Acasă Carte Eveniment istoric: lansarea volumui nr. 105, „Charta Moralia” (Corespondenţă de la Grid...

Eveniment istoric: lansarea volumui nr. 105, „Charta Moralia” (Corespondenţă de la Grid Modorcea, scriitor, Dr. în Arte, SUA-New York)

296
9

Marele  intelectual român Grid Modorcea, „cel mai important scriitor român în viață” – corespondentul nostru, al  Jurnalul Bucureştiului, la New York, anunță publicarea celei de a 105-a cărți, cu titlul „Charta Moralia”.

Direcția și Redacția Jurnalul Bucureştiului

Grid Modorcea, Dr. în Arte

Dragă Thomas,
Ești un elitist, ca și mine, și cred că și tu, după odiseea ziarului, te consideri că o pasăre rară (rara avis) în stolul indisciplinat al realității și mai al presei care se face în România. Eu mă zbat de ani de zile să ridic cititorul la idee, dar politică îl trage mereu în jos. E un drum lung și greu. dar, după tonul tău, tu ești un entuziast. Adică faci parte din Civitas Innocentiae, o cetate utopică pe care am construit-o, în primul rând cu trăirile mele americane, fiindcă la americani am descoperit acesta nevoie de zbor. Acolo am și creat cu fetele mele Universitatea de Entuziasm, despre care scriu într-o carte recentă.. Merită să ai aceste cărți ale mele, pe care le-am scris pentru cititorul din viitor, fiindcă azi nu mai am cititor, cititorul bun a murit, așa cum a murit și cultură” (Grid Modorcea)
PS. „Ești teribil! (…). Te felicit, Thomas, și te iubesc încă o dată, dublu, pentru că suntem rude spirituale, frați de temelie cosmică, fiindcă nașterea universului este o faptă duală. Cu drag, Grid”

Articolele autorului Grid Modorcea în Jurnalul Bucureștiului

Casa cu mistere! (Corespondenţă de la Grid Modorcea, „prozator de certă vocație”, „poet al intelectului”, „scriitor și cineast, înzestrat cu fervoare și talent, „un critic de temut”, „cel mai important scriitor român în viață”, SUA-New York)

 

Notă. Videoclip realizat de fetele mele, chiar de ziua lor de naștere, în miraculoasa „Shakespeare’s Garden” din Central Park, care mie mi-a inspirat Civitas Innocentiae…..

Gabriela & Mihaela Modocea gemenele de la Indiggo (Corespondenţă de la Grid Modorcea, „prozator de certă vocație”, „poet al intelectului”, „scriitor și cineast, înzestrat cu fervoare și talent, „un critic de temut”, cel mai, prolific scriitor român în viață, SUA-New York)

 

Lucrări publicate sub egida Jurnalul Bucureştiului

Articolul precedentFilozofia, știința, religia și politica – Stoicismul Roman (Corespondență de la Vavila Popovici, poet, prozator, eseist, SUA – Carolina de Nord)
Articolul următorMessage d’Alain Cavaillé (Mesajul lui Alain Cavaillé)
Matematician şi fizician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.