Acasă Agricultură & Industrie Ecologice Avisol – îngrășământ organic (integral românesc) și utilizarea lui pentru parcele agricole,...

Avisol – îngrășământ organic (integral românesc) și utilizarea lui pentru parcele agricole, livezi grădini sau solarii, terenuri de golf sau peluze

Efectuate corect și la timp, fertilizările au rolul de a oferi solului substanțele nutritive necesare pentru creșterea în ritm accelerat a plantelor, după dezmorțirea din sezonul rece. Nenumăratele studii recente arătat că îngrășămintele chimice folosite în agricultura intensivă sunt nocive pentru sănătatea umană și animală. Prin urmare, îngrășămintele organice ar trebui să ia pe cât posibil locul, ori de câte ori se poate, îngrășămintelor chimice. Dar ce câștigi atunci când folosești îngrășămintele organice? Ce aventaje ai? Sunt ele greu de aplicat? Ne-au lămurit specialiștii fermei Aviputna, creatoarea și furnizoarea îngrășământului organic Avisol:

În ultimele decenii au revenit în forță  îngrășămintele organice și sunt cel mai puternic trend în agricultură la ora actuală! De ce? Răspunsul este simplu. Pentru că s-a dovedit că cele chimice nu permit obținerea unei producții sănătoase, îmbâcsesc și intoxică mediul. Pe cale de consecință, cel mai rău lucru pe care îl fac este acela că afectează profund sănătatea umană. Acesta este motivul pentru care, din pasiune pentru hrana sănătoasă și pentru a oferi pieței un produs curat, natural, am creat Avisol, îngrășământ natural, capabil să îndeplinească toate cerințele  europene pentru agricultură organică. Calitățile gunoiului de pasăre pentru fertilizarea solului sunt binecunoscute din vremuri străvechi, când era folosit pentru abundența substanțelor sale nutritive, precum zinc, cupru, fier, potasiu, mangan, magneziu, fosfor. De la prezervarea acestei bogății organice am plecat noi când am dorit crearea produsului Avisol. Acesta nu este însă identic cu cel folosit de strămoșii noștri, ci mult îmbunătățit din punct de vedere fizico-chimic și realizat în așa fel încât să ofere numai avantaje.

Trebuie remarcat că Avisol nu comportă nici un risc să ardă solul dacă e aplicat corect, nefiind acid așa cum se știe că este gunoiul de pasăre aplicat ca atare.Are un ph de 7,4,  obținut ca urmare a unui proces de fermentare aerobă de 10-14 zile la 70 de grade și apoi unui proces de uscare, timp de încă 15 zile. În urma fermentării, amoniacul este eliminat și captat în bazine speciale în care se află bacteriile ce se hrănesc cu această substanță. Astfel dispare principalul neajuns la care ne refeream mai sus și anume aciditatea.În plus,  nu conține adaosuri chimice sau naturale, paie sau rumeguș! Avisol se descompune treptat fiind prezentat sub formă de granule în 3 categorii, granularea rezultând în mod natural din fermentarea și răvășirea permanentă a dejecției. Prin urmare, absolut toți agricultorii profesioniști sau amatori care vor produse organice sau întreținerea curată, naturală a solurilor pot folosi Avisol, de la cei care dețin parcele agricole, livezi grădini sau solarii, până la cei care îngrijesc terenuri de golf, peluze, etc. Îngrășământul nostru bio-organic, fermentat natural, unic prin calitate în România, poate fi comandat online de  la Emag ori de la Dedeman sau direct de la ferma Aviputna SRL. Clienții care doresc lămuriri suplimentare le pot obține direct de la specialiștii noștri, adresând coordonate de contact de mai sus.”

Nota redacției

Gabriel Grama revine pe pământ românesc. Corespondență (text & foto) – de la Mihai Vasile – Sângealb (publicist și fotograf, senior editor al Jurnalului Bucureștiului, membru al AJTR – Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România)

Ziua Națională a Franței. Măsuri drastice din partea autorităților franceze (centrale și locale) după moartea adolescentului franco – algerian Nahel Merzouk la Nanterre (Métropole du Grand Paris)

Drama de pe Bulevardul La Défense de la Nanterre (Métropole du Grand Paris). Moartea adolescentului franco – algerian Nahel (Naël) Merzouk – o crimă (asasinat) cu caracter rasial (conform organizațiilor musulmane și ale drepturilor omului) sau legitimă apărare din parte polițistului – motociclist Florian Menesplier (conform sindicatelor de poliție și organizațiilor de extremă dreaptă)? Consecințele evenimentului dramatic. În căutarea adevărului istoric.

Muzeul muntelui de la poalele masivului Parâng – un muzeu la înălţime (Corespondență de la Mihai Vasile – Sângealb, publicist, senior editor al Jurnalului Bucureștiului, membru al AJTR – Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România)

„USR (Uniunea Scriitorilor din România) se autosuspendă” și „Singurătatea valorii” (fragnente din cartea „Istoria literaturii neînregimente” a lui Dr. Grid Modorcea, scriitor și cineast, „cel mai important” și cel mai prolific autor în viață) dedicat poetului, eseistului și traducătorului trilingv Dr. Christian W. Schenk (corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului)

„Masoneria trebuie să slujească România” (Corespondență de la Dr. Grid Modorcea, scriitor și cineast, cel mai prolific autor român în viață)

Cours Prépa (CPGE – MPSI – 6). Subiecte de fizică specială pregătitoare pentru concursurile de admitere în sistemul (ultra)elitist al școlilor superioare franceze de înalte studii inginerești (Grandes écoles d’ingénieurs). Electrostatică – Electricitate („Levitație prin interacțiune electrostatică”, „Reglarea automată a temperaturii, utilizarea unei termistanțe”, „Filtru cu structură Rauch”)

Cours Prépa (CPGE – MPSI – 10). Subiecte de matematici generale (superioare & speciale) pregătitoare pentru concursurile de admitere în sistemul (ultra)elitist al școlilor superioare franceze de înalte studii inginerești (Grandes écoles d’ingénieurs). Grupuri simetrice (enunțuri & soluții)

Nume și titluri ale Bibliei (Corespondență de la Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița, economist, filosof și scriitor)

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 4 și integral)

Rinocerul: „Batalionul de elită din Istoria literaturii neînregimentate a celui mai prolific scriitor român ‒ Grid Modorcea” (corespondent permanent și membru al Staff-ului Jurnalului Bucureștiului)

„Excesele românismului” și „Seriozitatea lui Eminescu” (fragnente din cartea „Istoria literaturii neînregimente” a lui Dr. Grid Modorcea, scriitor și cineast, „cel mai important” și cel mai prolific autor în viață) dedicat Simonei Lazăr – Țigău (poet, prozator, eseist, jurnalist și eminescolog, bibliotecarul casei de cultură „Carmen Sylva” din Sinaia, corespondentul Jurnalului Bucureștiului)

Interviul realizat pe tema asasinării profesorului Ioan Petru Culianu, în cadrul emisiunii „Dezbaterea de luni” (RadioPunctLondra), de către Geo Scripcariu (realizator – corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului), cu jurnalistul Petre M. Iancu

„AI sau A nu I?”, Editorial – Revista de Cultură „Curtea de la Argeș” (Corespondență de la Acad. Gheorghe Păun – Redactor șef)

Muzeul muntelui de la poalele masivului Parâng – un muzeu la înălţime (Corespondență de la Mihai Vasile – Sângealb, publicist, senior editor al Jurnalului Bucureștiului, membru al AJTR – Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România)

Sociologia matematică și rolul ei în structurile de date ale noii ordini mondiale. „Mecanica socială” a Acad. prof. Spiru Haret – precursor al (psiho)sociologiei matematice (dedicat Generalului Bartolomeu – Constantin Săvoiu, Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române 1880)

Cu nostalgie, Sri Lanka – fosta insulă Ceylon, „Insula surâsului și a pietrei lunii”

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)