Acasă Conferințe - Seminarii - Dezbateri - Simpozioane În direct de la „Forumul de afaceri România – Estonia”, cu jurnalistul...

În direct de la „Forumul de afaceri România – Estonia”, cu jurnalistul Geo Scripcariu (Radio Punct Londra), îmreună cu Georg Nikolajevski (Business Development Executive la SK ID Solutions, Tallin, Estonia), Sorin Dobircianu (Chief Editor la Defence Unlimited NATO) și Jaan Hein (VP of Government Programs la DefSecIntel Solutions OÜ, fost ambasadorul Ucrainei)

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Ambasada Republicii Estonia în România, în parteneriat cu Enterprise Estonia au plăcerea de a vă invita să participați la Forumul de afaceri România – Estonia, prilejuit de vizita oficială în România a E.S. doamna Eva-Maria Liimets, Ministru al Afacerilor Externe din Estonia.

De la stânga la dreata, Geo Scripcariu (Strategy Director Jurnalul Bucureștiului), Georg Nikolajevski (Business Development Executive la SK ID Solutions, Tallin, Estonia), Sorin Dobircianu (Chief Editor la Defence Unlimited NATO)  și Jaan Hein (VP of Government Programs la DefSecIntel Solutions OÜ, fost ambasadorul Ucrainei)

Evenimentul se va desfășura marți, 05 aprilie 2022, începând cu orele 09.00 a.m. (08.30–înregistrarea) și va fi găzduit de CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuțiu.
Agenda evenimentului

Din delegaţia oficială a Republicii Estonia vor face parte importanți oficiali guvernamentali care vor fi însoțiți de companii reprezentative estoniene din următoarele domenii: IT&C, securitate cibernetică, comerț electronic, servicii inovative de digitalizare a diferitelor domenii de activitate, industria lemnului, financiar-bancar, servicii medicale.

În prima parte a evenimentului vor fi susținute prezentări cu privire la tendințele economice din cele două state și va fi analizat stadiul cooperări bilaterale precum și cel al oportunităților de investiții româno – estoniene. La finalul sesiunii plenare, participanții vor avea posibilitatea să participe la întrevederi business to business cu oamenii de afaceri estonieni.

Cu speranţa că evenimentul prezintă interes pentru companiile dumneavoastră (pe care le reprezentați), atât pentru consolidarea promovării bunurilor și serviciilor românești pe piața economică din Republica Estonia, cât și pentru identificarea de noi oportunități de afaceri, vă invităm să confirmați participarea dumneavoastră prin completarea: Formularului de înscriere on-line deschis de E.S. doamna Eva-Maria Liimets, Ministru al Afacerilor Externe din Estonia. Participarea la eveniment este gratuită. Înscrierile sunt deschise până pe data de 30 martie 2022. Pentru informații suplimentare și înscrieri vă rugăm să vă adresați doamnei Diana Popescu, Consilier, Biroul de Relații Bilaterale, email: diana.popescu@ccir.ro, tel +40374474360

Notă.Sunt 73 de firme cu capital estonian care activează în România. Au un capital subscris de 1,2M¢. Categoric, foarte mulți sunt în domeniul IT&C, colaborează foarte mult cu ai noștri în acest domeniu. Însă, noi, din păcate, avem o dezinstituționalizare a ceea ce înseamnă IT românesc. IT, sub umbrela unor societăți străine, funcționează perfect în România. Mai trebuie ca ai noștri să înțeleagă și să se dezvolte mai mult ca și capital românesc în acest sens. Estonia nu intră în top 50 al investitorilor străini în România datorită dimensiunii, volumului”, a declarat Mihai Daraban.

Nota redacției