Acasă Agricultura ecologică „Robo-Fermier” o inițiativă emblematică a transformării și inovării digitale în regiunile Sud-Muntenia...

„Robo-Fermier” o inițiativă emblematică a transformării și inovării digitale în regiunile Sud-Muntenia și București-Ilfov (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, președinte ACEX – coordonator al proiectelor WeH și USH Pro Business din cadrul Agroecology-Transect, Prorector USH)

Reprezentanții clusterului Bio Concept Valea Prahovei, membru în consorțiul de clustere Inter-Bio, au participat la Conferința de închidere a proiectului „Robo-Fermier”, organizată în data de 6 martie 2024 de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa-București, apreciind importanța proiectului pentru modernizarea sectorului agricol și pomicol din România. Conferința de închidere a proiectului a inclus prezentări detaliate ale rezultatelor obținute, demonstrații practice ale funcționalităților platformei și discuții despre modul în care această tehnologie inovatoare ar putea  să sprijine dezvoltarea sectorului agricol și pomicol în România. Proiectul a fost finanțat prin intermediul fondurilor europene nerambursabile din PNDR, în cadrul căruia membrii unui grup operațional (GO) au colaborat în vederea obținerii unei tehnologii inovative.

și se poate spune că a demarat pe scara maturității tehnologice de la demonstrarea conceptului până la primele aplicații practice și testări. Dar, putem considera încheierea proiectului un început pentru că mai sunt pași semnificativi până la recunoașterea și valorificarea pe piață dincolo de aceste experimente reușite. Extinderea la scală largă va presupune noi eforturi în condițiile în care nu suntem singurii care facem astfel de progrese la nivel mondial. Odată introdus pe piață la noi în regiune mai întâi, poate contribui la creșterea competitivității fermierilor noștri pe piața europeană. În calitate de coordonator al proiectului Wallachia eHub, de transformare și inovare digitală a regiunilor București-Ilfov și Sud-Muntenia, suntem deschiși să ducem această inițiativă cât mai aproape de piață, prin serviciile pe care le oferim, prezentate în cadrul conferinței” a declarat  Costin Lianu, președinte Inter-Bio și Wallachia eHub, prorector al USH, președinte ACEX-Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, coordonator al proiectelor „IH Bio Danubius” și USH Pro Business din cadrul Agroecology-Transect, respectiv, al proiectului Cyrus.

prin eforturile domnului Petre Ion, manager al companiei Bioca, care a investit eforturi și resurse cu mare tenacitate. Firma dânsului a prezentat prima idee a proiectului la Biofach Nürnberg în anul 2018, în cadrul programului Servicii integrate de export, pentru IMM-urile din România”, finanțat prin „Programul de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”. Admirabilă tenacitate dovedită în timp, a unei idei inovatoare care se materializează acum”, a declarat Prof dr. Irina Gabriela Rădulescu, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Bd. Bucureşti președinte cluster Bio Concept Valea Prahovei.

Universitatea Spiru Haret și Inter-Bio desfășoară în prezent mai multe proiecte cu finanțare europeană în programele Horizon Europe, Digital European Program și COSME (Europe’s programme for small and medium-sized enterprises) dedicate fermierilor și procesatorilor în regim ecologic și agro-ecologic (OrganicTarget4Eu, Agroecology-Transect, WeH si Prosme-EEN) fiind printre cele mai dedicate centre academice și de cercetare din țară în acest domeniu. În plus, Universitatea Spiru Haret sprijină concomitent mișcarea One Health, o singura sănătate, fiind membră activă a asociației cu același nume precum și al clusterului AngioNET dedicat zonei medicale.

Articole asociate

Consorțiul de clustere pentru produse ecologice Inter-Bio, participant activ la  Conferința Națională „Prezent și perspective în agricultura ecologică în contextul Planului Strategic” (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX – coordonator al proiectului USH Pro Business din cadrul Agroecology-Transect, respectiv, al proiectelor Cyrus și WeH, Prorector USH, coordonator al proiectului Facilitate-AI din partea României)

Notă. Alte articole ale Conf. dr. Costin Lianu în Jurnalul Bucureștiului

Nota redacției

Mesajul politic al G-ralului de armată, profesor universitar Mircea Chelaru (deputat AUR al județului Argeș) câtre națiunea Română

Prietenul nostru de suflet, Mihai Căldăraru – „omul mic cu suflet mare”, premiat de Ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui – 2024, iar prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, susținător al Galei, distins cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Apollonia din Iași și implicit, cu cel de „Cetățean de Onoare” al Târgu’ Ieșilor

Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru

„Art Basel Miami” – Săptămâna Artei în Miami (Corespondență de la artista vizuală Paula Craioveanu – „regina amazoanelor plasticii românești” din Miami – Florida, SUA)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: Blaga și „gândirea evreiască”

„Arta, pentru a fi cunoscută trebuie să circule”. Eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, din nou în România (Corespondență de la Mihai Vasile – Sângealb, publicist, senior editor al Jurnalului Bucureștiului)

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra