Acasă Evenimente Ziaristul Viorel Patrichi: „Un submarin american a intrat în apele teritoriale ale...

Ziaristul Viorel Patrichi: „Un submarin american a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse, dar Pentagonul susține că submarinul american nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei”

Plagiatul în lumea contemporană (Plagiatul, boala copilăriei epigoniei. Responsabilitatea morală, răspunderea civilă și penală. Reforme structurale administrative și socio – juridice pentru combaterea cu eficacitate a plagiatului)

Subiect de teză de doctorat inter-pluri și transdisciplinar. Sisteme complexe. Formalismul (modelul) matematic al algebrei și analizei matriciale în contaminarea unui „human specimen” cu un virus (agent patogen inframicrobian, inclusiv, Covid-2019/SARS-CoV-2). Aplicații la crearea unui vaccin rezistent contra acestuia. [Subject of inter-pluri and transdisciplinary doctoral thesis. Mathematical (model) of algebra and matrix analysis in contamination of a „human specimen” with a virus (inframicrobial pathogen, including Covid-2019/SARS-CoV-2). Applications to create a resistant vaccine against it. (Multi-and inter-disciplinary dissertation topic. The mathematical algebraic and matrix model in the contamination of a human specimen with a virus)].

Mânie grea la Kremlin: un submarin american a pătruns în apele teritoriale rusești în regiunea Arhipelagului Kurilelor, iar rușii făceau și acolo niște manevre cu nave de luptă. Pentagonul a anunțat pentru agenția TASS că nu poate oferi detalii despre acest incident. Mai verifică, dar cunoaște acest incident cu submarinul atomic american din regiunea Kurilelor.

În dimineața de sâmbătă, Ministerul rus al Apărării l-a chemat la raport pe atașatul militar american din cauza situației provocate de submarinul nuclear american de tip Virginia, care a fost descoperit în zori în zona exercițiului planificat al Flotei Pacificului din apropierea insulei Urup din Arhipelagul Kurilelor. Reprezentantul Pentagonului a primit o notă de protest și I s-a transmis, de asemenea, că acțiunile submarinului sunt considerate o încălcare gravă a dreptului internațional: acțiunile provocatoare ale navei marinei americane au creat o amenințare la adresa securității naționale a Federației Ruse. Ministerul rus al Apărării a subliniat că insistă asupra necesității ca Washingtonul să ia măsuri pentru prevenirea unor astfel de situații în viitor și își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile posibile în marea sa teritorială pentru a asigura securitatea națională.

După depistarea submarinului, a fost transmis echipajului un mesaj vocal de avertisment subacvatic în rusă și engleză:Vă aflați în apele teritoriale ale Rusiei. Ieșiți la suprafață imediat!” Americanii au ignorat această cerere. În conformitate cu liniile directoare pentru protecția frontierei de stat a Federației Ruse în mediul subacvatic, echipajul fregatei Flotei Pacificului „Mareșalul Șapoșnikov” a folosit mijloace adecvate. Submarinul american a folosit un simulator autopropulsat pentru a dubla ținta pe mijloacele de control radar și acustic și a părăsit apele teritoriale rusești la viteză maximă. Detașamentul navelor Flotei Pacificului continuă exercițiile planificate, inclusiv monitorizarea mediului subacvatic pentru a preveni încălcările frontierei de stat a Federației Ruse. Asemenea șicane se întâmplă frecvent între militarii ruși și americani sau britanici. O eroare se poate produce oricând și încăierarea este posibilă, mai ales că Joe Biden a anunțat deja că Rusia va invada Ucraina săptămâna viitoare. Mai precis, pe 16 februarie. Fără să precizeze de unde știe, dacă nu cumva i-a spus chiar Putin. Iar pe ruși poți să-i găsești când vrei cu turbinca pe orice fus orar, numai să vrei…

Însă,…după cum a menționat Departamentul American al Apărării, submarinul s-a deplasat numai prin apele internaționale din regiunea Kurilelor și nu a trecut granițele maritime ale Federației Ruse. Cum noi ne-am obișnuit ca marile puteri să spună adevărul și numai adevărul, am tras concluzia că și americanii au dreptate, la fel ca rușii. Întrebarea la care nu am găsit încă răspuns este: Când?…Pretențiile Rusiei conform cărora desfășurăm operațiuni în apele sale teritoriale nu sunt adevărate”, a declarat Kyle Raines, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Indo-Pacific al SUA, pentru TASS sâmbătă. „Nu voi preciza locația specifică a submarinelor noastre, dar noi efectuăm zboruri și operațiuni maritime în siguranță în apele internaționale”, a adăugat el.

În dimineața de sâmbătă, Ministerul rus al Apărării l-a chemat la raport pe atașatul militar american din cauza situației provocate de submarinul nuclear american de tip Virginia, care a fost descoperit în zori în zona exercițiului planificat al Flotei Pacificului din apropierea insulei Urup din Arhipelagul Kurilelor. Reprezentantul Pentagonului a primit o notă de protest și i s-a transmis, de asemenea, că acțiunile submarinului sunt considerate o încălcare gravă a dreptului internațional: acțiunile provocatoare ale navei marinei americane au creat o amenințare la adresa securității naționale a Federației Ruse. Ministerul rus al Apărării a subliniat că insistă asupra necesității ca Washingtonul să ia măsuri pentru prevenirea unor astfel de situații în viitor și își rezervă dreptul de a întreprinde toate măsurile posibile în marea sa teritorială pentru a asigura securitatea națională.

După depistarea submarinului, a fost transmis echipajului un mesaj vocal de avertisment subacvatic în rusă și engleză: „Vă aflați în apele teritoriale ale Rusiei. Ieșiți la suprafață imediat!” Americanii au ignorat această cerere. În conformitate cu liniile directoare pentru protecția frontierei de stat a Federației Ruse în mediul subacvatic, echipajul fregatei Flotei Pacificului „Mareșalul Șapoșnikov” a folosit mijloace adecvate. Submarinul american a folosit un simulator autopropulsat pentru a dubla ținta pe mijloacele de control radar și acustic și a părăsit apele teritoriale rusești la viteză maximă. Detașamentul navelor Flotei Pacificului continuă exercițiile planificate, inclusiv monitorizarea mediului subacvatic pentru a preveni încălcările frontierei de stat a Federației Ruse.

Notă. A se vedea și articolele asociate

Interviu cu Viorel Patrichi (membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – UZPR)

Nota redacției

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.