Acasă Gifted Education Gifted Family Camp. Ediția a 3-a (25 – 30 august 2022)

Gifted Family Camp. Ediția a 3-a (25 – 30 august 2022)

Thomas CSINTA, Profesor de matematici aplicate în științe inginerești și social–economice, Director de studii CUFR (Consultanță Universitară Franco – Română) de pe lângă Școlile Superioare Franceze de Înalte Studii (Les Grandes Ecoles). CUFR (Conseil Universitaire Franco–Roumain auprès des grandes écoles françaises), Cofondator IRSCA Gifted Education, Vicepreşedintele Consortiului EDUGATE   (Consorțiul Român pentru Educația Copiilor și Tinerilor Supradotați și Talentați)

Franța (Le Parisien)

„Oriunde privim în jurul lumii, vedem lideri inteligenți-în politică, în afaceri, în mass-media-luând decizii teribile. Ceea ce le lipsește nu este IQ-ul, ci înțelepciunea. Ceea ce nu este o surpriză; nu a fost niciodată mai greu să  atingem înțelepciunea noastră interioară, pentru că, pentru a face acest lucru, trebuie să ne deconectăm de la toate dispozitivele noastre omniprezente-gadgeturile, ecranele, rețelele noastre sociale-și să ne reconectăm cu noi înșine”. Thrive GlobalArianna Huffington (Arianna Stassinopoulos Huffington/Ariadnē-Anna Stasinopoúlou, b.1950, greek-american author, syndicatedcolumnist, and businesswoman. She is a co-founder of The Huffington PostThrive Global, and the author of fifteen books. She has been named to Time Magazines list of the world’s 100 most influential people and the Forbes Most Powerful Women list).

Te invităm să lucrăm cot la cot să formăm legături importante, să experimentăm relația părinte-copil prin procese și obiective specifice pentru a pune baza temelor și obiectivelor de lucru în primul tău Plan de Educație Individualizat penru copilul tău!

Gifted Family Camp este a treia ediție de campus specializat cu părinți și copii supradotați facilitat de echipa multidisciplinară a Centrului Gifted Education cu o expertiză de 11 ani de lucru cu copiii supradotați pentru a descoperi relații și procese împreună cu un peer-group și a construi într-o abordare profesionistă primul Plan de Educație Individualizat (Individual Education Plan–IEP) al copilului tău.

Gifted Family Camp înseamnă 4 zile de week-end prelungit extrem de intense și focusate; practic Gifted Family Câmp înseamnă să înveți pe viu și să trăiești fenomenul de a construi cu o echipa specializată un plan de educație unic, axat pe nevoile copilului și ale familiei tale.

Gifted Family Camp

Esență campusului este interacțiunea (4 zile) pentru a construi primul Plan de Educație Individualizat (Individual Education Plan–IEP) al copilului tău. Va invităm să plecăm împreună în familie spre învățarea vie, spre construcția umană a copilului cu principii de Bine, Adevăr și Frumos, sădite în gândire, simțire și voire.

Cel mai mare beneficiu?

Faptul că vei lucra în familia ta și vei deveni conștient pas cu pas de nevoile familei tale, prin facilitare, vei putea să descoperi cum se recunosc aceste nevoi și cum sunt interconectate și cum se integrează cu nevoile copilului tău. O întreagă echipa va fi alături de ține în acest proces, și vei putea înțelege clar ce este prioritar în acel moment pentru familia ta că întreg. Vei pleca cu un IEP care constituie fundația de lucru în Progamul RespiRO pentru un an de zile.
Echivalare selecție. Participanții la campus pot primi undă verde din partea echipei la finalul de câmp și pentru înscrierea în Programul Academic Bianual (doar cu parcurgerea etapei 4).

De ce lucrăm doar cu familia?
Suntem singură organizație care lucrează specializat pe nevoile copiilor supradotați implicând întreagă familie (părinți și copii). Focusul nostru nu este doar copilul, ci familia formată din părinți și copiii gifted. Experiență și expertiză acumulate în 11 ani ne-au făcut să remarcăm în echipa că putem reuși împreună obiective importante pentru copilul supradotat doar atunci când întreagă familie lucrează asumat și conștient.

Cine poate aplica? Copii supradotați cu vârsta cuprinsă între 8-12 ani și părinții lor.

Când are loc Gifted Family Camm?
25 – 30 august 2022
Sosire părinți și copii: joi 25 august, după ora 16.
Prima zi de lucru: vineri, 26 august.
Plecare: marți 30 august, după ora 11.
Cum te înscrii?
–  Pentru a participa în Gifted Family Camp este nevoie să te afli în baza noastră de date, cu un test de IQ WISC IV sau SON-R (IQ>=130), sau un test de IQ validat (validarea se poate realiza contra cost-120 lei) sau să parcurgi un test de IQ (WISC IV)
– Pentru a participa în Gifted Family Camp este necesar să te înscrii online. Va invităm să completați un formular (veți primi un răspuns în maxim 24 h). Doar după confirmarea testului în baza noastre de date sau după caz, după validarea testului de IQ, veți putea să achitați înscrierea pentru familie. În acest caz veți primi toate detaliile pe email.

Costuri
Atenție, înscrierile familiilor cu achitarea completă până în 15 aprilie 2022 inclusiv beneficiază de o reducere de 10%. Detalii costuri aici.
Echipa. Întreagă echipa cu care veți lucra este aici.

Înscrieri Formular click. Detalii: click
      Ce spun părinții

  • Activitățile părinți copii au fost foarte potrivite și ne-au pus în situații dificile, care apar și în relația noastră de zi cu zi (au scos în evidență vulnerabilitățile relației)
  • A fost încă un prilej de reglare a relației, îmbunătățire a relației, și de reglare emoțională
  • Lucrul cu copiii a fost bine organizat, intens și profund
  • Au fost eficiente, au conectat părintele cu copilul, au adus o nouă perspectivă de gândire și de privire lucruri
  • A fost un program echilibrat. Punctul forțe mi s-a părut idea de workshop pentru părinți pe teme de interes individual/familie.
  • Cred că ar fi util să se producă discuția pe teme inițiale în prima zi și să se identifice pattern-ul comun din discuțiile cu părinții; ulterior să se abordeze mai specific problemele/situațiile identificate/comune/particulare
  • Ca o evaluare a gradului de încredere pe care îl acordăm copilului nostru și invers.
  • Mi-a plăcut. Diversitatea activităților și lucrul în echipă (colaborarea) mi-au plăcut cel mai mult.
  • Mi-a plăcut. Cred că au crescut încrederea în celălalt.

Retrospective? Poți vedea retrospective ale anilor trecuți aici.
Notă. A se vedea și articolele asociate

Gifted education. Teoria educației. Misiunea noastră „Gifted Education” în România!

Gifted Education. Profesorul Florian Colceag: „Intrăm în altă eră – fie redevenim oameni, fie ne îndreptăm spre distrugere…”

Gifted Education. Selecțiile pentru anul Academic 2022 sunt în curs de derulare

Gifted Education. Copilul meu va fi OK? Vorbeste-mi despre „Big Picture”

Gifted Education. Înscrierile în Programul „Inspir” pentru anul 2022 (tineri gifted cu vârste cuprinse între 14 – 22 ani)

Gifted Education. BootCamp personalizat pentru manifestarea potentialului intelectual (pentru tineri gifted cu vârste cuprinse între 14 – 19 ani)

Gifted Education (Supradotați). Înscrieri pentru ultima selecție din Anul Academic 2021

Gifted Education. Aplică pentru un post de Psiholog Educațional la Centrul Gifted Education

Nota redacției

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra