Acasă Evenimente (internaționale) cu caracter politico - militar „Cărțile copilăriei – 24 de ilustratori români din perioada 1960-1990”, o nouă...

„Cărțile copilăriei – 24 de ilustratori români din perioada 1960-1990”, o nouă microexpoziție la Muzeul Național de Istorie a României

911
5

 

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor, a pregătit pentru publicul de toate vârstele  o  frumoasă expoziție dedicată copilăriei și obiectelor care reușeau, în fiecare zi, să aducă un zâmbet pe buzele și în sufletele copiilor. Atent alese de prietenii noștri, jucăriile le oferă ocazia copiilor din prezent, dar și celor din trecut, să trăiască bucuria de a se întâlni cu emoția, veselia, inocența anilor lipsiți de griji și plini de curiozitate.

Peste 400 de cărți pentru copii din perioada 1960-1990, pot fi admirate în cadrul celei mai recente expoziții deschise la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR). Microexpoziția „Cărțile copilăriei-24 de ilustratori români din perioada 1960-1990” este rezultatul colaborării dintre Asociația „Muzeul Jucăriilor” din București și MNIR și completează armonios expoziția ,,Muzeul Jucăriilor”.

Cărțile, realizate de 24 ilustratori români, precum Ileana Ceaușu-Pandele, Nell Cobar, Marcela Cordescu, Stela Crețu, Dumitru Dobrică, Done Stan, Ecaterina Draganovici, Pompiliu Dumitrescu, Burschi Gruder, Iacob Desideriu, Puiu Manu, Val Munteanu, Roni Noel, Vasile Olac, Clelia Ottone, Angi Petrescu-Tipărescu, Dumitru Ristea, Nicu Russu, Livia Rusz, Anamaria Smigelschi, Albin Stănescu, Eugen Taru, Valentin Stănescu sau Octavia Țarălungă, fac parte din colecția Asociației Muzeul Jucăriilor.

„Capra cu trei iezi” și „Harap Alb” de Ion Creangă, „Căprioara” de Emil Gîrleanu, „Puiul”Al. I. Bratescu-Voinești, „Dumbrava minunată”de Mihail Sadoveanu sau „Doi feți cu stea în frunte” de Ioan Slavici sunt doar o parte din titlurile pe care publicul are ocazia să le descopere la muzeu, începând de 4 martie 2022.

Secția Relații Publice și Marketing Cultural 
Website: www.mnir.ro

Notă. A se vedea și celelate articolele asociate despre Muzeul Național de Istorie a României (MNIR)în Jurnalul Bucureștiului

Articole asociate

Deschiderea  expoziției foto – documentare „190 de ani de la prima apariție a Monitorului Oficial” și a microexpoziției „Nicolae Titulescu – 140 de ani de la naştere. Diplomaţia României în şapte portrete cu dedicaţie”, la MNIR (Muzeul Național de Istorie a României)

Deschiderea expoziției „Un secol de relații diplomatice între România și Japonia”, la MNIR (Muzeul Național de Istorie a României)  

Deschiderea expoziției „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naştere”, la MNIR (Muzeul Național de Istorie a României)

Nota redacției

Lucrări științifice ale autorului publicate sub egida  CUFR-Jurnalul Bucureştiului

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra

Plagiatul în lumea contemporană (Plagiatul, boala copilăriei epigoniei. Responsabilitatea morală, răspunderea civilă și penală. Reforme structurale administrative și socio – juridice pentru combaterea cu eficacitate a plagiatului)

Candidatură la Academia Română. Lansare de carte la BCU (Biblioteca Centrală Universitară) București. Cultură generală contemporană prin intermediul faptului divers. Carte de investigaţii jurnalistice cu tematică socio – judiciară și economică din actualitatea internaţională dedicată Generalului Bartolomeu–Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor–Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române fondată în 1880 (Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist)

Cartea „Investigații Jurnalistice” dedicată Generalului Constantin – Bartolomeu Săvoiu. Cultură generală prin intermediul „faptului divers” din lumea contemporană franceză și internațională (marea criminalitate–crima organizată, terorism–jihadologie, crime de sânge, crime sexuale–kidnapping, crime economico–financiare, erori judiciare–revizuirea condamnărilor penale–repararea detenției și a erorilor judiciare). Lansarea cărții va avea loc la BCU (Bibliotreca Centrală Universitară) din București

Premieră mondială absolută: „Investigații jurnalistice în serial” Vol.10 (Educație și Învățământ). Subiecte de Teze de Masterat de Cercetare şi de Doctorat în Științe Sociale. Studiul fenomenelor socio–judiciare și economice cu ajutorul teorei haosului (Sisteme complexe – fractali) și a sistemelor formale (de tip Gödel)

Omagiu și recunoștință unor personalități românești în cărți de matematici generale și aplicate, prezente în Bibiloteca Națională a Franței „François Mitterrand“ și adresate absolvenților de liceu și elevilor „preparatoriști” (studenți în primul ciclu universitar – Licență) candidați la concursurile de admitere în școlile superioare franceze de înalte studii științifico – inginerești și economico – comerciale.

5 COMENTARII