Acasă Apărarea Drepturilor Cetățenilor (Omului) Deblocarea posturilor în sănătate – Apel și Susținere. Comunicat al Lordului Sir...

Deblocarea posturilor în sănătate – Apel și Susținere. Comunicat al Lordului Sir Prof. dr. Av. Florentin Scalețchi președinte – fondator al OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului) – Ecosoc (Națiunile Unite), partener al Jurnalului Bucureștiului

În plin sezon al virozelor respiratorii, al gripei și în plină epidemie de rujeolă, spitalele noastre se confruntă cu o supraaglomerare și cu o lipsă severă de personal medical. Este un apel plin de disperare din partea cadrelor medicale, care avertizează că nu mai pot face față și cer ca posturile vacante să fie ocupate de urgență. Situația este critică, iar soluția se află în mâinile premierului și ale miniștrilor sănătății și de finanțe, care, din păcate, nu mișcă un deget. Guvernul continuă să țină blocate nici mai mult, nici mai puțin de 30.000 de poziții în spitale, ignorând complet o criză de personal care se adâncește încă de anul trecut. Consecințele acestei decizii sunt catastrofale, iar riscul ca în curând să nu mai avem pe nimeni care să ne trateze în spitale devine din ce în ce mai palpabil. Marcel Ciolacu a promis că va debloca doar 7.603 posturi, ceea ce reprezintă un mic procent din totalul de posturi solicitate de unitățile spitalicești. Știrile recente despre asistentele care îngrijesc singure sute de copii în spitale sau despre faptul că pacienții așteaptă până la 48 de ore pentru a intra într-o secție de terapie intensivă sunt doar începutul. Realitatea este alarmantă și, din cauza lipsei de personal, se ia în calcul chiar închiderea unor unități importante, cum ar fi camera de gardă a spitalului Gomoiu, unde sunt îngrijiți copii nu doar din București, ci și din zonele limitrofe. Ne confruntăm cu un paradox: cu toate că avem o nevoie acută de medici, 4.000 și-au terminat rezidențiatul și sunt pregătiți să lucreze, dar blocarea posturilor îi împiedică să se încadreze în muncă. Situația este gravă, iar soluția trebuie găsită acum!

Și mai îngrijorător este faptul că premierul Marcel Ciolacu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, aveau soluția la îndemână încă de anul trecut, dar au preferat să își paseze responsabilitatea unul altuia. Sănătatea noastră, a tuturor, nu reprezintă o prioritate pentru acești guvernanți, mai ales într-un an electoral, când alte interese par să primeze asupra binele comun. Prioritățile lor sunt îndreptate către alte direcții, iar nevoile noastre urgente în sistemul de sănătate par să fie ignorate în favoarea altor obiective politice. Este cu atât mai alarmant cu cât asistăm la un colaps grav în sistemul medical, iar soluțiile necesare întârzie să apară. Comunitatea Declic a luat atitudine și a lansat o petiție adresată direct celor care se fac responsabili. Organizația pentru drepturile omului, se alătură, susține și încurajează semnarea petiției. Cerem deblocarea urgentă a posturilor din sistemul de sănătate, dar eforturile noastre vor avea cu adevărat un rezultat numai prin implicarea voastră masivă. Semnați petiția acum și alăturați-vă miilor de cetățeni care refuză să fie martorii indiferenți ai acestui joc periculos al guvernului. Dacă ne unim, avem șansa de a ne face ascultați. În caz contrar, rămânem victime tăcute ale unor decizii indiferente.

Această situație a devenit extrem de critică și nu poate fi trecută cu vederea, altfel consecințele pasivității vor fi resimțite de noi toți. Preocuparea legată de sănătatea publică este o chestiune crucială de drepturile omului, solicitând intervenție imediată. Orice întârziere în abordarea acestei crize ar putea avea consecințe grave asupra vieților oamenilor. Dreptul la îngrijirea sănătății este esențial pentru protejarea și respectarea drepturilor omului. Semnați acum petiția aici (!)și solicitați lui Ciolacu, Rafila și Boloș să deblocheze imediat angajările în domeniul sănătății și să inițieze fără întârziere un concurs național, centralizat și transparent pentru posturile deblocate din sistemul de sănătate. Acest demers este esențial pentru a asigura că personalul medical este angajat pe baza competențelor lor, eliminând orice urmă de clientelism politic. Haideți să ne facem auzite vocile și să facem presiuni pentru a opri această criză care amenință să aducă sistemul nostru de sănătate în pragul colapsului.

Corespondenţă de la Lordul Sir Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite

Notă. Articolele Lordului Sir Florentin Scaletchi în Jurnalul Bucureştiului Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Cătălin Asavinei Președinte–fondator OADDR (purtător de cuvânt, comunicate de presă, legătura cu partenerii media–cultural și societăți comerciale–Jurnalul Bucureștiului)

Articole asociate

Nota redacției

Congresul Internațional al Universității Apollonia din Iași Ediția XXXIV – „Pregătim viitorul promovând excelența”. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea & Timpul – parteneri media ai Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă)SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” de pe Coasta de Azur,într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1 – Preambul)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra