Acasă Opinii Covid -19, un virus despre care încă nu ştim mare lucru (Corespondenţă...

Covid -19, un virus despre care încă nu ştim mare lucru (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)

Ştim, dar de fapt nu ştim nimic, despre noul tip de pandemie de coronavirus.
E ba armă biologică, ba o simplă gripă pe care să o tratăm ca atare.Se spune că, e posibil să o iei dar şi să o dai chiar dacă nu ai fost într- o zonă contaminată. Poate fi mortală pentru bătrânii de peste 65 de ani, dar şi la copii de un an sau tineri şi adolescenţi de toate vârstele dacă nu cumva ai şi alte boli cronice.

Nu este contagios dacă te vindeci dar poţi să devi o lună mai târziu.

Ni se cere să purtăm măşti şi mănuşi sanitare, care ar fi bune dar de fapt nu prea ajută. Unii ne spun că, odată cu venirea căldurii, virusul dispare în timp ce alţii „ne încurajează” şi ne spun că nu are nici o treabă temperaturile înalte cu această infecţie.
Poţi fi asimtomatic, fără oarece semne de boală, dar şi simtomatic cu temperatură şi tuse convulsivă. Ba există, ba nu există un vaccin contra Covid 19, se fac experimente de toate felurile pe oameni fără să existe un tratament consacrat. Unii mor, alţii se însănătoşesc fără a avea un medicament miraculos. Vom ieşi din case după cele şase ordonanţe militare, oare ? Poate, după data de 16 aprilie 2020, când expiră ordonanţa sau după 2 luni, 7 ori 9 luni, cine ştie ?
Am aflat din prezentările făcute de platformele sociale că virusul e scăpat, accidental sau intenţionat, dacă ne gândim că este arma bacteriologică din laborator, fiind unul de sinteză, că ar fi fost luat de la lilieci, de la chinezi, americani, italieni sau spanioli.
Ni se cere să stăm cu toţii în casă sau să mergem la serviciu. Se estimează că , vor apare la nivel planetar un milion, o sută de milioane sau câţi or fi şi morţi pe măsură.
Sistemele medicale, oricât de performante ar fi , în unele ţări dezvoltate precum SUA sau Germania, nu face faţă multitudinii de cazuri de infecţie.
Ratele de la bănci se amână dar se măresc.
Se poate ieşi din casă cu un căţel de companie, dar nu cu unul de usturoi şi nici cu peştele sau papagalul din casă, la plimbare, deşi unii au forţat prevederile ordonanţei militare.
S- au închis magazinele non-stop. De ce?
Ai virus, nu ai, te obligă, să stai în casă.
Ai nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere să ieşi din casă sau să te duci la serviciu, dar nu o verifică nimeni.
Cert e că, acest virus, nu se transmite prin sex dar poţi să- l iei de la o clanţă de uşă, o îmbrăţişare, o strângere de mână, de pe încălţări sau din preajma unuia care este contaminat, dacă cumva nu ai ţinut distanţa de 1m, în prima fază, şi acum, mai nou de 1,5m.
Una peste alta, ştim totul despre coronavirus Covid-19, dar de fapt nu ştim nimic, trăim într- o nebuloasă totală.
Ce e de- a dreptul curios, e faptul că la noi oamenii sunt deja bolnavi, venind în ţară din zonele contaminate, şi nu ştim de când, ei nu se îmbolnăvesc în aceste momente, numai că noi îi descoperim în fiecare zi care trece, făcându- le testul epidemiologic, pe care de altfel nu prea îl avem sau există în spitale, însă acolo unde există, el a fost făcut preferenţial pentru „şmecheri” de obicei (vezi cazul Suceava).
În rest, spălaţi- vă pe mâini, cu pasiune, şi feriţi-vă de el, Covid-19, dacă vă e dragă viaţa.
Trăim, cu adevărat, vremuri grele deşi nu suntem în război cu nimeni sau poate cu acest virus ucigător dar, cel mai grav e că nu ştim ce o să urmeze şi când se va sfârşii această mare încercare.
Cred că, a venit momentul să preţuim viaţa, motiv pentru care ar trebui să fim totuşi încrezători şi să nu uităm că speranţa nu moare niciodată.
Să avem grijă de noi şi de toţi cei dragi nouă oriunde ne- am afla, indiferent de culoare, sex sau vârstă!

Prof. dr. Florentin Scaleţhi Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite 

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations)

Bibliografie

Paradigma Covid-2019 (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)

Subiect de teză de doctorat inter-pluri și transdisciplinar. Sisteme complexe. Formalismul (modelul) matematic al algebrei și analizei matriciale în contaminarea unui „human specimen” cu un virus (agent patogen inframicrobian, inclusiv, Covid-2019/SARS-CoV-2). Aplicații la crearea unui vaccin rezistent contra acestuia. [Subject of inter-pluri and transdisciplinary doctoral thesis. Mathematical (model) of algebra and matrix analysis in contamination of a „human specimen” with a virus (inframicrobial pathogen, including Covid-2019/SARS-CoV-2). Applications to create a resistant vaccine against it. (Multi-and inter-disciplinary dissertation topic. The mathematical algebraic and matrix model in the contamination of a human specimen with a virus)].

CUFR (Consultanță Universitară Franco – Română) de pe lângă Școlile Superioare Franceze de Înalte Studii (Les Grandes Ecoles). CUFR (Conseil Universitaire Franco – Roumain auprès des grandes écoles françaises)

Lansare de carte la BCU (Biblioteca Centrală Universitară) București. Cultură generală contemporană prin intermediul faptului divers. Carte de investigaţii jurnalistice cu tematică socio – judiciaro – economică din actualitatea internaţională dedicată Generalului Bartolomeu–Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor–Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române fondată în 1880

Cartea „Investigații Jurnalistice” dedicată Generalului Constantin – Bartolomeu Săvoiu. Cultură generală prin intermediul „faptului divers” din lumea contemporană franceză și internațională (marea criminalitate–crima organizată, terorism–jihadologie, crime de sânge, crime sexuale–kidnapping, crime economico–financiare, erori judiciare–revizuirea condamnărilor penale–repararea detenției și a erorilor judiciare). Lansarea cărții va avea loc la BCU (Bibliotreca Centrală Universitară) din București

Articolul precedentColapsologia. Cum se poate prăbuşi totul şi cum totul poate renaşte
Articolul următorUrma scapă turma. Nu însă întotdeauna! (Corespondență de la prof. univ. asoc. Pompiliu Comșa, directorul ziarului Realitatea)
Fizician teoretician și matematician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.