Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Uniunea Artistilor Plastici din Romania au placerea sa va invite la expozitia personala „dor si drum” a artistilor plastici si dr. Elena Borundel și Nicu Dumitrescu membrii titulari ai Asociatiei Filiale Arta Plastica Religioasa si Restaurare a UAP din Romania. Vernisajul va avea loc in cadrul Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”, sos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, Sala Donatorilor, miercuri 6 decembrie 2023, orele 15.30. Evenimentul va fi prezentat de dr. Marius Tita, critic de arta. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 7 decembrie 2023- 8 ianuarie 2024.
Elena Borundel (1968) doctor in arte vizuale, scenograf si teolog, menbru al UCIN (Uniunea Cineaștilor din România) si UAP filiala AFAPRR. Are numeroase participari la expozitii de grup dar si expozitii personale, ultima „Tronul Euharistic” la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, Galeria Ghețărie, iulie 2020. A realizat scenografia si costumele la cateva piese de teatru si cinematografie. A publicat articole si in prezent este expert la Școala de Artă București secția Artă Decorativă. A obtinut premii precum:
- 1995, Concursul studentesc de design vestimentar-Premiul pentru refolosirea elementelor tradiționale
- 2009 –Premiul „In Honoris pentru contribuția adusă la renașterea Școlii de Artă București” din partea Primariei Bucuresti
- august 2018, Premiul Special pentru Artă Religioasă și Restaurare–Bienala de Arte Adriatică Ion Truică -Pescara, Italia
Nicu Dumitrescu (1958) este membru titular UAPR, Asociaţia Filiala de Artă Plastică Religioasă şi Restaurare. Cu participari la multe saloane de arta, expozitii de grup precum si un numar insemnat de expozitii personale.
- Premiul pentru tehnică mixtă-expoziția „Zis și făcut”, Iași, 2021-2022
- Premiul pentru lucrare din sticla-expoziția „Portret și autoportret”, Iași 2022
- Premiul pentru tehnică mixtă-expoziția „Identități Ieșene”, Iași, 2022
- Premiul pentru sculptura-expoziția „Zis și făcut”, Iași, 2022-2023
Fascinația materiei în sculpturile maestrului Nicu Dumitrescu
„Dor și drum” expoziția la care va invităm are că punct de plecare dorul respectiv acea stare sufletească pe care fiecare dintre noi o are față de trăirile copilăriei, momente în care fără să vrem acumulăm acele informații care ne vor defini drumul în viață. Sunt momente în care ne oprim să vedem dacă drumul nostru a fost sau nu cel la care visam în copilărie. Fiecare dintre noi a spus cel puțîn o dată „mi-e dor de…” și ăla e momentul în care ne îneacă amintirile. Cred că paretarele pe care le-am văzut în copilăria mea în toate casele vecinilor din satul minunat de pe Valea Oltului mi-au rămas in minte și acum a sosit momentul să le transpun pe un material drag mie sticlă tocmai pentru că rezultatul e parte din sufletul meu. Cred că asta înseamnă Dor.
Notă. Acordul de parteneriat între Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti -Jurnalul Bucureștiului
Articole asociate
Evenimente în următoarea perioadă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Evenimentele săptămânii la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Evenimente din septembrie la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Alte articole despre Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” în Jurnalul Bucureștiului