Acasă Filozofie politică Groapa. Corespondență de la marele intelectual Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great...

Groapa. Corespondență de la marele intelectual Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”, „Balzac al României” – „Dr. în Arte, scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română, „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului).

Zilele trecute, am citit ceva incredibil, în spiritul fatalismului eminescian, rezumat în versul „peste toate o lopată de țărână se depune(Scrisoarea I). E vorba despre ce a spus Gheorghe Hagi, în ziua când a împlinit 59 de ani, că dacă „Farul”, echipa pe care o conduce, nu primește sponsorizări, peste 20Mil€, va dispare, cum va dispare și fotbalul românesc. Lăsând la o parte umorul involuntar, adică incoerența gramaticală a mesajului, ceva clar tot se înțelege din vorbele lui: „Un sigur lucru ne așteaptă, chiar dacă ne-am calificat, groapa. Eu oricum mă duc încolo”. Credeam că un om ca el, supranumit „Regele”, nu are probleme, măcar Regele să o ducă bine, cum o duce Iohannis, care de atâta bine adus țării, se plimbă pe tot globul, face turism prezidențial pe banii poporului. Dar „Regele” o duce greu, e în mare criză, în prag de faliment. Iar criza este globală. De ea ține și scandalul Dorinel Munteanu–spectatorii colorați din Giulești. Și unde deschidem o pagină din istoria contemporană a României, suntem în groapă. Nu-i de mirare că mai an Ion Cristoiu declara că abia așteaptă revenirea comunismului, iar Mircea Dinescu mai recent spunea că dacă Ceaușescu ar mai trăi, la viitoarele alegeri populația l-ar realege ca președinte. Suntem în faza „Dacă și cu Parcă/Au căzut din barcă”. Așa ceva nu se mai poate, dar adevărul rămâne dacă vom vedea cine conduce țara, niște marionete, niște caricaturi, ca Iohannis, Ciucă, Ciolacu, iar groapa se tot lărgește, dacă ne gândim ce va fi mâine, când la poarta votului manipulat al românilor bate Șoșoacă și Simion, rătăciții națiunii, gata să compromită tot ce-a mai rămas bun în țară. Au ajuns ca moldovenii să le interzică accesul în țara Basarabilor!

Sigur, în aceeași barcă spartă cu Șoșoacă se află și Mircea Dinescu, care a derapat, dintr-un poet minunat, a ajuns om de afaceri, ca să nu spun un măscărici, cu bere și cârnați. El este exemplul flagrant al omului care s-a adaptat la situație, la groapa comună, și s-a împăcat cu ea. Așa au făcut majoritatea vedetelor din România, și-au făcut pensiuni, restaurante, vile, de la Călinescu la Turcescu, de la Andreea Esca și Andreea Marin la Virgil Ianțu. Își fac vile și se laudă că își petrec vacanța în Dubai sau alte locuri exotice.

Loredana Groza și Mickey Rourke. FOTO Facebook Loredana Groza

Ba Loredana Groza s-a îndrăgostit de o epavă, actorul Mikey Rourke (La Oradea, cu ocazia  filmărilor la „21 de rubini”) iar una, Andreea Bălan, e lulea după un tenismen, pe care îl urmează peste tot și i-a ajuns „antrenoare”! Tot felul de cancanuri neserioase. Nu mai spun de Simona Halep, care a avut bani să-și facă hotel, dar ea este simbolul crizei, al  hărnicuței care își sapă singură groapa. Iar cu dopajul, i-au întors toți spatele, ba ea însăși e în război cu țara, e un caz grav de paranoia. Dar în groapă se simt bine toți.

Andreea Bălan, îndrăgostită-lulea de iubitul tenismen! Solista s-a fotografiat într-o bluză de-a lui Victor Cornea, iar imaginea a devenit virală | GALERIE FOTO

Țara e vândută, e ocupată de tancuri și avioane NATO. Situația a fost analizată de CTP, profetul nației, care a propus un referendum cu întrebarea: Merită să mai existe România? Populația se americanizează la hei-rup, limba engleză a luat de mult locul limbii ruse și limbii franceze. Limba română e tot mai agresată, a devenit romgleza, cum o numea George Pruteanu. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu o ajuta și politica de groapă care se face în România. Iar groparii sunt la tot pasul, mărșăluiesc după „Nicușor bate la tobă”.  

Paște fericit: „Nicușor bate la tobă” în parcul Cișmigiu (de la corespondentul nostru permanent – al Jurnalului Bucureștiului, scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea)

Și presa de paie e în delir, vrea numai scandal, nu mai are subiecte și le tot reia pe cele vechi, e tot mai învechită, acum a ajuns să descopere români plecați în America și Occident, care nu mai sunt demult români, dar au rămas cu numele, ca Angela Gheorghiu sau Sabrina Ionescu, supranumită „Regina” baschetului american, născută în California și joacă la echipa New York Liberty din WNBA. Dar încă de pe vremea Nadiei, valorile sportive pleacă. Uitați-vă numai la un David Popovici cum se zbate să aleagă unde să plece! Toate talentele României fug de groapa de acasă. Și puternicilor zilei nu le pasă. Să-mi dați un gest dacă în cei zece ani de când e președinte, „Dulapului bine nefăcut” i-a păsat de faptul că tinerii fug, iar valorile României dispar.

Mi-aduc aminte de un istoric faimos, Florin Constantiniu, care spunea că abia așteaptă să ajungă în groapă, se roagă la Dumnezeu să-l ia cât mai repede, să nu mai vadă ce se întâmplă azi în România. Eu nu aștept să ajung în groapă. Am găsit soluții de supraviețuire, pe care le împărtășesc tuturor. Și am un grup de prieteni care le urmează și văd că sunt fericiți. Însă aceasta nu este o fericire adevărată dacă milioane de români sunt în groapă. Nu doresc decât ca românii adevărați, câți or mai fi, să conștientizeze situația rezumată aici și să facă în așa fel încât România să nu-și piardă identitatea.

Grid Modorcea („the great Mitică”, „Omul bibliotecă”, „Balzac al României”–Dr. în arte, scriitor și cineast, cel mai prolific autor român în viață, „the most complex” and maybe „the biggest”, „cel mai valoros din toate timpurile”)

Summer in Winter is a Holy-Spirited show that will clothe you in everlasting warmth and cherry blossom petals of love so that you become a knockout rose forever.

SUMMER IN WINTER From Indiggo Twins to Play The Triad TheaterIndiggo Twins.  is a Holy-Spirited show that will clothe you in everlasting warmth and cherry blossom petals of love so that you become a knockout rose forever. Renaissance Women Mihaela and Gabriela Modorcea aka Indiggo Twins will sing, recite, play the piano and guitar and dance to their in-first-audition original symphonic, gospel and opera compositions „Summer in Winter”, „Rejoice”, „Be still and Know That I am God”, „Children of Light”, „I’m Not seeing but I’m Seeing”, „Trust My Way”, „Praise Your Name”, „Born Again,”, „New Life in You”, „Believe” and more. Archangels of Love Mihaela and Gabriela will fill you with faith-filled words that will give you New Life in Christ so that you will be baptized in Love divine from head to toe. Doors at 6h30pm. Show at 7hpm. Triad Theater 158 West 72nd Strret, NY 10023. Approx Running Time: 75 Minutes. Genre: Live Music, Gospel, Duo, Storytelling Please Note: the venue has a 2-beverage minimum per person.Visit Website. Summer in Winter  From Indiggo Twins to Play The Triad Theater (article)

Arta la Kulterra. Dincolo de aparențe – Ioana Crist(odorescu). Corespondență de la marele intelectual Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”, „Balzac al României” – „Dr. în Arte, scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română, „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului). „Summer in Winter” – Holy-Spirited show, „Rejoice”, „Be still and Know That I am God”, „Children of Light”, „I’m Not seeing but I’m Seeing”, etc. cu Indiggo Twins (Mihaela & Gabriela Modorcea) la New York

Articole asociate

„Am trăit prea mult?” Evenimentul Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”) – 80 la Galeria de Artă „Kulterra” din București. Polihistorii Sophianici

Statuia Martirului Iuliu Maniu. Corespondență de la marele intelectual Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”, „Balzac al României” – „Dr. în Arte, scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română, „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului). Compoziții muzicale ale formației musical – pop newyorkeze Indiggo Twins (Mihaela & Gabriela Modorcea)

Dreptul la replică. „Lumea II” a marelui intelectual român Grid Modorcea (Dr. în Arte, scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română, „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului). La mulți ani cu gemenele Mihaela & Gabriela Modorcea (Indiggo Twins)

In memoriam Profesorul universitar – sociolog Ion Iordăchel. „Civitas Innocentiae” în „Lumea 2” a marelui intelectual Grid Modorcea, (neo)Comunismul, Libertatea „sub sechestru electronic” cu ajutorul sistemelor de navigație prin sateliți în cadrul structurilor inter-, pluri și transdidciplinare ale Noii Ordini mondiale. „Societatea ordonată” și cuantificarea stărilor psihice și psihologice ale „omului – matrice” („atom – social”, „robot – uman”)

Nota redacției

„Din viața investigatorilor privați – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra