Acasă IT-Tehnologia informației cu aplicații în economie Platforma social media „Luive” – prima rețea socială monetizabilă fără reclame din...

Platforma social media „Luive” – prima rețea socială monetizabilă fără reclame din lume

Cu o investiție inițială de 0,5 Mil €, echipa condusă de Vlad Brătilă, Eduard Deaconu și NeoVisionDev a creat Luive, o platformă social media care îi ajută pe creatorii de conținut să își împărtășească conținutul și să obțină venituri din vizualizări. Versiunea Alpha (α) a platformei a fost lansată în sand box de la începutul anului 2020, iar ulterior, în septembrie 2020, a fost publicată și versiunea Beta. Cu peste 170.000 de conturi deja înregistrate, creatorii platformei plănuiesc ieșirea din vresiune Beta (β) pentru luna iunie a acestui an.

Nota redacției. Versiunea Alfa (α) a unui produs software este o versiune prealabilă a lansării care face parte dintr-un proces de testare dedicat. Majoritatea produselor software trec printr-un proces cu mai multe etape înainte de a fi lansate publicului. O versiune Alfa face parte din acel sistem pentru dezvoltarea de programe software eficiente, precise și fără bug-uri. În general, această versiune este una dintre primele manifestări ale unui produs software. Unele companii pot dezvolta diverse tipuri de „versiuni prealpha” care constau în prototipuri sau „proiecte” ale unui program. Versiunea Alfa a unui program corespunde fazei Alfa de eliberare. În mod obișnuit, în această fază, testatorii interni ai companiei utilizează testarea cutiei albe pentru a analiza codul sursă și pentru a evalua produsele. Aceștia pot utiliza apoi anumite tipuri de teste de culoare gri sau negru la sfârșitul fazei Alfa. După faza alfa, există o fază Beta în care o versiune Beta a software-ului este eliberată unui anumit grup de utilizatori. Testarea dirijată de utilizator se concentrează în principal pe tehnicile cu cutie neagră: mai degrabă decât să privească codul sursă, utilizatorii rulează programele și văd dacă sunt evidente erori sau probleme. Versiunea Beta (β) face parte din dezvoltarea software și se află între versiunea Alfa și lansarea produsului final. Versiunea Beta este considerată versiunea completă, care încă nu este pregătită pentru utilizatorul final din cauza lipsei de teste în condiții reale și erorilor necorectate. Site-uri, sisteme de operare și diferite aplicații, pot fi în stadiul de testare Beta. Testarea Beta poate fi deschisă, lansată pentru toți cei care vor să încerce versiunea instabilă, și testarea Beta închisă, concepută pentru testarea într-un grup închis sau restricționat. Deși fazele Alfa și Beta au fost extrem de utile în primele zile ale ingineriei software, noile procese precum dezvoltarea de software agil, devOps și sintagma „eliberare timpurie și adesea” duc la modele mai sofisticate de lansare a software-ului, unde Alfa și Beta pot avea mai puțin proeminență.

 

Echipa din spatele platformei Luive (deja activă atât pentru utilizatorii din Europa, cât și pentru cei de pe continentul american cu peste 2000 de utilizatori cu identitatea verficată și vizează extinderea la nivel global) a reușit să atragă o investiție din partea unui angel investor în valoare de 100.000 €.

„Știm cât de dificil este pentru creatorii de conținut să monetizeze de pe urma activităților lor pe platformele deja existente, care fie percep comisioane chiar și de 70%, fie nu oferă posibilitatea creatorilor la început de drum să aibă acces la audiențe decât cu costuri considerabile. Ne-am dorit să le oferim acestora oportunități cât mai diverse de a obține venituri nemijlocite din conținutul creat. Am observat cu toții cât de mult a crescut importanța comunităților din on-line, cât de mare este cererea de conținut original, pe de-o parte, dar și câtă muncă, de cele mai multe ori ne-retribuită, depun creatorii din on-line. Atunci când am pornit proiectul Luive, aveam deja în spate experiența creării unor platforme similare, care și-au atins maturitatea și au fost vândute altor investitori, așa că am înțeles foarte bine nevoile comunităților din on-line. Ne dorim să construim punți între creatorii de conținut și audiențele lor și să adăugăm constant noi funcționalități care să îi ajute pe creatori să fie cât mai aproape de urmăritorii lor și să poată obține venituri din conținutul lor. În acest moment suntem singura rețea socială full monetizabilă fără reclame din lume, și ne dorim practic să democratizăm monetizarea în social media, o lume în care experiența socială este de multe ori stricată de conținut irelevat și cu targhetări nepotrivite”, a susținut Vlad Brătilă, CEO al International Social Media, compania care a dezvoltat platforma Luive. 

Fall in Love With Luive, the World's Only Ad-Free Fully-Monetizable Social Network | Newswire

Utilizatorii pot obține venituri din conținutul publicat. Influencerii români au obținut deja sume chiar și de peste 15.000 €. Funcționalitățile includ posibilitatea de a crea un cont, verificarea identității, crearea și promovarea conținutului, interacțiunea cu alți utilizatori prin mesagerie privată și abonare la profiluri favorite. Opțiunile prin care creatorii de conținut pot monetiza de pe urma conținutului creat includ atât vânzarea de conținut, cât și un program de referinte. În momentul actual, platforma are funcționalități de monetizare a conținutul precum Story-uri deblocabile contra cost, postări care pot fi colecționate în urma plătirii prețului cerut de creator, apeluri video taxabile la minut, live streaming monetizabil, dar și o zonă de Explore unde conținutul în format scurt poate genera venituri din vizualizări prin deblocare.

Interfața utilizatorului este intuitivă și ușor de navigat, cu opțiuni clare pentru achiziționarea și vânzarea de conținut, în plus fiecare utilizator are un wallet în care poate gestiona câștigurile sau achizițiile. Monetizarea pe Luive se face într-un ecosistem în care se achiziționează pachete de in-site currency, moneda proprie Luives, la diverse prețuri, variabile în funcție de oferte și discounturi de volum, fiind impozitate doar la achiziție de către platformă. Ulterior, monedele în platforma au o valoare unică de 0.05$/Luives și se pot tranzacționa între utilizatorii cu conturi verificate. Orice utilizator, verificat sau neverificat poate face achiziții, însa doar cei cu conturile verificate pot primi monedele. Astfel utilizatorii verificați -creatori de content în general-au un comision de 100% din prețurile cerute de aceștia. Până în acest moment, toată tracțiunea generată de Luive a fost organică, platforma generând în varianta beta aproximativ 100.000$. Printre vloggerii și influencerii români cu notorietate care au obținut deja venituri din platforma Luive sunt vloggerul Edi Vasile, care a reusit să genereze în primele doua luni sume de peste 12.000 $ lunar, mult mai mult decât din Youtube unde era activ de peste 3 ani, dar și Stefania Costache (Lolrelai)-Instagram model și influencer, care a reușit să genereze peste 15.000$. Creatorii platformei vizează lansarea și a unei secțiuni B2B, prin intermediul căreia și companiile să poată să se promoveze prin content creatori, astfel plătind doar în funcție de cât de viral poate deveni contentul promovat și eliminând nevoia de a face scouting în piață pentru a găsi creatori de content, primind aplicații direct din partea lor.

Nota redacției

„AI sau A nu I?” Editorial – Revista de Cultură „Curtea de la Argeș” (Corespondență de la Acad. Gheorghe Păun – Redactor șef)

Galeria Kulterra. „Un Moulin Rouge ca-n Tahiti”. Autobiografie – Grid Modorcea („the great Mitică” – Dr. în arte, scriitor și cineast, cel mai prolific autor român în viață, „the most complex” and maybe „the biggest”, „cel mai valoros din toate timpurile”) membru permanent al Staff al Jurnalului Bucureștiului

In memoriam Joe Banyay. Gizeh Temple – Shriners masonic society & Shriners Hospitals for children

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 3)

Tenisul politic & Valery, artistă cu sclipiri de geniu (de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, cel mai prolific autor român în viață)

The 25th World Coference of TARS (Tourism and Rural Space in National and International Context). A 25-a Conferință Internaţională de Turism și spațiu rural în context național și internațional – Vatra Dornei. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea și Timpul – parteneri media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)