Acasă Sondaje - imobiliare Veștile bune au cutremurat piața bancară. Dobânzile fixe sunt într-o scădere semnificativă...

Veștile bune au cutremurat piața bancară. Dobânzile fixe sunt într-o scădere semnificativă (AVBS Credit)

Vrei să accesezi un credit ipotecar? Perioada actuală este cea mai potrivită din an. În ultima perioadă, piața bancară s-a confruntat cu mai multe oscilații cu privire la modificarea semnificativă a dobânzilor fixe, dar și a celor variabile. După o perioadă de incertitudine, în care dobânzile păreau că sunt doar în creștere, specialiștii au constatat că sectorul bancar a început să devină mai accesibil. Dobânzile fixe în scădere la creditele ipotecare noi sau de refinanțare vin cu numeroase beneficii pentru toți românii, sunt de părere reprezenţanţii companiei de brokeraj bancar, AVBS Credit. În plus, scăderea dobânzilor fixe din sectorul bancar va conduce la o creștere economică semnificativă, dar va impacta și consumul și activitatea din sectorul imobiliar.

Piața creditelor a luat o întorsătură favorabilă pentru români, într-adevăr, mai multe bănci din România au adoptat în ultima perioadă o diminuare considerabilă a dobânzilor fixe la creditele ipotecare noi de achiziție imobile, dar și la creditele ipotecare de refinanțare a acelor credite scumpe, contractate în trecut pe dobândă variabilă mare sau pe dobândă fixă mare. La momentul de față, sectorul bancar vine cu cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani şi este de doar 5.89%. Această valoare este un record, cea mai mică din ultimul an”, a declarat Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit. Acesta este momentul potrivit în care să accesezi un credit ipotecar. Pentru achiziționarea unei locuințe, specialiștii AVBS Credit recomandă accesarea unui credit cu dobână fixă în această perioadă. Dacă te afli în situația în care ai un credit vechi (ipotecar, Prima Casă sau Noua Casă) care a devenit mult prea costisitor, există o soluție eficientă care să te ajute, mai precis refinanțarea.

De ce această perioadă este cea mai potrivită pentru accesarea unui credit bancar?

„În momentul în care băncile diminuează dobânzile, în special pe cele fixe care au devenit cele mai vânate dobânzi, apar următoarele situații:

  • Achiziționarea locuințelor nu mai este doar un vis. În momentul în care dobânda este mică, oamenii pot din nou să acceseze creditele dorite, gradul de îndatorare nu mai este o problemă și pot accesa sume ale creditelor suficient de mari încât să-și cumpere imobilele dorite.
  • Aglomerarea băncilor. Oamenii aplică în număr mare atât pentru credite ipotecare noi, cât și pentru credite ipotecare de refinanțare, așadar timpul de așteptare pentru contractarea unui credit poate crește. Fiecare minut contează atunci când dorești să obții cel mai ieftin credit ipotecar al momentului, așadar decizia trebuie luată înainte ca procesatorii dosarelor de credite să devină supraaglomerați.
  • Prețurile imobilelor pot crește în perioada următoare. Se estimează o creștere a prețurilor imobilelor deoarece piața imobiliară este invers proporțională cu cea bancară. Când se ieftinesc creditele, se scumpesc imobilele. Când cererea de cumpărare este mare, aceasta conduce la majorarea prețurilor locuințelor. În concluzie, cel mai bun moment pentru achiziționarea unui imobil este acum, când dobânzile fixe au scăzut, iar prețurile imobilelor încă n-au crescut,” a explicat Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Incertitudinile în privința contractării creditelor bancare se risipesc, specialiștii în creditare consideră că perioada actuală este cea mai potrivită din an pentru soluționarea nevoilor de finanțare ale românilor.

Notă. AVBS Credit (format din 50 de francize, în peste 20 de orașe din România, dintre care 7 au fost înfiinţate în prima jumătate a anului 2022) este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de către antreprenorul Valentin Anghel, care oferă servicii personalizate de intermedieri credite bancare, 100% gratuite pentru clienți. AVBS Credit lucrează cu peste 35 de bănci și IFN (Instituție financiară nebancară) din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră ARBC (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Detalii despre obținerea unei francize AVBS Credit: Detalii Obținere Franciză-AVBS Credit şi Facebook AVBS Credit

Instituția financiară nebancară (IFN) este o entitate, alta decât instituțiile de credit (bănci), ce desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. În cazul României, înființarea și funcționarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare. Acestea pot desfășura, în condițiile legii, următoarele activități de creditare:

  • a) acordare de credite, incluzând, fără se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finanțarea tranzacțiilor comerciale, operațiuni de factoring, scontare, forfetare;
  • b) leasing financiar;
  • c) emitere de garanții, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanțare;
  • d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;
  • e) acordare de credite către membrii asociașiilor fără scop patrimonial organizate pe baza liberului consimțământ al salariaților/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor lor de către aceste entități, organizate sub formă juridică a caselor de ajutor reciproc;
  • f) alte forme de finanțare de natura creditului.

În funcție de natura activitații, instituțiile financiare nebancare au obligația de a se înscrie într-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidență. Instituțiile înscrise în registrele Special și General au obligația de a se constitui ca societăți comerciale pe acțiuni (SA) și sunt supravegheate de către Banca Națională a României.

Articole asociate

Vești bune pentru români – dobânzile fixe ale creditelor au scăzut cu cca 17%

Ce trebuie să facă românii care au credite raportate la Robor (Romanian Interbank Offer Rate) ? Refinanțarea în credit ipotecar cu dobândă fixă (prin AVBS Credit)

 

AVBS Credit: Refinanțarea creditelor „Prima Casă” sau „Noua Casă” – cât de avantajoase mai sunt ofertele la începutul anului 2023?

Compania românească de brokeraj bancar AVBS Credit: „Vânzările de credite sunt în creștere (importantă) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (în valoare de 42,5 M€)”

Notă. Alte articole despre AVBS Credit în Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției

„Excesele românismului” și „Seriozitatea lui Eminescu” (fragnente din cartea „Istoria literaturii neînregimente” a lui Dr. Grid Modorcea, scriitor și cineast, „cel mai important” și cel mai prolific autor în viață) cu dedicație Simonei Lazăr – Țigău (poet, prozator, eseist, jurnalist și eminescolog, bibliotecarul casei de cultură „Carmen Sylva” din Sinaia, corespondentul Jurnalului Bucureștiului)

Interviul realizat pe tema asasinării profesorului Ioan Petru Culianu, în cadrul emisiunii „Dezbaterea de luni” (RadioPunctLondra), de către Geo Scripcariu (realizator – corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului), cu jurnalistul Petre M. Iancu

„AI sau A nu I?”, Editorial – Revista de Cultură „Curtea de la Argeș” (Corespondență de la Acad. Gheorghe Păun – Redactor șef)

Galeria Kulterra. „Un Moulin Rouge ca-n Tahiti”. Autobiografie – Grid Modorcea („the great Mitică” – Dr. în arte, scriitor și cineast, cel mai prolific autor român în viață, „the most complex” and maybe „the biggest”, „cel mai valoros din toate timpurile”) membru permanent al Staff al Jurnalului Bucureștiului

In memoriam Joe Banyay. Gizeh Temple – Shriners masonic society & Shriners Hospitals for children

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 3)

Tenisul politic & Valery, artistă cu sclipiri de geniu (de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, cel mai prolific autor român în viață)

The 25th World Coference of TARS (Tourism and Rural Space in National and International Context). A 25-a Conferință Internaţională de Turism și spațiu rural în context național și internațional – Vatra Dornei. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea și Timpul – parteneri media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)