Acasă Supliment Cultural Soluții pentru România – Doctrina salvării poporului român și soluționarea crizelor sistemice...

Soluții pentru România – Doctrina salvării poporului român și soluționarea crizelor sistemice din România (Corespondență de la scriitorul Ștefan Dumitrescu propus pentru Premiul Nobel)

Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose!Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events. The principles that will be at the basis of this publication are: a) Democracy cannot exist without opposition, b) Elected representatives are our representatives and not our masters, c) Criticism fosters progress, d) Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

„Cu recunoștință, cu prețuire enormă și cu cele mai bune urări de sfintele Paște, D-le Redactor șef Thomas Csinta.

În primul rând vă spun că nu am cuvinte să vă mulțumesc. Am lipsit o săptămână din București și când am revenit acasă și am deschis computerul am rămas uimit de articolul, articolele pe care mi le dedicați, în revista dumneavoastră extraordinară, Jurnalul Bucureștiului. Vă sunt profund recunoscător, am fost emoționat.

În al doilea rând vă felicit pentru revista pe care o creați de ani de zile, pentru activitatea dumneavoastră complexă în slujba Omului, a românilor. Pentru harul extraordinar (pe care l-am văzut doar la fratele meu Alexandru Cetățeanu, Președintele Asociației Scriitorilor din America de Nord și Directorul revistei „Destine literare”) pe care vi l-a dăruit Dumnezeu, acela de a aduna în jurul dumneavoastră mari valori, de a le da prilejul, de a le ajuta să creeze și de a le face cunoscute. Toate acestea în slujba Binelui, a Omului. Vă rog să mă credeți aveți toată admirația și recunoștința mea. Sunt rari oamenii aceștia.

Directorul Revistei ˝Destine literare˝ din Canada, împlinește 74 de ani

Fiindu-vă profund recunoscător mi-aș dori și eu la rândul meu să vă ajut. La bine trebuie să răspunzi cu un bine și mai mare. Aș fi onorat dacă aș face parte din grupul dumneavoastră de lucru, dacă mi-aș pune energia și darurile dăruite de Domnul în slujba oamenilor, a românilor, așa cum faceți dumneavoastră. Aștept de la dumneavoastră să-mi spuneți cum pot să contribui și eu la Binele pentru care dumneavoastră lucrați de ani de zile, pentru că îmi doresc să fiu alături de dumneavoastră, cu puținele mele forțe, să colaborăm.

Încă o dată vă mulțumesc pentru articolele, cuvintele prin care revista dumneavoastră m-a făcut și mai cunoscut. Vă doresc dumneavoastră și colaboratorilor dvs mari și multe succese, realizări importante. Sărbători fericite de Paște dumneavoastră, familiei, și colaboratorilor. Fie ca Domnul să ne ajute să colaborăm mult timp, să ne ajute să facem cât mai mult bine și să dăruim semenilor noștri în această existență cât mai multă iubire. Doamne ajută! Cu drag ! Cu recunoștință, cu prețuire, cu admirație al dumneavoastră profesorul Ștefan Dumitrescu. (1 mai 2024 Popești Leordeni)

„Mare mi-a fost bucuria când revenind în ţară la sfârşitul anului 2014 am găsit în librăria Eminescu 4 cărţi semnate de Ştefan Dumitrescu. Este vorba de romanele: „Feodor Mihailovici Dostoievski s-a sinucis la Bucureşti”, „Prea adânc m-ai rănit , femeie!”, „Marea Dragoste”, şi de cartea de critică socială, filozofică, politică, sau mai bine zis de Eseul, sau de Monografia dedicată celor Doi Mari Dizidenţi şi Scriitori, Ioan Crişan şi Paul Goma.(…) Romanul „Feodor Mihailovici Dostoievski s-a sinucis la Bucureşti”, este cea mai profundă meditaţie asupra istoriei poporului român şi a sufletului românesc…După lectură cititorul rămâne cu adevărat năucit, având nevoie de timp pentru a-şi reveni, pentru a-şi aduna gândurile, pentru a lăsa informaţia conţinută de universul românesc să se sedimenteze în fiinţa lui. De departe romanul acesta este unul dintre marile romane ale secolului XX. Este cu mult deasupra romanelor lui Garcia Marquez sau Varga Lyosa, sau ale mai bătrânului Thomas Mann. Romanul acesta este de departe un roman de talie internaţională, care ar fi best-seller pe marile pieţe internaţionale de carte dacă ar fi tradus şi publicat în străinătate. (…) Romanul nu se poate povesti pentru că este un roman parabolă, metaforă, o constelaţie de motive epico-filozofice care comunică între ele, dându-i romanului o arhitectură complexă polisemantică şi polifonică. (…). Ce păcat că unii critici din România tac (aşa suntem noi, românii, când este vorba să ne recunoaştem valorile. Ce ruşine !) şi nu mediatizează romanul, nu-l interpretează, nu se apleacă asupra lui. După lectura, a doua lectură a romanului lui Dostoievski, am fost desigur curios să văd dacă şi celelalte două romane se ridică la înălţimea lui. Aşa că următorul roman lecturat a fost „Marea Dragoste”. Tot un roman de dragoste ca şi romanul „Feodor Mihailovici Dostoievski s-a sinucis la Bucureşti” (care este în primul rând un roman de dragoste) şi tot un roman dostoievskian, pe care nu-l mai laşi din mână. Cele trei romane lecturate de noi, unul după altul, şi care realmente ne-au cutremurat (au un efect teribil asupra psihologiei lectorului) sunt romane dostoievskiene, pentru că dacă Dostoievski se foloseşte de evenimentul teribil, care este crima săvârşită de un personaj asupra altui personaj, şi care declanşează trăirile filmice ale personajului principal, prilej cu care autorul pătrunde în profunzimile sufletului slav, al sufletului omenesc, Ştefan Dumitrescu utilizează o altă fereastră, poartă pentru a intra în profunzimea şi vastitatea universului omenesc interior, şi aceea este Dragostea.

Scriitorul Ștefan Dumitrescu,  care de-a lungul a peste cinci decenii a dat dovada unei creativități prodigioase și a unor inspirații geniale, este autorul a zeci de volume de opere literare (romane, piese de teatru, poezii, eseuri), dar a deschis noi orizonturi și în științele socio-umane (a pus bazele mai multor noi științe).

La mulți ani, scriitorului Ștefan Dumitrescu – membru ASRA!

Este membru al Uniunii Scriitorilor și a fost propus pentru Premiului Nobel pentru literatură. A fost elogiat pentru activitatea sa mari personalități între care și Nichita Stănescu, Marin Preda, Adrian Păunescu, Ana Blandiana,Ștefan Răgălie (directorul Institutului de Cercetări Economice al Academiei),  prof. univ. dr. Marius Băcescu sau ambasadorul Constantin Lupeanu. I s-a spus că trăiește într-o țară prea mică, în care valorile sunt invidiate și distruse și i s-a recomandat să emigreze în Occident (Franța, SUA, etc.), unde ar fi mult mai apreciat decât în țara natală.

Ștefan Dumitrescu a ales să rămână acasă și, într-adevăr, forurile culturale și științifice din România i-au ignorat cu obstinație numeroasele contribuții originale, iar pentru marele public a rămas aproape necunoscut. În ceea ce privește soluționarea crizelor sistemice din România, dl. Dumitrescu oferă metode foarte elaborate și aplicate, gata de a fi puse în practică de o eventuală nouă administrație a țării, o conducere care să fie una a adevăraților patrioți. Emisiunea a fost difuzată în direct de Televiziunea Global News în data de 18 aprilie 2024.

Ștefan Dumitrescu-Doctrina salvării poporului român

Născut la jumătatea secolului XX, la 24 aprilie 1950 (în aceeaşi zi cu Friedrich Schiller, cu Theodor Palady, cu scriitorul rus Vladimir Nabocov, în imediata apropiere a zilei de naştere a lui Shachespeare, 23 aprilie, semn că intervalul acesta zodiacal este foarte bun pentru literatură, pentru cultură) în comuna Valea Mare, în sudul judeţului Vâlcea, îi place să citească, lectura fiind marele dar al lui Dumnezeu şi marea sa bucurie, citeşte enorm. Va fi toată viaţa însetat de cunoaştere, de creaţie, de răspunsurile la marile probleme ale existenţei umane. Urmează Facultatea de Filozofie din Bucureşti, între anii 1969-1973. Visul lui a fost ca după absolvirea Facultăţii să devină gazetar, un mare gazetar ca Eminescu, Octavian Goga, Pamfil Şeicaru (care apare ca personaj în romanul său „Delirul”, vol II, apărut în anul 2004, la Editura Fortuna, continuare la romanul lui Marin Preda, „Delirul”, vol I). Visul acesta va rămâne un vis, pentru că în actuala conjunctură când presa a devenit una comercială şi de scandal, când nimeni nu se mai interesează de ţară, de destinul nostru istoric, este aproape imposibil să fii un mare gazetar.

Comunicat OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite). Prezența Amiralului (rt) Florentin Scalețchi (președinte – fondator al OADO) și a Jurnalistului de investigații criminale Thomas Csinta (atașat de presă al OADO) la evenimente cu caracter național și internațional cu ocazia zilei de 23 Aprilie (Ziua internațională a Cărții și a Drepturilor de autor)

ȘTEFAN DUMITRESCU – STÂLP DE ÎNȚELEPCIUNE ȘI FRUMUSEȚE

Realizatorul emisiunii este Marvin Atudorei (doctor în Filosofie, scriitor și președintele asociației Forumul Țărilor Ne-Aliniate din România) care urmărește, ca prin activitatea sa, să devoaleze uriașa manipulare prin care „elitele” politice, academice, mediatice ale lumii induc opiniei publice imaginea unei False Realități. Marvin consideră că soluția esențială de ieșire din hipnoza colectivă ce sclavizează populația este ridicarea nivelului general de conștiință. O contribuție importantă a lui Marvin Atudorei pe direcția oferirii unei înțelegeri mai obiective a relațiilor internaționale este lucrarea sa Planurile Americii pentru Hegemonia Mondială”, publicată atât în limba română, cât și în engleză.

„O ţară în văile cosmice ale căreia înfloresc păsări, al cărui cer este susţinut de corul fecioarelor, ale cărei steaguri sunt sufletele strămoşilor plecaţi la luptă, o ţară halucinantă, un pământ cântător şi orbit de lumină proslăveşte în versurile sale recente Ştefan Dumitrescu, poet straniu, cu sufletul lansat riscant, punte peste prăpastia lirică, căreia nu i se cunoaşte ţărmul de dincolo. Spun că această lansare este curajoasă şi riscantă pentru că ea se produce în afara drumurilor bătătorite ale poeziei, pentru că Ştefan Dumitrescu nu versifică frumos şi cu talent în cadrele unui lirism ştiut sau bănuit numai, ci îşi creează propriile sale cadre, propriile sale sisteme de referinţă. Fiecare dintre poeziile sale este o deschidere către o lume creată de el, o lume în care păsările umblă înarmate şi se cântă din ruine ca din fluiere. Talent în afara oricărei îndoieli, spirit neliniştit şi în continuă ardere, autor de eseuri reinterpretând miturile şi de poeme reclădind universul, Ştefan Dumitrescu este un poet mai dur, mai abrupt, mai supus suferinţei şi neliniştii, decât limpedele Dan Verona, dar la fel de cert, la fel de Adevărat” . (Ana Blandiana, revista Amfiteatrul, nr I2, 1971)

Între anii 1971 şi 2000 Ştefan Dumitrescu a scris peste 50 sau 60 de piese de teatru, dintre care peste 30 de piese de teatru de valoare europeană, mari piese de teatru ale secolului XX. Cine va citi aceste piese se va convinge de lucrul acesta. A dat o operă dramaturgică (piese de teatru) cu mult mai vastă şi valoroasă decât a lui Matei Vişniec, pe care toată lumea îl ia în braţe. A dat o operă dramatrugică mai importantă, mai valoroasă şi mai bogată decât a lui Albert Camus, a lui Jean-Paul Sartre, a lui Dario Foo sau Tennesse Williamss. De aceea este posibil ca Ştefan Dumitrescu să fii dat una dintre cele mai mari opere dramaturgice ale secolului XX.

Interviu cu Ştefan Dumitrescu, scriitorul român propus pentru premiul Nobel

Cărțile scriitorului Stefan Dumitrescu pe Amazon (extras)

Nota redacției

Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…

„Viitorul cărții și al suporturilor de carte” la CRIFST (Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii) – DIS (Divizia de Istoria Științei) de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autori

Prezentarea (recenzia) cărții „Analiza geopolitică și securitară a Orientului Mijlociu. Studiu științific.” – autor Alba Iulia Catrinel Popescu (prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului, redactor șef al Revistei „Academica” și redactor șef adj. al revistelor „Cunoașterea științifică”, „Intelligence Info”, „Studii și Comunicări” și „Noesis” ale CRIFST al Academiei Române, membru al Academiei Germano – Române și al Academiei Oamenilor de Știință din Româmia, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Conferința CRIFST (Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii) a Academiei Române. „Impactul AI, din perspectiva binomului foucaultian episteme – techne” (Prof. dr. Narcis Zărnescu, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului, membru titular al CRIFST, redactor șef al revistei „Academica”, redactor șef Adjunct al revistei de Sudii și comunicări și al revistei Noesis al CRIFST, secretar științific al Secției X– Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR–Academia Oamenilor de Știință din România, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

ICR Stockholm – Marea retrospectivă a picturii românești contemporane din colecțiile asociației franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (aflată sub președinția eruditului promotor de artă vizuală Michel Gavaza)

Cronologie Biblică, în sinteză, pe înțelesul tuturor. Partea 1 (Corespondență de la Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița, economist, filosof și scriitor)

Istoria o scriu temerarii, nu epigonii – Corespondența mea privată cu compatriotul meu (francez), fostul funcționar de Poliție și membru IPA (International Police Association – France), Loïc Thétio („Românul de pe Coasta Atlanticului”, „Omul pe care ni l-a trimis Dumnezeul”) – angajați profund în ajutoarele umanitare și în slujba adevărului istoric (de 33 de ani)

Supradotarea – o condiție psihologică specială. Evaluare la Leonardo School – Centrul Gifted Education din București (partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului și al CUFR – Centre of French Graduate and Postgraduate advice – education – research & developement, Paris–Bucharest)

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 1). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Le dossier criminel Matthieu Moulinas. Étude de la criminalité sexuelle juvénile (par le biais des MASS – Mathématiques Appliques). Dosarul criminal Matthieu Moulinas (criminal sexual minor recidivist, condamnat la închisoare pe viață). Subiect de teză de doctorat – Studiul criminalității sexuale juvenile cu ajutorul MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale – Sistemele complexe, Fornale și Fractali – prof. univ. dr. Thomas CSINTA, jurnalist de investigații criminale, atașat de presă al OADO – Națiunile Unite, detașat permanent la Curțile cu Jurați ale Tribunalelor Judiciare franceze)

Mesajul politic al G-ralului de armată, profesor universitar Mircea Chelaru (deputat AUR al județului Argeș) câtre națiunea Română

Prietenul nostru de suflet, Mihai Căldăraru (Director Executiv Adjunct Protecție Socială a DGAS România – AEDOPS România) – „omul mic cu suflet mare”, premiat de Ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui – 2024, iar prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, susținător al Galei, distins cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Apollonia din Iași și implicit, cu cel de „Cetățean de Onoare” al Târgu’ Ieșilor

Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru

„Art Basel Miami” – Săptămâna Artei în Miami (Corespondență de la artista vizuală Paula Craioveanu – „regina amazoanelor plasticii românești” din Miami – Florida, SUA)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: Blaga și „gândirea evreiască”

„Arta, pentru a fi cunoscută trebuie să circule”. Eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, din nou în România

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (Die Geschichte der rumänischen Lyrik) de la începuturi și până astăzi, a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra