Acasă Evenimente cultural tehnico - științifice Aproape 4000 de copii și adulți au participat la atelierele de educație...

Aproape 4000 de copii și adulți au participat la atelierele de educație de la „Festivalul Copilăriei EduFortress 2023 – Cetatea de Scaun a Sucevei” (cu Jurnalul Bucureștiului)

Clasicul și modernul și-au dat mâna în a le oferi copiilor, tinerilor și familiilor lor perspectiva unor noi moduri de învățare, bazate pe joacă, spirit de echipă, puterea poveștilor, terapie și dezvoltare prin artă, combinate cu ateliere de tehnologie. Educația analogă și cea digitală s-au împletit în mod inspirat, în cadrul a peste 70 de ateliere de învățare organizate de Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională EduMax, în cadrul proiectului Generația TehnoWorld. EduFortress 2023–Childhood Festival –Generația Tehnoworld a beneficiat de parteneriatul cu Muzeul Național al Bucovinei. 

Ziua Internațională a Copilului petrecută de copii, adolescenți și adulți în Cetatea de Scaun a Sucevei demonstrează valoarea educației non-formale în viața elevilor din România. Chiar dacă nu e soluția completă la problemele sistemului de educație formală, poate oferi răspunsuri și soluții la numeroasele limitări cu care se confruntă școala de azi. „Toți am fost copii și așa cum știm, copilăria pune primele însemne pe comportamentul, obiceiurile și atitudinile noastre, de aceea a fost o provocare să organizăm Festivalul Copilăriei EduFortress-Childhood Festival la Cetatea Sucevei și să stabilim un echilibru între educație și distracție”, a declarat, în numele echipei de la EduMax, profesoara Elena-Manuela David, coordonatoarea proiectului Generația TehnoWorld.

EduFortress-Childhood Festival 2023–Generația TehnoWorld este un eveniment dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, care reunește artiști, animatori socio-educativi, oameni implicați civic și colaboratori entuziaști, care au oferit participanților o varietate de 70 de ateliere interactive în care creativitatea, logica, susținerea emoțională, comunicarea în limba engleză, storytellingul, dezvoltarea abilităților de viață și spirit civic, învățarea experiențială, rezolvarea de probleme, dezvoltarea personală, gestionarea stresului, parentingul, robotica, învățarea cu ochelarii VR, elementele de programare și siguranță cibernetică, atelierele de reportaje TV, teatrul, jocurile  logice și de strategie, sportul, desenul, pictura, muzica, tehnicile de lucru manual, elementele de prim ajutor, lectura, conversațiile de business și leadership, elementele de etichetă, grădinăritul și dansul au oferit experiențe de învățare utile și distractive. 

Printre invitații de seamă se numără maestrul Mihai Pînzaru Pim, actorul, regizorul și percuționistul Orlando Petriceanu, Maria și Gabriela Teișanu care au regizat un moment în memoria compozitorului bucovinean Ciprian Porumbescu. Atelierele susținute de acești artiști au fost asaltate de copii, ceea ce demonstrează că arta și spectacolul de calitate rămân un pilon de bază în educație.

EduFortress 2023–Childhood Festival Generația TehnoWorld este un proiect dedicat comunității de copii și părinți din zona județului Suceava, susținut de compania TehnoWorld. Participarea la ateliere a fost gratuită și deschisă tuturor vizitatorilor pe baza biletului de intrare în Cetatea Sucevei. La festival au participat și 200 de invitați din zona Fălticeni, 300 de copii din zone defavorizate și alți 30 de copii cu cerințe educaționale speciale. 

Parteneri educaționali: Muzeul Național al Bucovinei, British Council, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Librăriile Alexandria, Fundația Dana Voiculescu pentru Solidaritate, Ryma Youth Asociation, Centrul Pas cu Pas, Aripi în Europa, Hope For Humanity, Open Hands Charity, Logiscool, Fundația Umanitară Assist, Clever Children, Young Engineers, Avestim Cyber Security, Creative Engineering Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Alianța Franceză, Joacademia, AM Leadership Academy, InBusiness, Daniela Palade Teodorescu Communication, Pixeda, Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, Trupa Foli, Suceava Culturală, Decathlon, Sport for All Suceava Association, Centrul Educațional Sofia, Interact Suceava-Bucovina, LEO Bucovina, Asociația Ciprian Porumbescu, Ambu-Life, Smarty Kids, Bucovina Dance Studio. Parteneri media: Intermedia TV, VIVA FM, VIVA Kids, Monitorul de Suceava, Bucowina Plus, Kiss FM.

Creatori de ateliere: Mihai Pînzaru Pim (portrete), Izabela Tabarcea și Maria Ciobanu (pictură animale 3D, măști, pictură pe ghivece și material textil), atelierele de storytelling organizate de British Council și simulări examene Cambridge organizate de Edumax,Atelier de Mozaic–Cătălina Stanciu, Dana Postolache (mindfulness și flori în ghivece), Maria Teișanu și Gabriela Teișanu–Atelier „Ciprian Porumbescu și Berta Gorgon”, Nicoleta Cheler–păpuși croșetate, Orlando Petriceanu–percuție, ritmuri și boomwakere, Ramona Petriceanu Cutină și Narcisa Marian (teatru) Georgiana Prisăcari (bijuterii handmade), Bobby Stroe (muzică și turism), Dragoș Bucătariu (solist), Elena Manuela David (matematică și storytelling, jocuri logice și strategie), Monica Prisăcaru (atelier reportaje radio-TV), Irina Biciușcă (jocuri sportive), Florina Isachievici (aritmetică mentală), ateliere de joc și joacă, de dans, de baloane colorate, de fotografii, de hardware și software personalizate (de roboți, robotică, ochelari VR, siguranță cibernetică), de împletit codițe și brățari, de prim ajutor, de autonomie în învățare, origami, comunicare, quilling, ateliere de cântece ucrainiene

Echipa de organizare: Laura Salciuc, Dana Postolache, Șerban Flavius Oșlobanu, Anca Vranău, Bianca Petrescu, Elena Manuela David și echipa de voluntari ai Asociației EduMax, precum și voluntarii invitați de partenerii evenimentului.

Programul activităților, denumirile atelierelor și trainerilor

Articole asociate

Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului & „Ziua Internațională a Copilului” sărbătorită la MNIR (Muzeul Național de Istorie a României, partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului) cu ateliere de tip vânătoare de comori și ghidaje interactive

Ziua Copilului sărbătorită la Centrul de plasament „Sfântul Nicolae” din București la inițiativa lui Mihai Căldăraru, Director Executiv Adjunct Protecție Socială al DGAS (Direcția Generală de Asistență Socială) România 

Mesajul lui Mihai Căldăraru, Director general al DGAS (Direcția Generală de Asistență Socială) către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (sectoarele 1- 6 București), Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, Copii și Adopții, respectiv, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Vâlcea

Nota redacției

In memoriam Joe Banyay. Gizeh Temple – Shriners masonic society & Shriners Hospitals for children

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 3)

Tenisul politic & Valery, artistă cu sclipiri de geniu (de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, cel mai prolific autor român în viață)

The 25th World Coference of TARS (Tourism and Rural Space in National and International Context). A 25-a Conferință Internaţională de Turism și spațiu rural în context național și internațional – Vatra Dornei. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea și Timpul – parteneri media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)