Acasă Investigații jurnalistice In memoriam Ziarul „Poliția Capitalei-955”. În serial. Selecție de articole (Thomas CSINTA...

In memoriam Ziarul „Poliția Capitalei-955”. În serial. Selecție de articole (Thomas CSINTA – atașat de presă), Partea IV. În căutarea şi restabilirea adevărului istoric. (Cine a ucis-o pe Agnès Le Roux, cu 43 de ani în urmă? Cine l-a ucis pe Pierre Quéméneur, cu 97 de ani în urmă? Erori judiciare oficioase – vieți distruse, bătălii judiciare fără sfârşit)

 

     Introducere

   Dosarul Agnelet – Misterioasa dispariţie a lui Agnès Le Roux

In memoriam Ziarul „Poliția Capitalei-955”. În serial. Selecție de articole (Thomas CSINTA – atașat de presă), Partea I. (Lucien Leger – Eliberarea celui mai vechi deținut din Europa, Emil Louis – Un „fidel discipol” al Marchizului de Saade, „Crimă” în numele legii – dreptul de a muri cu demnitate, Procesul Outreau – cel mai mare proces de pedofilie în Franța)

In memoriam Ziarul „Poliția Capitalei-955”. În serial. Selecție de articole (Thomas CSINTA – atașat de presă), Partea II. („Lista lui Schindler”, Medici teroriști, Centrul de modificare al comportamentului de la Tranquility Bay, Recluziune criminală cu viteza luminii)

In memoriam Ziarul „Poliția Capitalei-955”. În serial. Selecție de articole (Thomas CSINTA – atașat de presă), Partea III. (Philippe Maurice – „Pedeapsa cu moartea este o crimă”, „Omul care învins ghilotina”, Philippe Maurice – „De la ură la viață, dreptul de a fi liber”, Pedeapsa capitală, Ghilotina – „mașină umană și democratică” a terorii)

In memoriam Ziarul „Poliția Capitalei-955”. În serial. Selecție de articole (Thomas CSINTA – atașat de presă), Partea V. În căutarea şi restabilirea adevărului istoric. (Importanța și necesitatea armonizării legislației românești cu legislația UE, GIR- Lupa împotriva economiei subterane, O măsură de prevenire a insecurității și de reprimare a crimei organizate, Rezultate în reprimarea delincvenței, Poliția criminală în acțiune, Violența conjugală și reprimarea ei severă – o măsură a civilizației umane)

In memoriam Ziarul „Poliția Capitalei-955”. În serial. Selecție de articole (Thomas CSINTA – atașat de presă), Partea VI. În căutarea şi restabilirea adevărului istoric. (Remember Loïc Thetio: „Românul de pe Coasta Atlanticului. Omul pe care ni l-a trimis Dumnezeul”; Interviu cu Jacky Thévenot, IPA – International Police Association France)

In memoriam Ziarul „Poliția Capitalei-955”. În serial. Selecție de articole (Thomas CSINTA – atașat de presă), Partea VII. În căutarea şi restabilirea adevărului istoric. (Turismul sexual și Cyberpedofilia, Pirații economiei de piață, Franța noua patrie a falsificatorilor de bancnote, Șarpele cu două capete)

      Bibliografie selectivă

Carte de investigaţii jurnalistice din actualitatea internaţională. Cultură generală contemporană prin intermediul faptului divers (Thomas CSINTA)

Bibliografie generală

Dosarul criminal Agnès Le Roux – Jean-Maurice Agnelet. Un sfârșit dramatic. În căutarea adevărului istoric. (Le dossier criminel Agnès Le Roux- Jean-Maurice Agnelet. Une fin dramatique. En quête de vérité).

Dosarul criminal Seznec. Una dintre cele mai grave erori judiciare oficiose ale lumii contemporane. În căutarea adevărului istoric. (Le dossier criminel séculaire Seznec. L’une des plus graves erreurs judiciaires officieuses du monde contemporain. En quête de vérité)

 

Revizuirea condamnărilor penale în cadrul Justiției franceze. Incursiune în istoria marilor erori judiciare oficiale și oficioase ale procedurii penale criminale (Subiect de teză de doctorat în matematici aplicate în științe sociale, bazat pe teoria sistemelor complexe, teoria abstractă a categoriilor, teoria grafurilor și topologia rețelelor). Partea III (Sébastien-Benoît Antoine Peytel, Albert–Joseph–Pierre Bruneau, Joseph-Marie-Guillaume Seznec, Gabriel Thiennot si Raymond Mis)

Investigaţii Jurnalistice în serial. Volumele 4 și 5: „În umbra vieții” (Incursiune în istoria marii criminalități franceze contemporane)