Acasă Cultura Remember. Problemele cu care se confruntă educația în România. Profesorul Ion Otărășanu:...

Remember. Problemele cu care se confruntă educația în România. Profesorul Ion Otărășanu: Reflecții despre învățământul matematic, Pledoarie pentru studiul matematicii și Replica profesorului de matematică la „Manualul asigurării calității”

 

Notă. A se vedea și articole asociate ale autorului

Profesorul Doru Pop, „Cercetați orice, nu (mai) cercetați!”

Teoria educației. Actualitatea educativă în lume: „Impostura și Epigonia educațională în țările est–europene. Corupția și Crima organizată din învățamântul românesc!” (Seminar științific, 13 – 15 martie 2019, Franța – prof. dr. Thomas CSINTA, în colaborare cu prof. dr. Florian COLCEAG)

Educația elitistă prin teorie (generală) și exemple (concrete), cu aplicații practice la concursurile tradiționale, celebre și prestigioase ale învățământului superior de excelență francez. (Prépas – Grandes écoles, Masterat – Doctorat, Capes – titularizare în învățământul gimnazial și liceal, Agrégation – titularizare în învățământul liceal și primul ciclu universitar)

O recenzie a Gazetei Matematice seria A (pentru cadre didactice și cercetători), care datează încă din 2007 (descoperită recent) pentru volumele 5 & 7 din seria tradiționalelor și prestigioaselor concursuri de admitere în școlile superioare franceze de înalte studii inginerești (Les Grandes École d’Ingénieurs) eleborate de către profesorii Thomas Csinta și Ion Otărășanu în 2004. Lucrările (unice în felul lor, în literatura de specialitate), incluse în colecția prestigioaselor lucrări ale Bibliotecii Naționale a Franței („François Mitterrand”), realizează o convergență între programele de matematici generale și speciale (post-bac) din Franța și România.

O recenzie a Tribunei Învățământului pentru volumul 11 din seria tradiționalelor și prestigioaselor concursuri de admitere în școlile superioare franceze de înalte studii inginerești (Les Grandes École d’Ingénieurs) eleborate de către profesorii Thomas Csinta și Ion Otărășanu în urmă cu un deceniu și jumătate. Lucrările (unice în felul lor, în literatura de specialitate), incluse în colecția prestigioaselor lucrări ale Bibliotecii Naționale a Franței („François Mitterrand”) realizează o convergență între programele de matematici generale și speciale (post-bac) din Franța și România.

Bibliografie

Omagiu și recunoștință unor personalități românești în cărți de matematici generale și aplicate, prezente în Bibiloteca Națională a Franței „François Mitterrand“ și adresate absolvenților de liceu și elevilor „preparatoriști” (studenți în primul ciclu universitar – Licență) candidați la concursurile de admitere în școlile superioare franceze de înalte studii științifico – inginerești și economico – comerciale (Corespondență de prof. dr. Thomas CSINTA)

Nota redacției

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra