Acasă Evenimente Daniela Riccio, noul director al DGAS România (Direcția Generală de Asistență Socială...

Daniela Riccio, noul director al DGAS România (Direcția Generală de Asistență Socială România) din cadrul AEDOPS (Asociația Europenă a Drepturilor Omului și Protecției Sociale) continuă tradiția organizației în domeniul activităților cu caracter caritativ și în special în favoarea persoanelor vârstnice defavorizate sau celor vulnerabile.

1065
5

Plagiatul în lumea contemporană (Plagiatul, boala copilăriei epigoniei. Responsabilitatea morală, răspunderea civilă și penală. Reforme structurale administrative și socio – juridice pentru combaterea cu eficacitate a plagiatului)

Subiect de teză de doctorat inter-pluri și transdisciplinar. Sisteme complexe. Formalismul (modelul) matematic al algebrei și analizei matriciale în contaminarea unui „human specimen” cu un virus (agent patogen inframicrobian, inclusiv, Covid-2019/SARS-CoV-2). Aplicații la crearea unui vaccin rezistent contra acestuia. [Subject of inter-pluri and transdisciplinary doctoral thesis. Mathematical (model) of algebra and matrix analysis in contamination of a „human specimen” with a virus (inframicrobial pathogen, including Covid-2019/SARS-CoV-2). Applications to create a resistant vaccine against it. (Multi-and inter-disciplinary dissertation topic. The mathematical algebraic and matrix model in the contamination of a human specimen with a virus)].

Din informațiile pe care le deținem de la Doamna Roxana-Magdalena Ion al DGAS (Direcția Generale de Asistență Socială România), Daniela Riccio a devenit noul director al DGAS România  în cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale (AEDOPS).

DGAS (Direcția de Asistență Socială România)  rămâne subordonată AEDOPS cu cele mai multe probleme care necesită rezolvare imediată. Astfel, începând din 16 februarie 2022,  conducerea DGAS România  din cadrul AEDOPS îi revine doamnei Daniela Riccio (un om cu experiență în domeniu de 20 de ani).

Am siguranța că dânsa va pune în aplicare cele mai bune măsuri în beneficiul copiilor noștri din sistemul instituționalizat” a afirmat președintele Consiliului AEDOPS, Amal Florentina Marin. 

O felicit pe doamna Daniela Riccio pentru câştigarea acesteifuncții. Am încredere că şi pe mai departe domnia sa va conduce DGAS din cadrul AEDOPS cu corectitudine şi profesionalism, având permanent în atenţie interesul beneficiarilor, atât în ceea ce priveşte protecţia copiilor, cât şi în asigurarea asistenţei sociale a persoanelor adulte cu dizabilităţi. DGAS România   este subordinea Asociației  Europene  a  Drepturilor Omului și Protecției Sociale mare cu o activitate complexă, care are nevoie de reformă, de o schimbare a modului în care abordăm acest domeniu. Sunt convins că doamna director va lua toate măsurile necesare pentru implementarea strategiei naţionale privind restructurarea centror de plasament”, a opinat preşedintele Consiliului Director al AEDOPS, Amal Florentina Marin

Daniela Riccio,  îl înlocuiește pe Mihai Căldăraru în funcţie, iar acesta din urmă va ocupa funcția de Director Executiv Adjunct Protecție Socială al DGAS România  din cadrul AEDOPS. Deasemenea,  în conducerea DGAS România au fost numiți:

 • Amal Florentina Marin, Vicepreședinte, Director Executiv  DGAS România
 • Dr. Andrea Țârlea, Director Executiv Adjunct, Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului
 • Roxana Magdalena Ion, Director Executiv Adjunct, Direcția pentru Persoane cu Dizabilități
 • Cătălina-Georgiana Iacob, Director Executiv Adjunct, Direcția Protecția Familiei
 • Laurențiu Muti-George, Director Executiv Adjunct, Direcția pentru Persoane Vârstnice – Social Vulnerabile

În concluzie, Doamna Daniela Riccio în calitate de Președinte al AEDOPS a preluat oficial conducerea DGAS România. La ceremonia de învestire, aceasta a afirmat că singura ei grijă este binele  persoanelor defavorizate, persoanele vârstnice cu dizabilități, copii cu dizabilități și în nevoi speciale social vulnerabile.

Daniela Riccio si-a inceput activitatea in cadrul AEDOPS în anul 2013. „Vin în faţa dumneavoastră şi depun acest jurământ de credinţă şi îmi încredinţez dumneavoastră toată priceperea şi puterea mea de muncă pentru că mi-aţi oferit cea mai nobilă misiune, aceea de a vă reprezenta şi de a duce alături de dumneavoastră acest DGAS România  acolo unde îi este locul. Suntem un ONG binecuvântat de Dumnezeu. Avem tot ce ne trebuie aici. Vreau să vă spun că voi duce la îndeplinire proiectele Sociale pe care le-am propus în faţa dumneavoastră şi pentru care m-aţi propus cu încredere în funcție. Am promis că voi fi partenerul tuturor oamenilor din cadrul DGAS România subordonată AEDOPS. Am promis presei că va fi o administrare transparentă şi mă voi ţine de cuvânt. Am promis că voi demara împreună cu echipa mea campani umanitare într-un mod transparent pentru proiectele esenţiale” , a declarat Daniela Riccio. 

La eveniment a fost prezent şi toată echipa DGAS România din cadrul AEDOPS. Cu această ocazie, Daniela Riccio a reafirmat importanța solidarității, echității și a tratamentului egal oferit cetățenilor, indiferent de gen, sex, rasă, religie sau cultură din care provin, ceea ce onorează și Ziua Mondială a Dreptății Sociale, sărbătorită pe 19 februarie. În domeniul asistenţei sociale a persoanelor vârstnice este imperios necesară iniţierea unei noi legi privind :

 •  protecţia drepturilor persoanelor vârstnice;
 • asigurarea accesului la servicii sociale a persoanelor vârstnice expuse riscului de excluziune socială;
 • dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu şi a altor servicii alternative;
 • introducerea unor facilităţi în vederea promovării şi stimulării îngrijirii la domiciliu a persoanelor vârstnice; reglementarea unui sistem naţional în acest domeniu care să fie monitorizat de o autoritate naţională;
 • dezvoltarea unei reţele naţionale de medici geriatri care să realizeze, alături de asistentul social, evaluarea socio-medicală a persoanelor vârstnice;
 • îmbunătăţirea cadrului legislativ ce reglementează organizarea şi funcţionarea instituţiilor de asistenţă socială în regim rezidenţial;
 • reglementarea sistemului de evaluare a nevoilor şi a gradului de dependenţă al persoanelor vârstnice;
 • stimularea organizaţiilor neguvernamentale să înfiinţeze unităţi de asistenţă socială pentru persoane vârstnice, cu fonduri proprii sau în parteneriat public-privat.

Campanile umanitare „Calea spre credință”, dedicată persoanelor cu nevoi speciale și „Bucură un suflet” ale lui Mihai Căldăraru, Directorul Executiv Adjunct Protecție Socială al DGAS România  din cadrul AEDOPS.

Mihai Căldăraru demarează caampania umanitară „Calea spre credință”.

Campania se va desfășura în 22-23-24 aprilie 2022 la Catedrala Metropolitana din Iasi (Sf. Paraschieva), Mănăstirea Prislop din Hunedoara (Sf. Arsenie Boca) și Mănăstirea Bistrița din Vâlcea (Sf. Grigorie). Campania umanitară este dedicată persoanelor defavorizate și cu nevoi speciale, inclusiv copiilor proveniți din medii vulnerabile. Beneficiarii campaniei umanitare vor primi daruri (alimente, produse de igienă) în Săptămâna Luminată, în pelerinajul monahal la mănăstirile incluse în traseul spiritual, de asemenea, vor beneficia de masă caldă, transport, asistență socială adecvată.

În Săptămâna Luminată, când Raiul se deschide, vom merge să luăm Lumină întru credință, rugăciune și ajutor și pentru cei greu încercați de viață. Porţile deschise ale mănăstirilor ne vor demonstra că nu există obstacole care să ne despartă de mila lui Dumnezeu, că putem păşi cu încredere în Sfintele Lăcașe atâta timp cât râvnim la harul dumnezeiesc! Fiecare dintre noi suntem chemaţi să facem binele în sprijinul celor săraci, de aceea orice ajutor material, financiar sau spiritual este bine venit pentru a duce la îndeplinire proiectele de caritate pe care le desfăşurăm. Mulţumim tuturor celor care ne ajută şi sperăm ca multe alte persoane să ne ofere sprijinul lor.Sperăm ca acestă campanie umanitară să dea naștere la noi rădăcini de bunătate între semeni, iar noi ne continuăm promisiunea de a ajuta, și anunțăm la început de an, a doua campanie umanitară realizată de DGAS România din cadrul AEDOPS ce va viza, la fel ca și până acum, grupuri sociale vulnerabile Aportul fiecăruia dintre voi ne-a făcut și ne va face mereu mai puternici și mai capabili să ducem mai departe raza de lumină și speranță ce este catalizatorul a tot ceea ce întreprindem”, a declarat Mihai Căldăraru.

Pe de altă parte, Mihai Căldăraru, a derulat deja Campania „Bucură un suflet”, acțiune prin care au fost vizitate mai multe familii aflate în dificultate. Astfel, au fost distribuite daruri pentru copiii famililor aflate în nevoie din Parohiile Câineni și Greblești din Protoieria Călimănești. Alături de voluntari a fost și Părintele Bărbuș Iulian, care i-a condus la persoanele aflate în nevoie. Beneficiarii au primit obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării, dulciuri, rechizite dar și pachete cu alimente. „Prin derularea acestei campanii de binefacere, ne-am dorit să aducem veselie pe chipurile celor mici,și nu numai. Sunt onorat  și recunoscător celor care au sprijinit activitatea social-filantropică și misionară a  DGAS România  și nu au rămas nepăsători la lipsurile semenilor..”, a precizat Mihai Căldăraru.

Pentru o zi, poti fi ingerul lor. O zi obisnuita, nu cea de Paste sau de Craciun cand ne aducem aminte unii dintre noi ca trebuie sa fim mai buni. Parasiti de propriile familii si abandonati de societate intr-un cadru rece, institutionalizat, au nevoie de tine sa simta ca nu au fost uitati. Fa o prajitura sau o placinta si du-o la o casa de copii sau la un azil de batrani, strange jucariile cu care copilul tau nu se mai joaca si doneaza-le unor copii institutionalizati, cumpara o duzina de andrele si mohair si du-le batranelor de la caminul din apropierea locuintei tale, sau fa orice altceva crezi ca le-ar bucura, macar putin, sufletele insingurate. Iti garantez ca bucuria ta va fi cel putin comparabila cu a lor“, ne-a transmis Mihai Căldăraru, care anunță pe site-ul Aedops România, „că bătrânii și copii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare și persoanele cu dizabilități pot suna la numărul de telefon 0739.377.777, atunci când au nevoie de ajutor”.

Vezi aici imagini video de la Știrile Unu Tv despre „Calea spre credință” poposește și la Mănăstirea Prislop în „Sătămâna Luminată”

Notă. Doamna Daniela Riccio aleasă recent în funcția de conducere a DGAS România a și început să se implice din plin în activitatea caritativă a acesteia. Astfel, a  împărțit pachete cu alimente persoanelor vârstnice defavorizate vulnerabile. La eveniment au participat toți reprezentanții noi aleși (vezi mai sus) ai DGAS România. Cu această ocazie au fost puse dispoziţia copiilor şi familiilor anunțate și telefoanele de urgență (pentru protecție socială):

0790.377.777
0739.377.777
0729.733.333
0725.714.746
0762.143.733
care pot fi accesate în funcţie de nevoile pe care le au, la un moment dat, pentru semnalarea cazurilor de urgență în domeniul asistenței sociale, cum sunt:
 • o situaţie de abuz, neglijare şi exploatare
 • a unor cazuri de violență în familie
 • orice formă de abuz asupra copiilor
 • exploatarea prin muncă a copiilor
 • trafic de copii/persoane
 • copii români migranți victime ale unor forme de violență pe teritoriul altor state
 • repatrieri. 

Voluntarii DGAS România, care gestioneaza telefonul de urgenta efectuează deplasări imediate și evaluări inițiale prin intermediul echipei mobile pentru cazurile semnalate la telefonul de urgență. Prin acest serviciu, DGAS România întinde o mână de ajutor copiilor şi famiilor aflate în nevoie, astfel încât beneficiarii acestui serviciu să primească: informații utile și intervenţii în situaţii de urgenţă.

Notă. Articole asociate

Investigație jurnalistică – Personajele-cheie care conduc DGASPC-urile din Capitala: legaturile lor politice si salariile de invidiat pe care le incaseaza

Lecție de bunătate din partea lui Mihai Căldăraru. „Fiecare dintre noi poate face ca lumea să devină un loc mai bun”.

Mihai Căldărau (Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială România) în campania umanitară „Dăruind celor nevoiași, îl împrumuți pe Hristos”

Mihai Căldăraru (Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială România) în campania umanitară „Calea spre credință”

Lecția de bunătate a lui Mihai Căldăraru – Director General DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale), distins cu Diploma de Merit de către Europarlamentarul Maria Grapini, continuă și în preajma sărbătorilor de iarnă

Beneficiarii AEDOPS (Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Persoane Dizabilități) ai Campaniei Umanitare „Iubești și dăruiești credință”

Colindul lui Mihai Căldăraru (tânărul jurnalist și Director General al DGASPC – Direcția Generale de Asistență Socială România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale) pentru toți românii

Mesajul lui Mihai Căldăraru, Director general al DGAS (Direcția Generală de Asistență Socială) către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (sectoarele 1- 6 București), Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, Copii și Adopții, respectiv, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Vâlcea

„Inimaginabil de inuman și imoral”. Controlul efectuat de către Mihai Căldăraru (Directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială România) în mai multe Centre de Plasament Pentru Persoanele cu dizabilități.

Nota redacției

5 COMENTARII

 1. […] „După o zi în care am bătut la ușa a peste 20 de bunici, am empatizat cu fiecare în parte, le-am simțit teama și neputința, stări pe care le-am luat cu noi acasă. Reacţiile lor sunt sunt diverse. Își arată frustrarea, frica, neputința și revolta. Majoritatea se tem că vor închide ochii singur în casă și nimeni nu va ști nimic despre ei. În acțiunile de distribuire a pachetelor, bunicii cu greu deschid ușa casei lor fiind cuprinși de teamă. Reușim să trecem de această barieră după ce ne legitimăm și menționam instituția din partea căreia desfășurăm activitatea. Recunosc faptul că am fost impresionat de o bunică în vârstă de 86 de ani, bolnavă de cancer, a cărei fiică a decedat în urmă cu aproximativ doi ani, tot din cauza acestei boli necruțătoare, iar singura persoană pe care a mai avut-o alături, până în urmă cu şase luni, a fost ginerele ei, care a decedat. Bunica ne-a mulțumit printre lacrimi că i-am bătut la ușă și i-am oferit un sprijin real care să o ajute să treacă de această perioadă fără să mai părăsească locuința ei care este mai sigură decât orice altceva în aceste momente. De nenumărate ori am avut lacrimi în ochi și am simțit că această perioadă nu se va sfârși niciodată”, spune Mihai Căldăraru […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.