Acasă Pamflet politic „Supermarketul „Cora” pentru pensii speciale” (Corespondență de la Grid Modorcea – scriitor...

„Supermarketul „Cora” pentru pensii speciale” (Corespondență de la Grid Modorcea – scriitor și cineast, dr. în Arte, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului)

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed.
That’s our main and only purpose!
Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events.
The principles that will be at the basis of this publication are: 
–  Democracy cannot exist without opposition
– Elected representatives are our representatives and not our masters
– Criticism fosters progress
– Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

Cora deschide conceptul Cora Urban, inițial în Militari Residence

Mult timp, supermarketul „Cora” din Militari era cel mai bun magazin din București, mereu îl comparam cu magazinele din America și îi lăudam performanțele. Mai ales pentru prețurile acceptabile pentru pensionari, pentru cei cu pensii mici și normale. Găseai în el tot ce vrei, un supermagazin românesc (cu patroni români). Dar de curând s-a întâmplat un miracol, „Cora” a fost cumpărat de străini, și ceea ce am văzut deunăzi, m-a determinat să scriu acest articol. Ambalajul magazinului era total schimbat. Nimic nu mai seamănă cu ce a fost.  Au schimbat vitrinele, dar…și prețurile. În copilăria mea, când un alt vecin tăia un miel, îl vindea mai ieftin, nu mai scump. Acum e invers. Adică de aceea a fost cumpărat magazinul, ca să umfle prețurile, nu să le scadă?

Pensionarilor simpli le măresc pensiile cu 10% o dată la patru ani, iar ei măresc taxele și prețurile la alimente lunar, dacă nu de la o zi la alta. Vânzătorii pe care-i cunosc, sunt triști, dau din mâni a lehamite pentru ce s-a făcut. Și pentru faptul că magazinul nu mai are clienți, s-au redus la jumătate. Dar oamenii trebuie să se îmbrace, să mănânce, să-și cumpere cele necesare gospodăriei, se vor duce la alte magazine. Dar dacă și ele sunt cumpărate de Carrefour, Kaufland, Samsung, Schwarz, Vodafone, Sharp, Sony sau mai știe eu ce firmă străină (sunt peste 2.500, conform Registrului Comerțului)!? „Cora” a devenit un magazin accesibil celor cu pensii speciale. Iar produsele, toate, sunt străine, cauți cu lumânarea un produs românesc. E o minune că mai vezi și câte un crap pe taraba cu pește, restul sunt exotisme oceanice. Am devenit un popor care nu mai creștem cu plătică și caras, ci cu somon!

Se zice că România nu-i ocupată. Cine zice? Ocupanții. E mai ocupată decât Ucraina. Duceți-vă la „Cora” să vedeți cât de ocupată e țara noastră! „Noastră”?! Încet, dar sigur, ne vom duce în vizită la astfel de magazine ca în străinătate. Nu mai e nevoie să mergem la Paris, Bruxelles sau New York, au venit ele la noi. Ne-au ocupat nu cu rachete și obuze, ci cu alimente, cu ceea ce băgăm în noi și cu ceea ce ne îmbrăcăm. Sigur, ne-au ocupat și cu tancuri și avioane. Suntem bine ocupați, și de sus, și de jos!  Încet-încet vom deveni străini în țara noastră. De unde știa Eminescu această realitate?! Deja vânzătorii sunt arabi, oricum, colorați, se zbat să învețe romgleza.

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Din „Manualul de romgleză”: lidărșipul lidărului lidăros””

Politica UE își face simțită traiectul din plin în România. Evident, cu concursul guvernanților noștri! Credeți că lui Iohannis sau Ciolacu le pasă de această subtilă ocupație a României? Ei ne cheamă la vot. Dar pentru ce să te duci? Pe cine să votezi/Tot aceleași marionete??! Pentru ce să votezi noi marionete? Care se îmbuibă din toate fondurile UE și stau cu spatele la popor, nu fac nimic, dar nimic, pentru independența României?! Și când te gândești ce fabuloasă e România profundă! Nu pentru ea mergem la vot? Sunt mai bune alte țări decât România? Mi-a plăcut deunăzi de Kovesi Codruța, care spune că fiecare țară din UE are probleme de corupție, nu-i una mai brează ca alta! Iar de la o vreme, de când guvernanții noștri sunt de paie, corupții internaționali au pus ochii pe România. Și o ocupă cu ce știu ei mai bine, cu produse de bază!

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: Despre cum se „curatoriază” romgleza cu ștaif

De o mie de ori e mai puternic Kaufland decât Klausland, președintele României, care visează cai verzi pe pereți, se visează șeful NATO, când el este total nepregătit pentru această funcție. Ca și pentru aceea de președinte. Cum a dus de râpă România, a făcut din ea un Klausland, va duce și NATO. Ferea! Ferea-scă Dumnezeu! Politica țării noastre e făcută de alții, țara s-ar putea conduce economic și fără guvernanți. Păi ce s-a întâmplat la „Cora” se întâmplă peste tot. Unde sunt guvernanții, ei nu văd? E democrație sau e haos? Fiecare face ce-i taie capul și guvernul nu are nici un cuvânt? Pentru ce mai există atunci guvernanți? Ei ce fac? Doar mint, ca Grivei, pe care l-am prins cu rața-n gură?! De ce trebuie să mai fie guvern, dacă alde Kaufland implantat în toată țara,..conduce țara? Nici măcar UE nu mai contează.

Și imaginați-vă că această invazie, schimbare de infrastructură, este generală, se petrece în toate domeniile. Gândiți-vă numai la sectele religioase, care au pătruns prin TVR și au ocupat locul BOR (Biserica Ortodoxă Română), cu concursul masonilor de la conducere. Nu mai vorbesc de film, piața e dominată de filmul american, căci producția națională e o „babardeală cu bucluc”, adică aproape zero! O țară puternică trebuie să aibă o cinematografie puternică. Americanii au cucerit lumea nu cu bombe, ci cu umbrele de pe ecrane, cu filmul adică. Unde a pătruns filmul american, a pătruns și marfa americană. Dar noi mai contăm oare cu ceva la capitolul concurență? Ce mai produce România? Mă uit pe tarabe la „Cora”, nu mai văd nici un produs românesc! Mă întreb dacă mai suntem în România, dacă nu ar trebui schimbat numele țării, să se numească Republica Romgleză.

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca): „Romgleza culinară, ediție limitată”…

De ce să-l aleg pe X să fie ministrul comerțului dacă alde Kaufland al lui Klausland decide mersul pieței în România!? E posibil așa ceva în America sau alt țară occidentală? Nu e posibil, fiindcă acolo politica țării o fac guvernanții ei. Dovadă că în America, unde mă consider ca acasă, produsele care se vând la „Cora” au prețuri mult mai mici, în condițiile când pensia unui intelectual este de minimum 3.000$US Și dolarul nu este cotat mai mic ca euro. Acolo, dacă vrei să schimbi euro, primești tot atâția dolari câți euro ai dat. De aceea, americanii nu acceptă nimic de pe piața occidentală, ei impun piața lor, cu legile ei americane. Gândiți-vă ce anomalie, cu o pensie de 300 $US să cumperi la București produse mai scumpe ca la New York! În România, categoric, pensionarii dezavantajați, un fel de oameni abnormali (sunt circa 5 milioane!), vor merge în vizită la magazine precum „Cora” și vor spune copiilor că au fost în străinătate!

Grid Modorcea (scriitor și cineast, dr. în Arte)

Articole asociate

„Am trăit prea mult?” Evenimentul Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”) – 80 la Galeria de Artă „Kulterra” din București. Polihistorii Sophianici

Arca lui Niki – Elogiu lui Nicolae Manolescu (Corespondență de la scriitorul & cineastul dr. Grid Modorcea, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului)

De ce nu poți fi un Eminescu „deplin” în România (Corespondență de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului)

Cine are puterea de a ierta? Elogiul folcloristului, poetului și compozitorului Marin Voican. „Afrontul” Simonei Halep

Statuia Martirului Iuliu Maniu. Corespondență de la marele intelectual Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”, „Balzac al României” – „Dr. în Arte, scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română, „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului). Compoziții muzicale ale formației musical – pop newyorkeze Indiggo Twins (Mihaela & Gabriela Modorcea)

Nota redacției

Istoria o scriu temerarii, nu epigonii – Corespondența mea privată cu compatriotul meu (francez), fostul funcționar de Poliție și membru IPA (International Police Association – France), Loïc Thétio („Românul de pe Coasta Atlanticului”, „Omul pe care ni l-a trimis Dumnezeul”) – angajați profund în ajutoarele umanitare și în slujba adevărului istoric (de 33 de ani)

Supradotarea – o condiție psihologică specială. Evaluare la Leonardo School – Centrul Gifted Education din București (partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului și al CUFR – Centre of French Graduate and Postgraduate advice – education – research & developement, Paris–Bucharest)

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 1). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Le dossier criminel Matthieu Moulinas. Étude de la criminalité sexuelle juvénile (par le biais des MASS – Mathématiques Appliques). Dosarul criminal Matthieu Moulinas (criminal sexual minor recidivist, condamnat la închisoare pe viață). Subiect de teză de doctorat – Studiul criminalității sexuale juvenile cu ajutorul MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale – Sistemele complexe, Fornale și Fractali – prof. univ. dr. Thomas CSINTA, jurnalist de investigații criminale, atașat de presă al OADO – Națiunile Unite, detașat permanent la Curțile cu Jurați ale Tribunalelor Judiciare franceze)

Mesajul politic al G-ralului de armată, profesor universitar Mircea Chelaru (deputat AUR al județului Argeș) câtre națiunea Română

Prietenul nostru de suflet, Mihai Căldăraru (Director Executiv Adjunct Protecție Socială a DGAS România – AEDOPS România) – „omul mic cu suflet mare”, premiat de Ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui – 2024, iar prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, susținător al Galei, distins cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Apollonia din Iași și implicit, cu cel de „Cetățean de Onoare” al Târgu’ Ieșilor

Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru

„Art Basel Miami” – Săptămâna Artei în Miami (Corespondență de la artista vizuală Paula Craioveanu – „regina amazoanelor plasticii românești” din Miami – Florida, SUA)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: Blaga și „gândirea evreiască”

„Arta, pentru a fi cunoscută trebuie să circule”. Eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, din nou în România

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (Die Geschichte der rumänischen Lyrik) de la începuturi și până astăzi, a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra