Acasă Opinii În Kazakhstan, lupta cu coronavirus continuă (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin...

În Kazakhstan, lupta cu coronavirus continuă (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)

Zilele acestea, în plină pandemie planetară de coronavirus, o ştire venită din Asia Centrală, mai precis din capitala Kazakhstanului, Nur Sultan, a trezit interesul mass-mediei internaţionale, căci, în numai 13 zile a construit un spital modular pentru boli infecţioase. A fost ridicat pe structură de blocuri modulare folosind tehnologia de construire a clădirilor prefabricate. 

S-a construit o clinică cu 200 de paturi, echipată cu mijloace moderne de asigurare a siguranţei personalului medical pe de o parte, dar şi a pacienţilor pe de alta. În acelaşi timp, acest spital este făcut să respecte toate normele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Cu o suprafaţă de 7 mii de metri pătraţi şi standarde la echipamente de ultimă generaţie, cu un cost care se ridică la suma de 5,5 miliarde de tenghe, bani care provin de la bugetul consolidat al statului, Kazakhstan alături de alte ţări intră în sfera preocupărilor pentru stoparea şi eliminarea pandemiei de coronavirus.

Noul aşezământ spitalicesc a avut onoarea de a fi vizitat de Preşedintele ţării, domnul Kassym Jomart Tokayev, care şi- a arătat atât preocuparea pentru combaterea acestui virus ucigaş Covid 19 cât şi implicarea sa directă dorind să vadă atât secţiile medicale cu toate echipamentele ultra moderne din dotare dar şi  personalul de la faţa locului.

E de menţionat şi de evidenţiat faptul că, în Kazakhstan, a noua ţară ca mărime din lume, ca suprafaţă, şi o populaţie de 18 milioane de locuitori, nu are până în acest moment, de la declararea pandemiei mondiale, din luna februarie, decât  numai 2500  de pacienţi  infectaţi cu coronavirus dintre care 560  s-au vindecat deja şi doar un număr de 22  au murit, aceştia fiind, în general, persoane de vârsta a treia, deţinători a diverselor altor boli contagioase. Asta în condiţiile în care, ţări precum Italia, Spania, Marea Britanie, SUA, au anunţat, până în acest moment, zeci de decese. Ţara se află în carantină în condiţiile stării de urgenţă cu respectarea întocmai a indicaţiilor OMS. Felicitări şi maximă precauţie în continuare.

Subiect de teză de doctorat inter-pluri și transdisciplinar. Sisteme complexe. Formalismul (modelul) matematic al algebrei și analizei matriciale în contaminarea unui „human specimen” cu un virus (agent patogen inframicrobian, inclusiv, Covid-2019/SARS-CoV-2). Aplicații la crearea unui vaccin rezistent contra acestuia. [Subject of inter-pluri and transdisciplinary doctoral thesis. Mathematical (model) of algebra and matrix analysis in contamination of a „human specimen” with a virus (inframicrobial pathogen, including Covid-2019/SARS-CoV-2). Applications to create a resistant vaccine against it. (Multi-and inter-disciplinary dissertation topic. The mathematical algebraic and matrix model in the contamination of a human specimen with a virus)].

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations)

Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Covid -19, un virus despre care încă nu ştim mare lucru (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)

Din nou în pandemie (Corespondenţă de la H.E. HRH Lord Sir Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite)

Nota redacției

Cartea „Investigații Jurnalistice” dedicată Generalului Constantin – Bartolomeu Săvoiu. Cultură generală prin intermediul „faptului divers” din lumea contemporană franceză și internațională (marea criminalitate–crima organizată, terorism–jihadologie, crime de sânge, crime sexuale–kidnapping, crime economico–financiare, erori judiciare–revizuirea condamnărilor penale–repararea detenției și a erorilor judiciare). Lansarea cărții va avea loc la BCU (Bibliotreca Centrală Universitară) din București

Premieră mondială absolută: „Investigații jurnalistice în serial” Vol.10 (Educație și Învățământ). Subiecte de Teze de Masterat de Cercetare şi de Doctorat în Științe Sociale. Studiul fenomenelor socio–judiciare și economice cu ajutorul teorei haosului (Sisteme complexe) și a sistemelor formale (de tip Gödel)

Articolul precedentCât de sigur(ă) pe tine şi sincer(ă) eşti într-un interviu pentru o slujbă?
Articolul următorImagini umoristice dure, dar sincere, care reflectă realitatea în care trăim – în viziunea pictorului austriac Gerhard Haderer
Fizician teoretician și matematician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.