Iași – din nou capitala cercetării naționale și internaționale (Corespondență de la Pompiliu Comșa prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Timpul și Realitatea – partener media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului)
Apoi au loc prezentarea comunicărilor pe mai multe secțiuni ale manifestării. Prima, numită „Tezaur” oferă asistenței un nou contact cu marile cărți ale culturii naționale, oferite de Editura Cartea Românească Educațional (Trei pentru eternitatea culturii naționale: P. P. Negulescu,Eugen Simion,Răzvan Theodorescu) și revista „Limba Română” din Chișinău-Republica Moldova care vine cu standul „Identitate românească în context global”.O altă secțiune este rezervată lui „Solomon Marcus, contemporanul nostru”, unde se vor schimba idei despre „Universalitatea între cognitiv și utilitar, în paradigma complexității”.Trecând la temele problematicii cercetării, va urma „Xenoboții-o nouă provocare”, apoi „Repere în medicina avansată”, cu trei subsecțiuni, anume „Gnato-posurologia între concept și practică”, „Tribuna practicianului-digitalizarea în medicină”(Medicină, Medicină dentară, Tehnică dentară, Asistente de Medicină Generală, Balneofiziokinetoterapie), dar și „Frontierele cunoașterii în neuroștiințe”. Pe lângă cursuri precongres și prezentări de firmă mai au loc alte două secțiuni, anume „Materiale biocompatibile și aplicații biomedicale”, dar și „Etica comunicării instituționale”. Sesiunile se vor desfășura în săli paralele. Pentru subsecțiunile de Medicină dentară, Tehnică dentară, Asistente de Medicină Generală, Balneofiziokibetoterapie se acordă credite EMC. Lucrările prezentate în cadrul congresului, după cum ne-a asigurat Șef lucr. Dr. Laura Romilă, pot fi publicate, la cerere în una din revistele editate de Universitatea „Apollonia” din Iași: „International Journal of Medical Dentistry” și „International Journal of Communication Research”. De asemenea rezumatele lucrărilor ce vor fi prezentate în cadrul Congresului Internațional vor fi publicate în suplimente ale revistelor amintite mai sus, în măsura în care acestea vor fi trimise la timp. În precongres, ca și în zilele Congresului se vor susține cursuri de specialitate, workshop-uri, demonstrații parctice, hands-on-uri, după un programn prestabilit.
CUFR (Consultanța Universitară Franco-Română de studii & cercetări de pe lângă școlile superioare franceze de înalte stdiii) Paris-București cu platforma sa cultural-educațională și de cercetare în științe socio-judiciare JB (Jurnalul Bucureștiului)va fi prezentă la această manifestare științifică internațională cu 4 lucări de mare anvergură,care, pe de o parte promovează cultura și civilizația franceză și francofonă în România, și în special, învățământul superior (ultra)elitist al școlilor superioare franceze de înalte studii (Les Grandes Ecoles) științifico-inginerești și social-economice, iar pe de altă parte, contribuie la restabilirea adevărului istoric în dosare criminale de mare complexitate, nesoluționate (din punct de vedere juridic) de peste mai multe decenii.
L-am rugat pe președintele Universității „Apolloinia”din Iași, Prof. univ. dr. Vasile Burlui, să ne prefigureze evenimentul, acesta declarându-ne că: „manifestarea organizată marchează începutul de an 2024 drept o perioadă de inițiative îndrăznețe și de mare anvergură în istoria Universității noastre. Deja consorțiul româno-american prin contractul său de asociere de anul trecut deschide importante perspective sistemului de învățământ apolllonist. În concordantă, Universitatea „Apollonia” din Iași planifică proiecte importante care prevăd reorganizarea și optimizarea învățământului apollonist. Detenta favorizată de ieșirea din pandemie, reprezintă de asemenea un stimul pe care îl dorim de bun augur. Beneficiem de prezența în Congres prin aportul lor științific al unui grup de intelectuali de înalt profesionalism care prin contribuția lor vor face ca acest eveniment științific să-și confirme unicitatea. Avem alături de noi întreaga comunitate academică a Universității „Apollonia” din Iași, studenți și cadre didactice care cu convingere, dăruire și loialitate contribuie la realizarea și susținerea mitului apollonist. Le mulțumesc tuturor deopotrivă pentru că sunt alături de noi!””
Ca un preambul al prestigiosei manifestări despre care facem vorbire, în perioada 9-10 februarie, în organizarea Asociației studenților din universitatea menționată, are loc o nouă și valoroasă „Sesiune științifică studențească”. Președinta comitetului de organizare, Catrinel Maria Ioniță, ne-a prezentat colegii care se ocupă de eveniment (Anastasia Irina Atitienei-Armenia, Bianca Tomeci,Alexandru Sasu și Laura Matei), sprijiniți de coordonatorii (Șef lucr. dr. Smaranda Nazare,Conf. univ.dr. Mihaela Vasiliu,Asist. univ. drd. Alexandru Armenia și Lect. univ. dr. Marius Hriscu).
Lucrările de medicină au loc în frumosul monument de arhitectură, Palatul Beldiman în Sala Cavalerilor, iar cele de științele comunicării în strada Zmeu, nr.2, în sala de curs mare. Aș vrea să insist pe cele din urmă, unde se vor prezenta nu mai puțin de 30 comnunicări, Colectivul de îndrumători științifici este format din Prof. univ. dr. Dumitru Popa,Prof. univ. dr. Mihai Orzeață,Conf. univ. dr. Cristina Emanuela Dascălu,Lector univ. dr. Marius Hriscu, Lector univ. dr. Maria Florea,Lect. univ. dr. Alexandra-Violeta Gheorghiu,Conf. univ. dr. Victoria Fonari de la Universitatea de Stat din Moldova, Lector univ. dr. Irina Petrucă-Roșu,Asist. univ. drd.Georgiana-Alina Popa,Lector univ. dr. Raluca Purcaru, Lector univ. dr. Iulian-Cătălin Dănilă, Conf. univ. dr. Vasile Roman, Conf. univ. dr. Alexandru Ioan. Una peste alta, nu cunoașterm ca în România să se organizeze o manifestare științifică de un asemenea calibru, mai ales că aceasta de la Iași a ajuns deja la borna 34. Mult succes lucrărilor!
[…] Iași – din nou capitala cercetării naționale și internaționale (Corespondență de la Pom… […]
[…] Iași – din nou capitala cercetării naționale și internaționale (Corespondență de la Pom… […]
[…] Iași – din nou capitala cercetării naționale și internaționale (Corespondență de la Pom… […]
[…] Iași – din nou capitala cercetării naționale și internaționale (Corespondență de la Pom… […]