Acasă Carte In Memoriam Joe Banyay (1920-2020).

In Memoriam Joe Banyay (1920-2020).

Thomas CSINTA, Scientist and research professor of Applied Mathematics in Engeneering and Social-Economic Sciences, Franța (Le Parisien)

In memoriam Joe Banyay (1920-1997 & 1920-2020)

Dedic această carte memoriei unchiului meu Joe Banyay, absolvent al Academiei Tehnice Militare din Viena (Austria), fost membru în Consiliul de Administrație al Companiei Alcan (din 2007, Rio Tinto Alcan) și Senator de British Columbia (Canada), care angajat în Wermacht, sub comandă lui Erwin-Johannes-Eugen Rommel („Der Wüstenfuchs/Vulpea Deșertului”) în cel de-al Doilea Război Mondial, a luptat alături de acesta în Nordul Africii (Magreb) și care la sfârsitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 m-a introdus în haosul  labrintului  social-politic și economic al Statelor Unite Mexicane (de care era profund atașat), o  imensă „gaură neagră” în Noua Ordine Mondială, care  din punct de vedere semiotic, nu respectă reguli și nici principii, în care „corupția generalizată în cadrul instituțiilor guvernamentale, precum și legăturile acestora cu organizațiile criminale de narcotraficanți și kidnapping, fac din acestea o lume aparte, fără limite, imposibil de gestionat, indiferent de culoarea politică, respectiv, de credința leaderilor politici care sunt și care, ulterior,  vor veni la putere!“.

[A se vedea pentru detalii articolul autorului]

Infierno mexicano! (Corespondență interzisă din Ciudat de Mexico – Thomas CSINTA)

Florence Cassez: „Esta libre, pero no es inocente”! Anchetă în Mexic. Dezvăluiri. Redeschidera dosarului criminal în civil. Despăgubiri (daune materiale și morale) în valoare de 30M€.

„Adios Amigos”. Guerreros Unidos. Masacrul de la Școala Normală Rurală „Raul Isidro Burgos”. Complement de anchetă. (Corespondență din Ciudat de Mexico)

Notă: Joe Banyay (care, din nefericire, nu a avut copii) a fost și un important membru al Organizației filantrope Gizeh Shriners of British Columbia & Yukon (care oferă copiilor, îngrijiri medicale, indiferent de rasă, credință, religie, sex si posibilități materiale) și, evident, un permanent susținător financiar (sponsor) al Shriners Internațional. De-a lungul anilor (1990-1997), am avut ocazia să particip, alături de el, la o serie de manifestați cultural-artistice ale membrilor acesteia și să cunosc oameni importanți care au jucat un rol fundamental atât în diferite organizații masonice cât și politice, în special, ale provinciei Columbia Britanică. Dar tot prin intermediul lui, am intrat în contact si cu o „lume paralelă“, pe care el o detesta. Cu o serie de  „cuiburi” (celule)-adevărate „focare de infecție intelectuală”, adepte ale idelologiei naziste (și neonaziste), ale căror membri degenerați, într-o mare majoritate de cazuri, foști fideli (sau discipoli) ai lui Hitler (refugiați în Canada după cel de-al 2-lea Război Mondial) încercau cu disperare resuscitarea „epavei” celui de-al 3-lea Reich, blestemat pentru lugubrele sale idei și atrocitățile comise contra poporului evreu și a altor „rase inferioare” sau contra comuniștilor și homosexualilor.