Acasă Reciclarea materialelor și a deșeurilor Conferința de presă cu tematica „Redivium Australia anunță parteneriatul cu EcoWes (Wood...

Conferința de presă cu tematica „Redivium Australia anunță parteneriatul cu EcoWes (Wood Export Solution) și SNRB (Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor) în vederea reciclării și procesării bateriilor litiu-ion în România”

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) are deosebita onoare de a vă invita joi, 01 Februarie 2024 începând cu ora 09h30 la Conferința de presă cu tematica „Revidium Australia anunță parteneriatul cu EcoWes (Wood Export Solution) și SNRB (Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor) în vederea reciclării și procesării bateriilor litiu-ion în România”. Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului–Salonul Alb. Compania Redivium Australia anunță parteneriat cu EcoWes SRL (o companie de colectare și reciclare a bateriilor din România) și Asociația SNRB (o organizație cu responsabilitate extinsă a producătorilor din România). Părțile urmăresc să efectueze un studiu de fezabilitate detaliat pentru a evalua viabilitatea unei facilitati de reciclare a bateriilor cu o capacitate propusă de 10 tone pe zi, utilizând tehnologia de reciclare a bateriilor cu litiu cu licență Redivium.

Redivium Ltd are plăcerea de a raporta executarea unui acord de colaborare obligatoriu cu EcoWes SRL și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (Asociația SNRB)-Parteneri. Părțile au convenit asupra unor aranjamente formale pentru reciclarea și procesarea bateriilor litiu-ion (LiB) în România, aplicând tehnologii pe care Redivium le deține sub licență în mai multe jurisdicții europene.

Discuțiile preliminare au început în 2022 pentru a susține decizia de a încheia acest acord. Acest proces a inclus vizitarea fabricii demonstrative a Primobius GmbH din Hilchenbach, Germania. Partenerii au experiență actuală în industrie în operarea programelor de reciclare a bateriilor la sfârșitul duratei de viață din România. EcoWes operează în prezent o linie de sortare a bateriilor, cu instalații de reciclare pentru baterii alcaline și Li provenite din demontarea deșeurilor electronice. SNRB are 920 de membri în România, operează 5.000 de puncte naționale de colectare și este fondator și membru in Consiliul Director al Eucobat, asociația europeană a sistemelor naționale de colectare a bateriilor. Acest acord pentru reciclarea LiB cu Redivium oferă partenerilor acces direct la o soluție durabilă de reciclare a bateriilor la scară industrială, făcând EcoWes și Asociația SNRB parteneri strategici în regiunile licențiate Redivium.

Conform acordului, Redivium și partenerii s-au angajat să lucreze împreună pentru a finaliza un studiu de fezabilitate pentru o fabrică de reciclare a bateriilor cu o capacitate normată de 10 tone pe zi, care va acoperi economia proiectului, proiectarea preliminară a echipamentelor, aspectul, programul, autorizarea și estimările de cost. Acest parteneriat propus de a realiza o facilitate de reciclare a bateriilor între Redivium și Parteneri se adaugă facilităților Redivium proiectate  în Regatul Unit cu G&P Battery Recycling Ltd (GPBR) și în Serbia cu Metalfer Group (Metalfer). Acordul GPBR prevede un angajament de patru ani din partea GPBR de a livra 16.800 de tone de materii prime LiB eligibile (sub rezerva încheierii unui acord oficial de furnizare a materiei prime), în timp ce acordul Metalfer are în vedere un plan de afaceri de nu mai puțin de 4.000 de tone. La întâlnire vor fi prezenți si reprezentanți din comisiile de mediu ale Camerei Deputaților și Senatului, Ministerul Mediului, Cancelariei Primului Ministru, precum și reprezentanți ai Asociației Administratorilor Publici Locali din România.

Notă. Redivium Ltd este un pionier în soluții de resurse durabile, dedicat revoluționării modului în care gestionează și reciclează materialele critice, inclusiv bateriile provenite din vehiculele electrice. Cu un angajament față de gestionarea mediului și o abordare avansată, Redivium conduce tranziția către un viitor mai ecologic și mai durabil.

SNRB (Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor) este membru al consiliului director al Eucobat, asociația europeană a sistemelor naționale de colectare a bateriilor și singurul partener român al Reneos, o rețea de top națională de colectare a bateriilor din Europa. SNRB aplică legislația națională și europeană privind gestionarea bateriilor si acumulatorilor,inclusiv a bateriilor pentru vehicule electrice. SNRB are 920 de membri în România și operează 5.000 de puncte naționale de colectare, susținute de proiecte educaționale active de mediu și reciclare în școlile din România. Misiunea SNRB este aceea de a prelua responsabilitatea producătorilor și importatorilor de baterii și acumulatori în vederea organizării unui sistem performant de colectare și reciclare a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA).

Înființată în 2017 lângă București, compania EcoWes a reciclat inițial paleți din lemn. Din 2020, s-a diversificat și extins pentru a recicla deșeurile electrice și electronice și rămâne singura companie din România care colectează și reciclează baterii și acumulatori. Până în prezent, EcoWes operează o linie de sortare a bateriilor, cu instalații de reciclare pentru baterii alcaline și LiB. Din partea Redivium Australia  vor participa: Brett Salt (Chief Executive Officer), Michael O’Leary-Collins (Chief Executive Europe), Dr. James Gunn (Director-European Operations and External Affairs), Hrvoje Katičić (Finance Director–Europe), Farhan Mohammed (Director–Engineering Europe), Aljoša Antolin (Director–Business Development). Această întâlnire este o avanpremieră  care prezintă prima investiție în facilități de reciclare a bateriilor ceea ce conferă României un rol de pionier în Europa centrală și de Est.

Agendă – Joi, 01 februarie 2024

09h00 – 09.30 – Sosirea invihaților – Palatul Parlamentului Salonul Alb
09h30 – 10h30 – Conferința de presă
10h30 – 10h45 – Coffee break

Galerie foto

Nota redacției

„Din viața investigatorilor privați – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra