Acasă Congres Internațional - Conferință Internațională Conferința științifică internațională anuală „Delta & Wetlands” (Corespondență de la Conf. dr....

Conferința științifică internațională anuală „Delta & Wetlands” (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX – coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect, respectiv, al proiectelor Cyrus și WeH)

USH Pro Business, în calitate de facilitator al Innovation Hub Bio Danubius în proiectul „Agroecology-Transect”, a participat în perioada 5-9 iunie 2023, la cea de-a 30-a ediție a Conferinței științifice anuale internaționale „Delta & Wetlands”, eveniment care a avut loc în Tulcea, organizat de Instituţia Prefectului-Judeţul Tulcea în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDD). USH Pro Business a avut o prezență activă în cadrul conferinței, susținând tema „Innovation Hub Bio Danubius as a pathway to new agro-ecology practice in the wetlands”, la sesiunea „Restore our Ocean and Waters- EcoDaLLI project in the Danube and Black sea Lighthouse”

Nota redacțiewi. Lucările Conferinței științifice anuale internaționale „Delta & Wetlands” (cu rezumatele incluse)
(Book of A bstracts – Bookof-ABs 29)

Scientific Editorial Board
Dr. V. Abaza, National Institute for Marine Research and Development „Grigore Antipa”, Romania
Dr. T. Buijse, Department of Ecology & Water Quality, Deltares, Utrecht (the Netherlands)
Dr. D. Dimitriu, Manchester Metropolitan University Center for Aviation, Transport and Environment, UK
Prof. Dr. doc. P. Gâștescu, „Hyperion” University, Bucharest, Romania
Prof. Dr. L. P. Georgescu, „Dunărea de Jos” University Galați, Romania
CSI Dr. M. Golumbeanu, National Institute for Marine Research and Development „Grigore Antipa”, Romania
Prof. Dr. T. Hein, Institute of Hydrobiology and Aquatic Ecosystem Management, BOKU, Vienna
Prof. Dr. M. Jiang, Northeast Institute of Geography and Agroecology Chinese Academy of Sciences
Dr. I. Nichersu, Danube Delta National Institute for R&D, Tulcea, Romania
Dr. I. Năvodaru, Danube Delta National Institute for R&D, Tulcea, Romania
Prof. Dr. S. Ozimec, University of Osijek, Croatia
Acad. Prof. Dr. N. Panin, Romanian Academy
Prof. Dr. E. H. Sultanov, Institute of Zoology of National Academy of Sciences of Azerbaijan
Dr. M. Tudor, Danube Delta National Institute for R&D Tulcea, Romania
Prof. Dr. A. Vădineanu, Bucharest University, Romania

Technical Editorial Board
E. Bratfanof, Danube Delta National Institute for Research and Development, Tulcea
L. Ene, Danube Delta National Institute for Research and Development, Tulcea
V. Moș-Man, Danube Delta National Institute for Research and Development, Tulcea

Conservarea biodiversității și utilizarea durabilă a resurselor naturii. Grupuri de Cercetare. Evenimente

Această sesiune interactivă a atras părțile interesate pentru a realiza o mai bună înțelegere a Restore our Ocean and Waters și a proiectului Horizon Europe EcoDaLLi. În cadrul evenimentului a avut loc o sesiune de prezentare despre cadrul Mission Oceans, orientările și politicile conexe, aceasta fiind urmată de o sesiune de lucru participativă cu implicarea tuturor actorilor. Accentul evenimentului au fost Delta și Marea Neagră, cu scopul de a transpune obiectivele Misiunii Oceane în stadiul actual al proiectului. Părțile interesate, atât la nivel local cât și internațional, au discutat despre particularitățile contextuale și posibilii factori determinanți ai schimbării cadrului de politică spațială locală și regională existentă, în cadrul discuțiilor fiind identificate lacunele, interconexiunile și provocările, au fost propuse acțiuni și s-a realizat un brainstorming cu privire la modul în care se va  permite localnicilor să ofere și să sprijine inovarea. Temele principale ale Misiunii Oceane au fost:

  • Refacerea ecosistemelor pentru creșterea biodiversității și rezilienței”,
  • „Reducerea sau eliminarea poluării apei” și
  • Circularitate, economie albastră și acțiuni de decarbonizare” pentru Dunăre și Marea Neagră.

USH Pro Business, în calitate de coordonator al centrului digital IH Bio Danubius, a prezentat  experiența  centrului, dezvoltată în colaborare cu Inter-Bio, în identificarea practicilor și indicatorilor agroecologici în zonele umede, de către fermieri, pentru culturile de câmpie. Preocupările fermierilor de a aplica o schemă de certificare voluntară bazată pe standardul original românesc SR 13595 privind agroecologia a atras interesul experților și autorităților locale. Am fost încântați că la încheierea prezentării, experți într-un alt proiect Horizon Europe, EcoDaLLi, ne-au abordat și ne-au invitat să prezentăm experiența noastră. În cadrul unei sesiuni interactive separate, IH Bio Danubius a fost atras ca parte interesată importantă pentru a realiza o mai bună înțelegere a rolului practicilor agroecologice în refacerea zonelor umede”, a declarat Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect), coordonator WeHub.

Notă. Inter-Bio, cu suportul USH Pro Business, a participat la sfârșitul lunii mai 2023. la cea de-a 7-a ediție „RALF-Romanian Agriculture Leadership Forum”, un eveniment profesional și de business dedicat marilor fermieri, investitori și lideri din agricultură, producătorilor și procesatorilor, care abordează întregul lanț valoric agroalimentar. Sub denumirea simbolicăAgri-Cultura”, manifestarea s-a dorit, prin mesajul „agri-cultura”, să atragă atenția asupra aspectelor culturale, educaționale prin care va asigura o transformare mai accelerată a acestei activități. Deși dedicată celor pentru care agricultura este mai mult decât o afacere, la manifestare au fost mai puțin prezenți micii agricultori, iar unul din modelele de viitor, respectiv agricultura organică, ecologică, a fost puțin atins. Inter-Bio este o prezență activă în domeniile agroecologiei, agriculturii organice, digitalizării și internaționalizării în agricultură și industria alimentară prin 4 proiecte europene în care implică consorțiul de clustere Inter-Bio, în care suntem deschiși la parteneriate cu mediul de afaceri.

Universitatea Spiru Haret este o universitate cu puternic profil antreprenorial, atât prin centrul său antreprenorial USH Pro Business cât și prin programe de start up și de pregătire antreprenorială desfășurate de centrele din București și din țară ale universității.

Industry 5.0 – Research and innovation. Walachia eHub, catalizator al inovării și transformării digitale (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX – coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect, respectiv, al proiectelor Cyrus și WeH)

Articole asociate

Avantajele standardului românesc original de agro – ecologie (Conf. dr. Costin Lianu, președintele asociației Inter-Bio, director general USH Pro Business și coordonator al cooperării între cele două centre digitale)

Crearea primei comunități de practică pentru fermierii în regim ecologic în domeniul culturilor de câmp. Beneficii pentru fermieri prin proiectul OrganicTargets4EU. Beneficiile standardelor agroecologice pentru fermierii culturilor de câmp din bazinul Dunării (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect)

România în centrul atenției în scenariile europene de adopție a agriculturii ecologice (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect)

Agricultura regenerativă și agro-ecologia, noua țintă a fermierilor în regim ecologic din Delta Dunării

Notă. Alte articole despre USH ProBusines (aflată sub conducerea conf. dr. Costin Lianu, prorector al USH) în Jurnalul Bucureștiului 

Nota redacției

Galeria Kulterra. „Un Moulin Rouge ca-n Tahiti”. Autobiografie – Grid Modorcea („the great Mitică” – Dr. în arte, scriitor și cineast, cel mai prolific autor român în viață, „the most complex” and maybe „the biggest”, „cel mai valoros din toate timpurile”) membru permanent al Staff al Jurnalului Bucureștiului

In memoriam Joe Banyay. Gizeh Temple – Shriners masonic society & Shriners Hospitals for children

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 3)

Tenisul politic & Valery, artistă cu sclipiri de geniu (de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, cel mai prolific autor român în viață)

The 25th World Coference of TARS (Tourism and Rural Space in National and International Context). A 25-a Conferință Internaţională de Turism și spațiu rural în context național și internațional – Vatra Dornei. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea și Timpul – parteneri media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)