pe care trebuie să o salvăm cu orice risc şi nu oricum. În aceste ultime două luni, planeta nu a mai fost aşa de poluată, în sfârşit, ea respiră. Se vorbeşte tot mai mult de relaxarea planetei, de scăderea poluării şi necesitatea de a se întreprinde noi şi noi măsuri , de către statele lumii, spre reducerea consumului de hidrocarburi şi de reducerea noxelor din aer, reîmpăduriri masive şi curăţarea tuturor apelor menajere.
Viitorul nostru este imprevizibil !

Prof. dr. Florentin Scaleţhi

Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite

Bibliografie

Comunicat al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului: Necesitatea urgentă de a lua o măsură echitabilă de protecţie a celor care sunt încarceraţi            

Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Recidiva criminală de natură sexuală. Unde sunt cei responsabili? (Mondo Police, Monitorul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)

Plagiatul în lumea contemporană Monitorul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite)

Podul „blestemat” cu un epilog fără sfârșit. Investigații aprofundate. (Corespondență de la Curtea de revizuire a condamnărilor penale)

Infernul indian, un secret de stat (Corespondență din Somalia – Thomas CSINTA)

 

Medici teroristi fideli lui Allah (Corespondență din Australia – Thomas CSINTA)

Deținut la Bilibid – Manila (Thomas CSINTA, Poliția Capitalei – Mondo Police, Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului -Națiunile Unite)

Criminali periculoși. (MOADO – Monitorul Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite)

Articolul precedentRușine! (Corespondență de la prof. univ. asoc. Pompiliu Comșa, directorul ziarului Realitatea)
Articolul următorFilozofia, știința, religia și politica – Isaac Newton (Corespondență de la Vavila Popovici, poet, prozator, eseist, SUA – Carolina de Nord)
Fizician teoretician și matematician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

7 COMENTARII

 1. Chiar așa pare de-acolo?

  “Măsurile de restricție au fost draconice de- a dreptul.”, în China
  ,
  SAU:
  China s-a străduit din răsputeri să ascundă adevărul!…?

  Ați auzit că s-ar fi închis ermetic de grija lumii a cărei Supra Putere visează să fie?
  … Că n-a scăpat niciun șoricel de pe platoul cu bunătăți când murea de râs cu ce-avea să vie?

  Să mai zici că China-i departe
  Și nu te privește ce mănâncă, ce-mparte
  … Și nu te ajunge nici cu CORONA
  Că doar nu e vita ce-o vezi prin Pamplona
  ,
  Cum crezi c-are cultură… Oh, la, la! Ce mai!
  Chiar dacă ne tot fură fiindcă n-am zis:STAI!
  Sau…
  După CORONA strachina-i întinzi
  La Cina cea de Taină pierdut printre oglinzi?

  Privind pozele astea am înțeles de ce dragonii le plac
  Păi, de-aș mânca și eu ce mănâncă ei numai dragoni aș visa știind ce pot să fac!

  https://oamenisisobolani.files.wordpress.com/2020/03/pofta-buna-inainte-de-somn-de-veci-si-daca-ai-chef-mai-fa-si-un-ghiveci-in-care-cu-china-mai-incinge-latrina-daca-nu-ti-e-clar-ce-expune-vitrina-1.jpg

  https://www.arte.tv/de/videos/RC-019330/der-grosse-rausch/
  https://www.arte.tv/de/videos/078196-000-A/der-grosse-rausch-1-3/
  https://www.arte.tv/de/videos/078197-000-A/der-grosse-rausch-2-3/
  https://www.arte.tv/de/videos/078198-000-A/der-grosse-rausch-3-3/

 2. https://www.europafm.ro/desteptarea-inaintea-pandemiei-china-a-lasat-lumea-fara-echipamente-de-protectie/?utm_source=Adevarul&utm_medium=rss&utm_campaign=Desteptarea-Adevarul

  Chiar așa pare de-acolo?

  “Măsurile de restricție au fost draconice de- a dreptul.”, în China
  ,
  SAU:
  China s-a străduit din răsputeri să ascundă adevărul!…?

  Ați auzit că s-ar fi închis ermetic de grija lumii a cărei Supra Putere visează să fie?
  … Că n-a scăpat niciun șoricel de pe platoul cu bunătăți când murea de râs cu ce-avea să vie?

  Să mai zici că China-i departe
  Și nu te privește ce mănâncă, ce-mparte
  … Și nu te ajunge nici cu CORONA
  Că doar nu e vita ce-o vezi prin Pamplona
  ,
  Cum crezi c-are cultură… Oh, la, la! Ce mai!
  Chiar dacă ne tot fură fiindcă n-am zis:STAI!
  Sau…
  După CORONA strachina-i întinzi
  La Cina cea de Taină pierdut printre oglinzi?

  Privind pozele astea am înțeles de ce dragonii le plac
  Păi, de-aș mânca și eu ce mănâncă ei numai dragoni aș visa știind ce pot să fac!

  https://oamenisisobolani.files.wordpress.com/2020/03/pofta-buna-inainte-de-somn-de-veci-si-daca-ai-chef-mai-fa-si-un-ghiveci-in-care-cu-china-mai-incinge-latrina-daca-nu-ti-e-clar-ce-expune-vitrina-1.jpg

  https://www.arte.tv/de/videos/RC-019330/der-grosse-rausch/
  https://www.arte.tv/de/videos/078196-000-A/der-grosse-rausch-1-3/
  https://www.arte.tv/de/videos/078197-000-A/der-grosse-rausch-2-3/
  https://www.arte.tv/de/videos/078198-000-A/der-grosse-rausch-3-3/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.